Ako a čím umývate panvice z vonkajšej strany?

Profilova fotka
Ahojte, rada by som vedela, či máte nejaký osvedčený spôsob, ako umývať panvice z vonkajšej časti lebo neviem poriadne vyčistiť ten spodok...je to tam obhorené a také všelijaké škaredé :-S Máte najaký dobrý tip? Prostriedok? Ďakujem za všetky rady ;-)
Odpovedať
1
2
Ja mam dost novy riad (dvojrocny) tak neporadim. Ale panvice ake opisujes uz vyhadzujem:) Dobry prostiedok, ktory vycisti vsetko je soda bikarbona (baking soda). Len neviem, ci sa da zohnat u nas viac ako ta klasicka mala skatulka. Tu to kupujem na kila a vycisti vsetko od zubov po zachod a este aj do kolaca to mozes dat:)
Odpovedať
Profilova fotka
niekedy pomoze cif, niekedy ale pomoze uz len smetny kos... :-S alebo sa nepozerat na spodnu stranu (hlavne vyprazacich) panvic :-N
Odpovedať
na spodnu stranu je zarucene dobry pulirapid.
Odpovedať
tak toto aj mna trapi :-(
Odpovedať
Profilova fotka
lesana, no mne ju bohužial svokra nechala prísť ať do takého stavu lebo ju ona prv používala a jednu som už vyšvacla do koša len táto ešte nie je taká hrozná, aby sa vyhodila len ma štve, že ten spodok už nie je taký čistý a neviem či to ešte dostanem dole. Keby sa to zakaždým umylo aj odspodu tak by to tak nedopadlo, ale už je neskoro :-( ikke...cif ani iné tekuté prášky nie sú dostatočné silné ;-( melory prosím Ťam čo je to ten pulirapid a kde ho zoženiem?
Odpovedať
sylvinkam chapem. Na take veci treba prasok, nie tekutinu. Nedostat nic take praskovite? Ved si kup novu panvicu, co by si mala po svokre pouzivat...Chcela sa jej zbavit, tak dala tebe? :-|
Odpovedať
Profilova fotka
lesana :-D :-D :-D no raz sme si ju vzali a už nám prischla a mám ju rada lebo je kvalitná, hrubá a vysoká...z vnútra je fakt super nič jej nie je, ta vyhodiť je nechcem....máme nejakú sódu, tak zajtra skúsim.
Odpovedať
lesanaa, ty si umyvas sodou zuby? to na bielenie? a pomaha to?
Odpovedať
francy, mam biele zuby, nepotrebujem si ich bielit, ale raz mali taku super akciu na take pasiky napustene s nejakou chemikaliu:) da sa to na zuby a bieli to, tak sme si to manzelom kupili- i ked neviem, kto z nas ma belsie zuby :-D Doniesla som ich potom domov neteri, lebo som si vsimla, ze mi to spravilo taku bielu skvrnku na prednom zube, skoro ma trafilo, nastastie to zmizlo. Soda urcite ponici zubnu sklovinu, ja som len napisala, co sa pise na tom kilovom baleni - tam je vymenovane, na co vsetko sa to pouziva. Je tam nakresleny zachod, zuby aj kolac, priznam sa vsak, ze do kolaca som ju frkla, do babovky, lebo som nemala prasok do peciva, ale muz spoznal inu chut... sylvinkam tak skus, ale ked je to velmi zazrata, neviem, ci to pomoze, ale ked to nesmrdi, ked v nej nieco robis, tak to nevadi.
Odpovedať
Profilova fotka
nie nesmrdí, to by som ju vyšmarila :-D
Odpovedať
Profilova fotka
sylvinkam, predpokladam ze je to od spodu kvalitne pripalene skus grilpur alebo sprej na pripalene veci
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem qietoček ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
pulirapid kupujem v drogerii
Odpovedať
ja necham odmocit a potom obycajna jar a pretriem to hubkou.ale neopakujem to az kym su uplne odmastene,tak isto aj plechy. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
bibula, ale zvonka to odmočíš? tam nie je čo odmočiť. Plechy umývam aj ja taki isto :-) :-) :-)
Odpovedať
vazne odporucam ten pulirapid, ale ked mi dosiel, trak som to obliala pripravkom na gril a rury - nehala odstat a pekne to zislo.
