Odpoveď na príspevok od slavka7_7:
Vdaka vsetkym za odozvu, teraz ani neviem, ako od… @slavka7_7 Pochybujem, ze s tym kazdy pocita, akoze pri novostavbe este okej, ale ked sa rozhodnes pre taketo tienenie pri starsom dome, tak nebudes teraz rozbijat fasadu, len aby si schovala kastliky. Nie je problem, ked su spravene ako priznane, v nicom to nebrani, v nicom to nie je horsie.Odpoveď na príspevok od stano_33:
@slavka7_7 Pochybujem, ze s tym kazdy pocita, ako… @stano_33 No hej, to asi skor takto potom, ale tak elektriku tam treba nejak dotiahnut nie? Ci ako sa potom moze este spravit to ovladanie inak?Odpoveď na príspevok od marianna_1:
@buch_buch1 Včera alebo predvčerom som videla tak… @marianna_1 nepotrebujem zase aby bola tma ako v tanku, keď sa zastrú, nejaké mini svetlo, čo prejde po bokoch, no tak dobre, však vnútri nebudú iba holé okná aj tak. nesnaž sa ma nalákať na niečo iné, keď už mám vybraté 😀Odpoveď na príspevok od slavka7_7:
@stano_33 No hej, to asi skor takto potom, ale ta… @slavka7_7 Dobrý deň, môže. urobíme z tieniaceho zariadenia spotrebič. Pomocou CYSY kábla a vidlice pripojíme žalúzie alebo rolety do zásuvky. K-system to takto robí bežne.Odpoveď na príspevok od kvalitnetienenie:
@slavka7_7 Dobrý deň, môže. urobíme z tieniaceho … @kvalitnetienenie Tak ja myslím, že sa to tak robí bežne nezávisle od dodávateľa 💁♀️Odpoveď na príspevok od marianna_1:
@kvalitnetienenie Tak ja myslím, že sa to tak rob… @marianna_1 skúsenosti našich zákazníkov poukazujú, že to nie je bežné. Takéto úpravy je oprávnený vykonávať iba pracovník, ktorý je držiteľom oprávnenia pre prácu s elektro.Odpoveď na príspevok od buch_buch1:
@marianna_1 nepotrebujem zase aby bola tma ako v … @buch_buch1 Čo máš vybraté?Odpoveď na príspevok od kvalitnetienenie:
@marianna_1 skúsenosti našich zákazníkov poukazuj… @kvalitnetienenie Veď ale keby hľadám niekoho na montáž tienenia, tak asi volím z nejakých ľudí, čo sa tomu normálne venujú a nezverím to do rúk len tak niekomu 🙂Odpoveď na príspevok od marianna_1:
@kvalitnetienenie Veď ale keby hľadám niekoho na … @marianna_1 To by bolo asi idealne, ked uz investujes aj tisice do toho tienenia, pokial sa bavime o vonkajsom, tak je lepsie to nechat na odbornikov. Zase pri vnutornom je to ine, jednoduchsie, tam pri niektorych druhoch nemusis nijak zasahovat priamo do okna, ze vrtat alebo co, takze to sa da v pohodicke podla navodu zvladnut.Odpoveď na príspevok od marianna_1:
@kvalitnetienenie Veď ale keby hľadám niekoho na … @marianna_1 Ved presne. Vsak to tienenie nestoji pat korun, tak ked uz do toho investujem, tak neodflaknem montaz. Akoze niekto asi hej, ked su aj take skusenosti, ako sa tu pisalo. Ale tak to uz kazdy ma ine priority potom 😀Odpoveď na príspevok od domi1818:
@buch_buch1 Čo máš vybraté? @domi1818 drahá moja, žalúzie mám predsa. veď som ti to spomínal už predtým. sme sa o tom bavili. či myslíš, že ktoré presne? môžem ti kľudne napísať, ale neviem, ako chceš naložiť s touto informáciou.Odpoveď na príspevok od slavka7_7:
