Aké zviera môže urobiť neporiadok okolo domu?

Posledné dva dni sme ráno na pozemku našli porozhadzované papuče, topánky, boli aj niekoľko metrov odvlečené, boli to žabky ale aj ťažšie pánske topánky. Ale aj iné veci, vrecúško s hračkami a pod. Psa nemáme a ani sa žiaden nemá ako k nám dostať. Na pozemok bežne chodia mačky od susedov, ale doteraz nič také nerobili a pochybujem, žeby zrovna v týchto dňoch začali. Je možné, že to urobila kuna? Alebo aké zviera by to mohlo byť? Bývame hneď pri lese, ale myslím, že na veveričku by to boli ťažké veci. Myslím, že nikto z nás nie je námesačný a robil by počas noci takého kulehy. Tiež nerozumiem dôvodu, keby jedna papuča, ale prvú noc to bolo zo šesť vecí porozhadzovaných a každá bola povodne na inom mieste, nebola to nejaká jedna rozmetaná kopa.
Odpovedať
1
2
No kuna to moze byt ked ako pises ze byvas pod lesom daj tam niake pasce a uvidis lebo ak chodi k tebe kuna tak ta ak sa ti dostane do izolacie tak vie narobit riadnu neplechu.A liska to asi nemohla byt ci alebo mozno aj ked nemaju ziadnu potravu tak zvierata z lesa chodia do pribytkov kde by nieco nasli.Neviem presne to je len moj odhad.
Odpovedať
Profilova fotka
Tazko povedat. Psa nemate ako si pisala, takze sa k vam moze dostat tak povediac cokolvek od lisky,kunu, lacicu, veveričku. čokoľvek sa k vam takto moze chodit hravat a pokial nenastrazis aspon nejaku foto pascu, tak sa to nedozvies. No skusil by som sa zbavit tych veci, ktore naposledy porozhadzovalo, aby tam nemalo uz preco chodit
Odpovedať
Profilova fotka
@moratibru mozno cas porozmyslat nad domacim roznasacom papuci :) (rozumej zaobstarajte si psa aby nechodili nebezpecnejsie potvory), @petka456 dufam ze si myslela len FOTOpasce a nie realne, lebo co potom s kunou alebo liskou ak sa nebodaj chytia ?
Odpovedať
@portianko No predsa humanne vypustis v lese aspon 50km od miesta odchytu :-D
Odpovedať
videla som pred casom dokument, kedy macka kradla aj spodnu bielizeň, nazvlakala domov aj ine kusky oblecenia :-D
Odpovedať
Profilova fotka
kľudne to môže byť aj líška. my zatiaľ nemáme oplotený pozemok, ale líška nám chodí až na terasu. bývame na kraji dediny, les máme ďalej, pri nás je hlavne roľa. susedom bežne kradne topánky a tak. je riadne drzá. minule sme sedeli na terase a tá potvora kľudne prebehla popri nás. si mala vidieť tie fofry, keď ju zbadal náš pes. susedov pes zalieza do búdy, keď ju vidí behať po pozemku :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Clovek by mozno ani nepovedal ze nieco taketo vie spravit aj macka. Takze treba aj to odsledovat, ci sa vam tam nejaka zatulana macka nechodi po nociach vysantit. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@cina1 vazne macka kradla spodnu bielizen?? :-D :-D To by som nebol povedal :-D :-D Sranda :-D :-D
Odpovedať
Nás hlavne zarazilo to, že doteraz sa nič také nedialo a to tam bývame už dosť dlho. Ono to vyzerá akoby sa tam ocitlo nejaké nové zviera a obzerá si revír a hrá sa. Asi to fakt zistíme jedine po namontovaní nejakej kamery.
Odpovedať
Profilova fotka
@moratibru: Foto pasca a budes vediet :-)
Odpovedať
@moratibru keby mi toto nejake zviera robila na mojej zahrade, tak by som istotne uz davno dala fotopascu aby som prisla na to, co za zviera to je!!