Odpovedať
ahoj, ak mas mycku, tak v mycke-program intensiv-70 stupnov a tablety calgonit al. somat ;-) krasne mi umylo aj stare, zanesene necistoty-ked sme este mycku nemali-co neslo umyt rucne ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Susik77, umývačku nemám, ale už sa na ňu teším, keď ju konečne budem mať kam dať a šup všetko tam :-)
Odpovedať
Profilova fotka
qietocek, kúpila som si Grilpur a musím uznať, že niečo išlo dole, však budem to tým zakaždým umývať a hádam po čase to bude úplne super a ďalšie panvice s tým tiež budem občas robiť, aby boli pekné :-)
Odpovedať
Profilova fotka
:-D :-D :-D oskrabat nozikom :-D :-D :-D ale nieee, viem,ze niektore babky tak robili na hrncoch,ja zatial este neviem,ako to budem davat dole,zatial sa snazim tomu predchadzat. Zatial pouzivam Toro a ide to celkom,ale musim to hned drhnut dole,potom to uz pojde veeelmi tazko :-| .
Odpovedať
my na hrnce a panvice pozivame bud pripravok na cistenie rury na pecenie, alebo len nastriekame s cilit bang pre kuchyne/kupelne, alebo s tekutym cisticom od cif, teraz neviem presne nazov ale taky zlty na pripalene a nechame to poriadne odmocit, vycistime klasickou hubkou, alebo v pripade uplne zhoreneho hrnca zabudnuteho na sporaku pouzijem obcas kefku - potom uz vyzeraju ako nove ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Profilova fotka
Ak je panvica zospodu zanesena, tak pomoze grilpur total. Panvicu treba nechat nahriat a na horucu zo spodnej strany naliat ten pripravok. Nechat chvilku posobit, bude to penit, potom zotriet hubkou, Ale pozor, ak sa grilpur total dostane na bocne vonkajsie steny, tak vyzere ciernu farbu. Tak to cisti manzel a treba pri tom dobre vetrat.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@nikola652 no, ty a @elka36...dva profily založené v rovnakom čase a vychvaľujú vo všetkých možných diskusiach skvele produkty zo spomínaného net.obchodu... Bud sú také skvelé,alebo si robíš iba promo...A myslim ze odpoveď B je správna. :)
Odpovedať
@nikola652 Diesel wapka /vysokotlaký čistič/ vytočiť na 100C a uvidíš ako pôjde tá špina preč...Len zohnať wapku kde je horúca voda a nie studená..Možno pôjde aj studenou, ale to som neskúšal.. ;-)
Odpovedať
@nikola652 ale už to preháňaš ]-(
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
ziadna chemia nic hrnce panvice bez problem nizka cena daj tesi do google kovova drotenka nejde mi ctrl+c :)
Odpovedať
Profilova fotka
@jblaze a ked sa bojite ze si nieco poskriabete co ze je blbost lebo s tym cistim hrcne vnutri zospodu aj panvice teflon samozrejme nie,,,a je to vsetko ok nicim inym pripaleny cierny hrniec takto nevycistim a uz vobec nie tak lahko,,,ale ked uz tak zabudnite na pripravky ktore , nedrazia pokozku su vonavucke a neskodlive,,lebo tie maju slaby ucinok za vela penazi...jednoducho chlor zriedeny vodou, staci nechat posobit 1 minute a spina ide sama dole
Odpovedať
@ikke to si dobre napísala, ja sa na niektoré panvice veru zo spodu vôbec nepozerám. Oni sú tak obhorené že už im nič nepomôže ale vyhadzovať ich nechce keďže to je len zo spodnej strany. Tam mi už ani cif nepomôže ani nič, iba počkám pokiaľ ju úplne nedoriadím a potom bude putovať do koša
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?