@marianna_1 Ved presne. Vsak to tienenie nestoji … @slavka7_7 Ja som toho isteho nazoru. Ale to ja mam presne takehoto jedneho svagra, ze on vsetko vie, vsetko dokaze a tazko ho presvedcit o niecom. @stano_33 Tak vnutorne to hej, to je jednoduche. Som pozerala aj take video, ako sa to len uchytilo takymi - neviem ako to mam ani nazvat - pripravkami? na okno, ze fakt ziadna robota.Odpoveď na príspevok od marianna_1:
@slavka7_7 Ja som toho isteho nazoru. Ale to ja m… @marianna_1 Tak to anoooo, takych poznam viacero. S jednym takym pracujem, ale uz som sa to naucila filtrovat, tak uz je dobre. Ale zo zaciatku som mavala nervy kazdy den. Ale to je teraz vedlajsie, nejdem to sem tahat je to modrastrecha a nie ten druhy modry portal 😀Odpoveď na príspevok od marianna_1:
@slavka7_7 Ja som toho isteho nazoru. Ale to ja m… @marianna_1 Nazvi to ako len chces 😁 Ale jasnee, viem o com hovoris, volaj to ako chces, nenapadne mi, ci to ma nejaky konkretny presny nazov. Ale viem, co myslis. No vyhoda je v tom, ze sa nemusi navrtavat nic do okna a ked aj sa rozhodnes to tienenie vymenit, tak po povodnom neostanu ziadne dokazy 😀Odpoveď na príspevok od buch_buch1:
@domi1818 drahá moja, žalúzie mám predsa. veď som… @buch_buch1 To už máme takýto blízky vzťah? 😃 Kľudne môžeš byť aj konkrétnejší, ja sa nenahnevám.Odpoveď na príspevok od slavka7_7:
@marianna_1 Tak to anoooo, takych poznam viacero.… @slavka7_7 Ale a prečo nie? Aj iné veci sa tu riešia, toto by nebolo až také divné si myslím 😀 Alebo mi hoď kľudne správu a môžeme tam prebrať veci 😀 @stano_33 Vidíš, ale pochopil si ma aj bez použitia neviem akej odbornej teminológie 😊Odpoveď na príspevok od marianna_1:
@slavka7_7 Ale a prečo nie? Aj iné veci sa tu rie… @marianna_1 Nepotrpim si na to. Radsej sa bavme normalne, nech kazdy vie, o com je rec, ako to hrat na nejake odborne terminy, terminologie, tabulky a neviem co. Vsak tie zaluzie alebo rolety nie su zase taka veda.Odpoveď na príspevok od domi1818:
@buch_buch1 To už máme takýto blízky vzťah? 😃 Kľu… @domi1818 nechcel som sa ťa dotknúť, ty si použila nejaký takýto podobný výraz ako prvá, tak som len pokračoval 😀 zetty som dával, tie sú vhodné aj do veterných oblastí, čo my presne sme. jednak majú tie gumové tesnenia a aj dobrú odolnosť voči vetru, takže ono nebolo v podstate o čom dlho premýšľať (keď už som sa v tej ponuke zorientoval).Odpoveď na príspevok od buch_buch1:
@domi1818 nechcel som sa ťa dotknúť, ty si použil… @buch_buch1 Dobre dobre, nič som nepovedala teda 😆 Takže sa ti nedeje také niečo, ako sem tam vidím ľudí písať, že im buchajú vo vetre žalúzie, že ako sa to dá riešiť....?Odpoveď na príspevok od domi1818:
@buch_buch1 Dobre dobre, nič som nepovedala teda … @domi1818 To musíš riešiť už dopredu, keď sa pre nejaké rozhoduješ. Ono sa uvádza pri tienení odolnosť voči vetru a takéto kadejaké parametre. Takže dá sa z čoho vychádzať. A ono potom záleží aj od tvaru tých lamiel, že ako do seba zapadnú. Či sú také tie tesnenia po bokoch. Toto ovládam, ale presne ti tip žalúzií nepoviem 😃Odpoveď na príspevok od marianna_1:
@domi1818 To musíš riešiť už dopredu, keď sa pre … @marianna_1 Ale dobre, dobre, vela ludi ani tuto teoreticku cast neovlada.Odpoveď na príspevok od stano_33:
