Čo so sršňami pod strechou domu?

Vyletejú nám spod strechy sršne, neviete, ako ich odtiaľ dostať preč? (naskakuje mi husia koža, len si na ne spomeniem... brrr)
Odpovedať
Kup v drogerii tu smradlavu kartičku proti hmyzu a zaves to v blízkosti miesta kde vyletujú, len si to nedávaj v okolí okna, lebo ja som to mala na balkóne a bolela ma z toho hlava. Alebo miesto postriekaj acetonom to neznášajú.
Odpovedať
To nepomôže, sršne sú odolné. Mala som ten istý problém a prišli sme na to pri zateplovaní. Zavolala som tých dera...niečo, neviem ako sa volajú a oni mi dali BIOLIT proti osám a sršňom, možno sa to dá aj kúpiť v záhradkárstve. Treba to nastriekať priamo do miesta odkiaľ vylietavajú, ale až podvečer, keď sú všetky "doma", aby si ich mala pokope. Mne to zabrala na prvý šup, a vraj treba pozrieť aj na rok, či tam nezačali nalietať, lebo si to pamätajú. Veľa šťastia
Odpovedať
@vanovicova Dakujem, objavili sme tento spominany Biolit v obchode a manzel uz skusal striekat. Uvidime, ci este budu vyletovat. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
no.. zrovna vcera som citala na nete info, ze srsne maju menej jedu ako osy, len ustipnutie viac boli a nejakej pani v USA vynrali z tela 500 zihadiel.. auuuuu kazdopadne, nic by som svojpomocne nerobila, treba na to odbornika, min., poziarnika, lebo podla mna Biiolit nepomoze, to treba odstranit cele hniezdo..ja by som sa zblaznila, mat to doma, ja mam dost ked jeden okolo prelieti.... mam z nich panicky strach.. na spektre nedavno bola relacia o tom, ako odstranuju tieto hniezda, aj osy v USA.. v drevenych domoch to maju normalne aj v stenach, v komine a pod.... pocuvadlo,- fonendoskopom pocuvali , kde je hniezdo- kde je ruch a potom to riesili... uff..... vela sztastia.... skusila by som poziarnikov sa opytat, ci na to nie su vybanení.. podla mna ano..
Odpovedať
Zatiaľ mi stačil BIOLIT, všetky pokapali (dúfam), uvidíme na rok, hniezdo treba samozrejme odstrániť a riadne upchať tú dieru kadiaľ vlietavali dnu a von, lebo si to pamätajú
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?