Je univerzálny parný čistič Karcher aj na podlahy?

Prosim Vas, ma niekto doma nejaky univerzalny parny cistic karcher, s ktorym vycistim vsetko vratane vysokych okien? Mame velky dom a hladam univerzalny tip, nechce sa mi skladovat 10 roznych pristrojov. Cize pristroj, ktory ma aj dlhu tyc na okna a zaroven s nim mozem umyvat aj podlahu. Moja dilema su prave podlahy. Mam olejovane podlahy a nie som si ista, ci je to vhodne aj na tieto povrchy. AK mate niekto skusenost, referencie, budem velmi vdacna :-D Velka vdaka
Odpovedať
@evitka83 ja som rozhodla objednat karcher sc 4. Zajtra by mal prist tak uvidim co vsetko dokaze, dufam, ze budem spokojna.
Odpovedať
@carmmen ako si spokojna? Tiez by som si chcela kupit, rozmyslam nad SC1.
Odpovedať
@adamika zatial som spokojna cistila som varnu dosku, mikrovlnku, podlahy., sprchovy kut, obkladacky, na okna sa este len chystam. Na sprchovom bol vodny kamen uz dlhsie tak som to nastriekala pripravkom a potom robila s parnym cisticom. Mame lesklu tmavu podlahu na chodbe a ta vzdy bola hrozne flakata po umyti, este to nie je uplne ono, ale je to omnho lepsie. Plochu po cisteny je treba pretriet suchou handrou aspon ja to tak robim. Upratovanie mi to urcite ulahcuje.
Odpovedať
@carmmen ja som velmi zvedava hlavne na tie okna, daj prosim vediet ako ti to s tym islo, lebo tiez nad tou sc 4 uvazujem :-) Este sa chcem spytat, aka dlha je hadica, tyc na okna? Je tazka? tecie to velmi, ked tym prejdes okna?Mam okna do vysky 2,3 a mam ich dost na dome. A nerada by som zdvihala este aj cely pristroj, aby som tam dociahla. Budem Ti velmi vdacna, ak mi odpovies, ked to vyskusa :-) pekny den
Odpovedať
Profilova fotka
@carmmen @evitka83 ahojte, máte nejaké nové postrehy k tomu SC4? ja by som potrebovala parný čistič na to isté, hlavne okná, sprchový kút, keďže je celý zo skla a tiež na podlahy. súhlasím presne s tým, že nechcem skladovať doma 5 alebo viac prístrojov, radšej jeden poriadny a aby som ho mohla využiť na všetko na čo potrebujem :) prípadne odporučili by ste niektorý iný parný čistič na to, čo s ním potrebujem robiť?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@evitka83 @carmmen haló, haló, tak ako to je s tým čističom :-| ?
Odpovedať
Profilova fotka
@mimusss @lucyy1312 @evitka83 @adamika mám SC4 . Je to dobrý pomocník. Umývam s ním hlavne okná. Máme veľké presklené plochy 2,5 metra vysoké. Naparím a stiahnem karcherom na okná ( ten mám už dlho). Žiadna okena, leštenie, nič. Okná umyté za chvíľu. Používam aj na všetko možné v domácnosti. Najmä umývadlá, batérie, vaňu, hrnce, dokonca aj zaschnuté a vtisnuté blato na kamennom koberci na terase. Sprcháč tým nečistím. Teda nie sklá. Rýchlejšie a efektívnejšie to je nastriekať prostriedkom na vodný kameň, napríklad z lidla, opláchnuť sprchou a stiahnuť karcherom na okná. Umyla som pár krát aj vinylovú podlahu, ale radšej som sa vrátila ku klasike. Teda mop voda a majster proper. Ak ešte máte otázky, kľudne sa pýtajte. :)
Odpovedať
@mysky ja mam tiez sc4, ale nie som tym taka nadsena, okna to umyje, ale nie tak, zeby som nemusela este lestit, ani vodny kamen z baterie mi nesiel dole, ale mozno robim nieco zle, ked "kolegyni" to vsetko ide dole :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@evitka83 SC4 nemá nič spoločné s leštením okien. Nahrádza iba handru. Teda samotné umytie. Nemusíte si máčať ruky, ani kaziť novú manikúru 😀 . Na leštenie slúži iný prístroj od karcheru. Teda ten na okná. SC4 -kou teda okná poriadne naparím a tým umyjem. Je k tomu špeciálny nástavec a handra a potom použijem na stiahnutie ten na okná, ku ktorému mám dokúpenú teleskopickú tyč, aby som umyla aj veľké neotvárateľné okná, bez použitia rebríka. SC4 vodný kameň nevyčistí. Ale stačí batériu postriekať napríklad prípravkom pulli rapid a opláchnuť, alebo znásobiť účinok ešte aj parou z SC4.
Odpovedať
Profilova fotka
@mysky áno, ešte mám otázku :-) . Ako to je s tými náplňami, kde a ako sa to kupuje, koľko to stojí?
Odpovedať
Profilova fotka
@lucyy1312 do SC4 Vám tečie náplň z vodovodu 😀 . Lebo o ňom je táto diskusia. Ale myslím, že ste myslela originálnu náplň do karcher na okná. Tak nikdy som s tým okná nestriekala. Teda ten diel ani nikdy nepoužila. Nebolo ani treba náplne. Vždy len samotný prístroj, ktorý stiahne a odsaje vodu. Kým som nemala SC4, tak som okná umyla - voda, jar, ocot. Umyla som tak aby boli veľmi mokré a stiahla karcherom na okná. Žiadne leštenie ani okena. Jednoducho Rýchlovka 😀
Odpovedať
Profilova fotka
@mysky áno, teraz som sa pýtala konkrétne na údržbu okien. Takže jar, ocot, voda, nastriekať a stiahnuť, ďakujeeem ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@lucyy1312 Teplá voda, jar, ocot a handra. Nestriekať, ale umyť. Veľa žien má karcher na okná a nepoužívajú ho vôbec. Vraj im to robí šmuhy. Je to preto, lebo sťahujú polosuché okno. Teda naozaj veľmi okno namočiť a vtedy stiahnuť. Utieram suchou handrou niekedy len okraje okna, ak zle stiahnem. Inak naozaj neleštím a nepoužívam okenu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?