@marianna_1 Ale dobre, dobre, vela ludi ani tuto … @stano_33 Na tom ale nie je podla mna nic zle. Ved ani ty si isto vsetko nevedel, ked si toto zacinal riesit. Alebo proste hocico ine. Ci hned si vedel porovnat, ktore zaluzie su lepsie na ktory dom a preco? 😀Odpoveď na príspevok od domi1818:
@buch_buch1 Dobre dobre, nič som nepovedala teda … @domi1818 treba aby boli úplne spustené dolu a možno nejak zaistené, to sa dá riešiť. alebo ich potom treba vytiahnúť úplne hore. to však spraví aj ten automatický senzor, keď ho majú.Odpoveď na príspevok od domi1818:
@buch_buch1 Dobre dobre, nič som nepovedala teda … @domi1818 my sme neriešili nič špeciálne a ako boli teraz búrky, tak prvýkrát sme počuli asi dvakrát jemné buchnutie v spodnej časti. Je tu dosť veterno, ale nedávali sme ani senzor vetra, lebo to má pre nás aj nevýhody - prišiel by krátky nárazový vietor a zdvihli by sa zbytočne (ozaj je tu dosť veterno z jednej strany), alebo by to mohlo zdvihnúť v nevhodnej chvíli (keď človek uspáva dieťa a chce tmu atď.). Keď hlásia extrémne počasie, tak ju dáme sami hore pre istotu a niekedy až keď tu už všetko lieta a stromy sa kimácajú. Ale bežne nie je nič počuť. Máme hliníkové vodiace úchyty a v tej vodiacej lište je tesnenie. Sused má plastové úchyty, ale tiež nespomínal že by mu to buchotalo nejak.Odpoveď na príspevok od marsdm:
@domi1818 my sme neriešili nič špeciálne a ako bo… @marsdm Tak ja potom neviem, prečo niektorí ľudia s tým majú také problémy. Možno to ani nie je také hrozné, ako to opisujú, to neviem už. Ale tiež si myslím, že nemôžu tie žalúzie robiť neviem aký hluk. Však potom by si to asi nedával každý druhý na dom.Odpoveď na príspevok od domi1818:
@marsdm Tak ja potom neviem, prečo niektorí ľudia… @domi1818 napadlo mi ešte že možno majú iný typ tvaru, pokiaľ teda nie sú niekde kde je extrémne veterno. My máme Z. Tuším C sa dá otáčať aj dohora a teda možno inak konštrukčne riešené. Ale teda u nás Z a 99,5% času nie je nič počuť. Možno keby sa ozve niekto kto mal s tým problém, tak skôr sa nájde dôvod toho. Alebo to bolo kedysi a doba ide dopredu ako aj technológia, tak niečo pozmenili. Lebo dosť ľudí v mojom okolí má žalúzie a teda ani jeden nehovoril nič o tom, takže asi nič nepočujú tiež alebo je to úplne akceptovateľné. Ja už neviem ani že motory idú, pritom prvý týždeň sa mi zdali byť hlasné, keď bolo večer ticho. Teraz pozerám či vôbec idú tie žalúzie už.Odpoveď na príspevok od marsdm:
@domi1818 napadlo mi ešte že možno majú iný typ t… @marsdm Potom ja nechápem, čo za žalúzie majú tí ľudia, čo na to frflú. Však tuto nikto s tým problém nemá, čo som čítala.Odpoveď na príspevok od slavka7_7:
@stano_33 Na tom ale nie je podla mna nic zle. Ve… @slavka7_7 Kiezby to tak bolo. Nevedel som, jasne, ze nie. A neverim, ked niekto povie, ze vsak toto je dobre tam a tam a povie to len tak pocitovo hej, ze fakt nevie. Tak takymi som si nechcel nechat radit.Odpoveď na príspevok od stano_33:
@slavka7_7 Kiezby to tak bolo. Nevedel som, jasne… @stano_33 Tak potom jedine s predajcom to riesit. Lebo ked aj niekto chvali, ked ma napriklad vonkajsie zaluzie, ale pochybujem, ze ma skusenost trebars s vonkajsimi roletami alebo tymi screenovymi roletami. Vies, ze vies posudit fakt tak lepsie len to, co aj realne mas.