Čo robiť proti čiernym škvrnám na zrkadle od vody?

Na kúpeľňovom zrkadle nad umývadlom sa nám začali robiť také čierne škvrny, ktoré sa nedajú umyť a neviem ich nijako odstrániť. Neviete mi niečo poradiť, aby ďalej nevznikali? Zrkadlo je položené priamo na umývadle, a aj keď si dávame na to pozor, nejaká tá kvapka vody sa tam vždy dostane a ak ju neutriem, tak vznikne fľak, nemáte s tým skúsenosti? Každá rada je vítaná :) Ďakujeem vopred
Odpovedať
Skús kyselinu citrónovú zmiešať s vodou, dať do fľašky s rozprašovačom :-) Neviem či to práve pomôže na tie tvoje fľaky ale vyskúšaj.
Odpovedať
Ahoj, neviem, co presne myslis... biele az bezovkaste skrvny byvaju od vodneho kamena. Robi sa Ti to na zrkadle priamo alebo tam, kde sa zrkadlo dotyka umyvadla? Ak v mieste dotyku, tak si myslim, ze je to pliesen... a tam pomozu len pripravky proti plesni. Netusim, ze co ine by to mohlo byt... =-)
Odpovedať
http://www.dobrarada.sk/tipy-a-triky/... všeobecné rady do domácnosti ;-) http://www.burko.sk/rodinka/domacnost... http://translate.google.sk/translate?... ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám zrkadlo tiež položené priamo na umývadle a po pár rokoch mám za batériou, ktorá je stojanková tiež tieto čierne fliačky. Pripadá mi, ako keby boli voľakde vnútri zrkadla, nie na povrchu. A mám pocit, že sa s nimi veľa nedá urobiť. :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@martinkaarastik ak je to to, co myslim , tak to nie je na povrchu, neumyjes to a nepomoze vam nic.. :-| . zrejme ste pouzili zrkadlo nevhodne do vlhkeho prostredia a vrstva strieborna, ktora je pod sklom a tvori samotne zrkadlo, vam zacala odchadzať... A vlhkost tam lahko prenika, o to viac, ze to je blizko umyvadla Jedine vymenit zrkadlo a vyberat take, ktore je vhodne do kupelne... My sme na to hned upozornili sklára, ked nam mal doniest zrkadlo, ze chceme speci zrcko do kupelne.. nie je nijako drahsie - velke ake ho mame v kupelni nas stalo ani nie 20e :) lebo nema fazetu... Dufam, ze ozaj vydrzi..
Odpovedať
Profilova fotka
@martinkaarastik @petkave : Presne ako hovori @katrin21 - oddeluje sa vam tenka zrkadliaca vrstvicka vzadu na skle. Mne sa to zacalo robit dokonca na spatnom zrkadle na aute (vonkajsom).
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
jedina moznost, vymenit zrkadlo, mali sme to aj my, to sa oddeluje zrkadliaca vrstva zozadu na skle ako to uz popisali niektori predo mnou
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?