Odpovedať
Pri lese to môže byť kuna, lasička, vlčatá, líška, dokonca aj jazvec... Istota bude s fotopascou.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zazzina Bohužiaľ medzi našu bežnú výbavu domácnosti nepatrí fotopasca, takže kým si niečo také zaobstaráme skúsila som pozisťovať, či by niekto nemal nejaký tip na zviera, keďže nie som v tejto oblasti odborník.
Odpovedať
@moratibru jasne, tomu rozumiem, ze kazda domacnost to nema. No pevne dufam, ze na nieco prides a tej zvery sa zbavis. Drzim palce :-) Daj potom vediet vysledok :-) :-)
Odpovedať
@andibe ano, vymakli ju rovno s podprdou :-)
Odpovedať
Napríklad medvedík čistotný. V súčasnosti už nie veľmi vzácny v prírode. Bez problému prelezie plot, líška to nedokáže a mačky také vylomeniny nerobia aj keď to robila nejaká v Číne.
Odpovedať
@portianko No to neviem co by potom s tym spravil ked sa mu tam chiti.Zavola ochranarov a ju vypustia do prirody .Ale neviem ci to takto funguje.
Odpovedať
@petka456 No skor to funguje tak, ze kuna sa aj s klecou hodi do suda s vodou/potoka a kym vykopes jamu, je vybavena vec.
Odpovedať
@kejsix Dik to som nevedela ze sa to takto robi.Lebo viem co dokaze narobit kuna.Ale kuna chodi niekedy za rana vov alebo po dvoroch si obzierat miesto alebo alebo sa mylim daj radu.
Odpovedať
U nás sa takto zabava líška 😀
Odpovedať
@portianko foto pasce? :D no co by si spravil s liskou, ci kunou? ved to zastrelis namieste, ked to nezomre uz silou klepca ...
Odpovedať
@moratibru Možno sa ti chytí medveď. @kejsix To by som chcel vidieť ako ho ponáraš do suda. :-)
Odpovedať
@ruren Citanie s porozumenim "aj s klecou" resp. s pascou... cize no problem
Odpovedať
@kejsix Ja veľmi dobre viem čo si napísal. Len som si robil srandu,čo ty si asi nepostrehol. A tu jamu by si kopal asi celý deň na toho medveďa.
Odpovedať
@ruren Neviem odkial Ti fuka vietor, ja som pisal o kune. Moj postreh byva proti noci poslabsi, neskriepim sa.
Odpovedať
Profilova fotka
Nam kradla papuce liska. Kazde rano sme nevedeli najst jednu topanku z paru, opakovalo sa to niekolko dni. Uz sme si mysleli, ze si z nas niekto striela. Nakoniec jedneho vecera sme videli na vlastne oci, ako prisla liska. uchmatla papucu a este na nas mrkla ockom kym usla :D Doteraz sa smejeme, ze ktovie kolko topanok ma u seba, a co s nimi asi tak robila. Zmizla nam robotnicka baganca, crocska, moja latkova teniska aj otcova papuca...takze liska ma doma plne vybaveny botnik :D
Odpovedať
:-D https://www.youtube.com/watch?v=NMLEP...
Odpovedať
nestačilo by si také veci proste len nenechávať vonku? potom by tam nemalo preco to zviratko chodit, pokial teda len kradne taketo veci
Odpovedať
@zuzanatiturusova hadam by si od nej nechcela aby chodila bosa. Co si :-D Ale je to sranda, co dokazu tie zvierata povymyslat. Kamarat mal podobny problem s kunou, ale tak to je beznejsie by som povedal ako liska.
Odpovedať
Profilova fotka
Máte niekto u vás na dvore nastrážené fotopasce ? Potrebujem radu ako to funguje a kde je najlepšie to dať, uvažujem nad jej kúpou, niečo nám chodí úrodu po nociach oberať. Teda alebo skôr niekto :-D :-D :-D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?