Odpoveď na príspevok od duzu:
@japupi na úplné zatemnenie je najlepšia vonkajši… @duzu Videla som také videjko s vonkajšou žalúziou, ktorá tiež úplne zatemnila, že tam neostali žiadne také tie miestečka, cez ktoré presvitalo. Tak neviem, či to bolo len tak spravené, aby to vyzeralo, alebo to ozaj niektoré druhy žalúzií dokážu 😀Odpoveď na príspevok od lucciinkka:
@duzu Videla som také videjko s vonkajšou žalúzio… @lucciinkka mal som takú doma ešte na starších drevených oknách , žiaľ po výmene nových sa nedala namontovať na nové okná, po čase som ale videl že to namontovať išlo akurát museli mať iné oknáOdpoveď na príspevok od duzu:
@lucciinkka mal som takú doma ešte na starších dr… @duzu Aha, takže to záleží aj od toho, že aké máš okná? To mi vôbec nenapadlo. Myslela som, že je to všetko také univerzálne.Odpoveď na príspevok od duzu:
@lucciinkka mal som takú doma ešte na starších dr… @duzu cize zaluzie zo starych okien si chcel dat na nove okna, ale nebolo to mozne, ano? a neslo to len tieto nove okna ale na ine nove okna by to islo? tak? 😁Odpoveď na príspevok od lucciinkka:
@duzu Videla som také videjko s vonkajšou žalúzio… @lucciinkka vsak ked si pozries, je toho vela druhov, ja si myslim, ze v pohode vies najst aj taketo v dnesnej dobe. zalezi, aky mas stanoveny rozpocet na to tienenie, vela ludi sa riadi tymto, ci chcu, alebo nechcu.Odpoveď na príspevok od japupi:
@lucciinkka vsak ked si pozries, je toho vela dru… @japupi lacnejšie a výhodnejšie to bude pri novostavbe všetko sa pripraví podľa projektu, pre mňa bol skôr prínos okrem noc deň , hlavne tieniť ked bolo veľmi teploOdpoveď na príspevok od duzu:
@japupi lacnejšie a výhodnejšie to bude pri novos… @duzu No ved jasne, lebo ked to potom nechces na manualne ovladanie, tak tam treba dotiahnut elektrinu. To moze byt dost problem si myslim. Nieze by sa to nedalo, ale zase nie je to len tak hop sup hotove.Odpoveď na príspevok od huliana:
@duzu No ved jasne, lebo ked to potom nechces na … @huliana v našej ponuke nájdete vždy prémiovú a economickú verziu. V prípade záujmu Vám cenovú ponuku vypracujú v Štúdiu tieniacej techniky K-system.Odpoveď na príspevok od duzu:
@japupi lacnejšie a výhodnejšie to bude pri novos… @duzu samozrejme, to vobec nepopieram. ale nie vzdy je takato moznost. vela ludi kupuje aj starsie domy a postupne si ich dava do poriadku. alebo napriklad nasi susedia, ti tolko trvali na tom, ze vonkajsie tienenie je zbytocnost napriklad a potom presli asi tri roky a bum, uz im ho tiez montovali.Odpoveď na príspevok od japupi:
@duzu samozrejme, to vobec nepopieram. ale nie vz… @japupi normalna vec si myslim. akoze vacsina ludi to dava uz automaticky, ale pochybujem o tom, ze by to bola povinnost.Odpoveď na príspevok od rencipo:
@japupi normalna vec si myslim. akoze vacsina lud… @rencipo to urcite nie je, aj ked tie podmienky pri stavbach domu su coraz viac narocnejsie. ale tak mozno aj to tienenie vie k tomu nejak pomoct, neviem. nas sa to netykalo a ani netyka, tak vobec neviem, ako to funguje.Odpoveď na príspevok od kvalitnetienenie:
@huliana v našej ponuke nájdete vždy prémiovú a e… @kvalitnetienenie Dakujem za ponuku, ale mne vyhovuje to tienenie, ktore mame a som s nim uplne spokojna. Verim, ze nam bude dlho sluzit 🙂Odpoveď na príspevok od huliana:
@kvalitnetienenie Dakujem za ponuku, ale mne vyho… @huliana to ja dúfam, že už ďalšie tienenie nebudeme musieť kupovať, že to dlho vydrží. ani neviem, na akú dobu dávajú na to záruku. viem, že sme to riešili, však samozrejme, dôležité kritérium, ale úplne mám okno teraz 😀Odpoveď na príspevok od japupi:
@rencipo to urcite nie je, aj ked tie podmienky p… @japupi vonkajsie tienenie moze mat vyznamny vplyv na energeticku triedu domu pri jeho stavbe. tienenie, ako su zaluzie, markizy, pergoly, vonkajsie rolety alebo ine tienenia, pomaha regulovat mnozstvo slnecneho ziarenia, ktore vstupuje do interieru, cim prispieva k energetickej efektivite 😉Odpoveď na príspevok od rencipo:
@japupi vonkajsie tienenie moze mat vyznamny vply… @rencipo tak ale nie je to podmienka nejaka aj tak, nie? ze to ma taketo vyhody, tomu rozumiem 🤗Odpoveď na príspevok od prvosienka5:
@huliana to ja dúfam, že už ďalšie tienenie nebud… @prvosienka5 Zase ale zaruka a to ako dlho ti budu fungovat, cize nejaka taka zivotnost, alebo ako sa to nazve, tak to su podla mna dve rozlicne veci.Odpoveď na príspevok od huliana:
@prvosienka5 Zase ale zaruka a to ako dlho ti bud… @huliana no je asi tiež pravda, veď neznamená, že po uplynutí záruky automaticky všetko prestane fungovať. to by bolo asi celkom mrzké, keby to tak bolo. tak záleží aj ako sa o to všetko staráš, si myslím. to sa vie tiež pričiniť na predĺžení životnosti.Odpoveď na príspevok od japupi:
@rencipo tak ale nie je to podmienka nejaka aj ta… @japupi nie, to nie je. ale to neznamena, ze to tak nebude niekedy v buducnosti 😀 tam sa skor riesi to "vybavenie vo vnutri domu".Odpoveď na príspevok od prvosienka5:
@huliana no je asi tiež pravda, veď neznamená, že… @prvosienka5 Pri tieneni asi nie su nejake "servisne kontroly", ci?Odpoveď na príspevok od huliana:
@prvosienka5 Pri tieneni asi nie su nejake "servi… @huliana To nie, pri tienení ako sú žalúzie, rolety či markízy sa väčšinou nerobia žiadne pravidelné servisné kontroly ako napríklad pri kotloch či klimatizáciách.... Niektoré firmy ponúkajú pozáručné prehliadky, ale nie je to povinné. Bežne platí staré známe, kým to funguje, netreba riešiť 🙂Odpoveď na príspevok od japupi:
@rencipo tak ale nie je to podmienka nejaka aj ta… @japupi nie je to povinna podmienka, ale pri energetickom hodnoteni domu sa to zohladnuje. ak mas kvalitne vonkajsie tienenie, moze ti to pomoct dosiahnut lepsiu energeticku triedu bez nutnosti zbytocneho predimenzovania inych systemov. takze aj ked to nie je „musis“, v praxi to vie dost pomoct.Odpoveď na príspevok od prvosienka5:
@huliana To nie, pri tienení ako sú žalúzie, role… @prvosienka5 Ak tam nie je nejaky extra zadrhel, tak asi fakt staci len obcas skontrolovat, ci sa nieco nelame, nevrze alebo ci to ide tak ako ma. Mozno pred sezonou pretriet konstrukciu, utriet latku, pripadne vyfukat bordel z kastliku, ked je to dostupne. A zvysok nech si robi, co ma 😄 Co sa tak prve zvykne asi opotrebovat? Alebo aka je zivotnost toho celeho systemu, pokial treba do toho robit nejaky zasah?Odpoveď na príspevok od huliana:
@prvosienka5 Ak tam nie je nejaky extra zadrhel, … @huliana najcastejsie sa opotrebuvaju lanka, vodiace kolieska alebo motor (ak su na motorcek). zivotnost systemu byva dlhe roky, pokial su dobre udrziavane a chranene pred extremnymi podmienkami. zasah byva vacsinou az vtedy, ked nieco nechodi plynulo alebo sa nieco mechanicky poskodi.Odpoveď na príspevok od huliana:
@prvosienka5 Ak tam nie je nejaky extra zadrhel, … @huliana Tak odpoveď viď vyššie 😀 Čo sa týka životnosti, tak ja by som povedala, že veľa záleží od toho, ako sa s tým tienením zaobchádza. To vie urobiť potom rozdiel aj niekoľko rokov asi. A zase keď sa niečo pokazí, väčšinou sa to dá opraviť výmenou konkrétneho dielu, netreba celé nové tienenie.Odpoveď na príspevok od rencipo:
@huliana najcastejsie sa opotrebuvaju lanka, vodi… @rencipo Cize nie tie lamely, ze na to posobia vsetky vplyvy pocasia a ze by to mohlo vyblednut, dolamat sa alebo co. Ale skor tie "ovladacie" casti. Ok. @prvosienka5 To by muselo byt aj celkom nakladne pri kazdej drobnosti hned kupovat cele nove tienenie. Ja som celkove zastanca toho, ze pokial sa da nieco opravit, tak to treba takto riesit a nie hned vyhadzovat vsetko.Odpoveď na príspevok od huliana:
@rencipo Cize nie tie lamely, ze na to posobia vs… @huliana To je hádam jasné. Aj keď poznám taký prípad, keď pani si radšej objednala nové žalúzie domov, ako by ich mala očistiť 😀Odpoveď na príspevok od huliana:
@rencipo Cize nie tie lamely, ze na to posobia vs… @huliana Nehovorim, ze lamelam sa nemoze nic stat. Ale pri normalnom zaobchadzani to vychadza tak, ako som pisal vyssie. Pretoze co uz len sa deje s lamelami, jazdia hore dolu a otacaju sa. Ta motoricka cast sa narobi viacej.Odpoveď na príspevok od rencipo:
@huliana Nehovorim, ze lamelam sa nemoze nic stat… @rencipo Ale tak veľa záleží už aj od montáže samotnej, to je asi jeden z aspektov úspechu. A aj to, ako sa to tienenie ovláda. Ak to niekto spúšťa dolu a dáva hore ako blázon stále a nepozorne, tak aj týmto sa to môže poškodiť, nie?