Odpoveď na príspevok od marianna_1:
@slavka7_7 Nie je ale lepšie, keď aspoň to vonkaj… @marianna_1 podla mna isto hej. idete si davat nejake? najlepsie je podla mna najst predajcu a s nim sa dohodnut a nech on vam skusi dohodit nejakych montaznikov, co to pridu aj vymerat predtym. to musia mat kontakty takto medzi sebou.Odpoveď na príspevok od marianna_1:
@slavka7_7 Nie je ale lepšie, keď aspoň to vonkaj… @marianna_1 Tak ono su aj navody, ako sa to da pomerat. Takze ak by ste si trufli, staci si len najst navod a mozete ist podla toho. Akoze chapem, ze chcete mat istotu, ale zase, ked vies, ktore miery potrebujes, tak to nie je take komplikovane.Odpoveď na príspevok od stano_33:
@marianna_1 Tak ono su aj navody, ako sa to da po… @stano_33 nuže ma na nejaký kľudne nasmeruj. pozriem sa na to, či to budem vedieť porobiť podľa toho.Odpoveď na príspevok od buch_buch1:
@stano_33 nuže ma na nejaký kľudne nasmeruj. pozr… @buch_buch1 Naklikaj sa na stránku firmy Isotra a tam nájdeš. Majú tam okrem ponuky tienenia aj kopec iných informácií, ktoré sa ti môžu zísť pri výbere vhodného tienenia. Aj tie návody, články a podobne.Odpoveď na príspevok od slavka7_7:
@marianna_1 podla mna isto hej. idete si davat ne… @slavka7_7 Chceli by sme. Akože dlho fungujeme bez nich, ale keď boli teraz v lete také horúčavy, tak to bolo hrozné vnútri. Tak sme tak zhodnotili, že lepšie to už asi nebude a že treba s tým niečo aspoň robiť. Tak teraz pomaly hľadáme, pozeráme, vyberáme.Odpoveď na príspevok od stano_33:
@marianna_1 Tak ono su aj navody, ako sa to da po… @stano_33 Hej máš pravdu, to som si všimla, že aj takéto veci sa dajú nájsť. Ak máš nejaký tip alebo odporúčanie, tak kľudne napíš. Alebo mi hoď do správy, ja sa len poteším 🙂Odpoveď na príspevok od domi1818:
@buch_buch1 Naklikaj sa na stránku firmy Isotra a… @domi1818 díky za tip, pozriem si to bližšie, keď budem mať viacej času. posledné dni neviem, kde mi hlava stojí. teraz sa toho nejak nakopilo vo všetkých oblastiach. ale ukladám si tvoje odporúčanie a potom dám vedieť 😉Odpoveď na príspevok od marianna_1:
@stano_33 Hej máš pravdu, to som si všimla, že aj… @marianna_1 Kludne si pozri ponuku firmy, co @domi1818 pisala. Myslim, ze tym nic nepokazis. Mam aj ja s nimi osobne skusenost a je to firma, na ktoru sa da spolahnut. Ak by ti bolo nieco nejasne, tak mi kludne napis a skusim poradit, pripadne sa obrat priamo na nich.Odpoveď na príspevok od buch_buch1:
@domi1818 díky za tip, pozriem si to bližšie, keď… @buch_buch1 V pohode, však keď budeš mať na to čas a bude ťa to už súriť, tak sa tomu povenuješ. Ja som si svoju "povinnosť" splnila, keď som ti o tom napísala a zvyšok je už na tebe 😀Odpoveď na príspevok od buch_buch1:
@stano_33 nuže ma na nejaký kľudne nasmeruj. pozr… @buch_buch1 pozrite si stránku Kvalitnetienenie.sk, množstvo článkov,užitočných rád a široký sortiment.Odpoveď na príspevok od marianna_1:
@slavka7_7 Chceli by sme. Akože dlho fungujeme be… @marianna_1 pozrite si stránku Kvalitnetienenie.sk. Výrobky si môžete pozrieť osobne v prevádzkach v Bratislave, Nitre, Banskej Bystrici, Trenčíne a v Žiari nad Hronom. Najširší sortiment na Slovensku. Slovenská firma a funguje už od roku 1991Odpoveď na príspevok od marianna_1:
@stano_33 Hej máš pravdu, to som si všimla, že aj… @marianna_1 Nam robila tiez firma Isotra, takze za mna toto odporucanie, ked uz sa to tu takto rozbehlo. Aj v poslednej dobe som na soc. sieti zachytila na nich dobre ohlasy, ze robia kvalitne tienenie. Ale kolko su na trhu, to neviem 😀Odpoveď na príspevok od marianna_1:
Ďakujem za odporúčania, dali sme si spraviť cenov… @marianna_1 A ktore tienenie ste si davali nakoniec nacenit?Odpoveď na príspevok od slavka7_7:
@marianna_1 Nam robila tiez firma Isotra, takze z… @slavka7_7 Nasiel som to na stranke a je to vyse 30 rokov, 32 bolo pisane, ale tak kedy to maju aktualizovane na webe, to uz neviem.Odpoveď na príspevok od slavka7_7:
@marianna_1 A ktore tienenie ste si davali nakoni… @slavka7_7 No vonkajšie som spomínala, že by sme si chceli dať spraviť. Tak jasné, že sme rozmýšľali aké, ale keďže chcem aj doma mať záclony a závesy, tak sme sa rozhodli, že dáme rolety. To vychádza aj lacnejšie, ak sa nemýlim.Odpoveď na príspevok od stano_33:
@slavka7_7 Nasiel som to na stranke a je to vyse … @stano_33 A tak to je hadam uz detail, nie? Dva roky hore dole by som povedala. Pri tych 30 to az tak nezavazi. Asi to bude teda velky vyrobca a predpokladam, ze aj dobry, ked tak dlho funguju. @marianna_1 A to by si nemohla mat, keby ste sa rozhodli pre zaluzie? To je podla mna celkom jedno, nema to ziaden suvis si myslim. Ale hej, cenovo by to malo vychadzat lepsie.Odpoveď na príspevok od slavka7_7:
@stano_33 A tak to je hadam uz detail, nie? Dva r… @slavka7_7 žalúzie sú lacnejšie len vnútorné ak sú napevno na ráme , zavesené zaberajú viac miesta a musia mať pevnejšie uchytenie, vonkajšie rolety sú porovnateľné s cenou okna komplikovaná zateplenie i uchytenie kastlíka, a každé slúžia na iné, vonkajšie chránia i okná a mierne izolujú , ale hlavne neprepúšťajú slnečné žiarenie, výhodné hlavne pre západné okná v lete, neprehrieva sa byt, vnútorné tienia len pre svetlo takže sa dávajú na všetke okná , ale okno sa rozpáli a teplo prejde dovnútraOdpoveď na príspevok od duzu:
@slavka7_7 žalúzie sú lacnejšie len vnútorné ak … @duzu aký je tvoj názor na vonkajšie tienenie na východnej strane? jasné, že ráno ťa nezobudí slnko, ale tak celkove? dávam na celý dom, o tom potom, len ma to zaujíma, keď už si sa tu rozpísal.Odpoveď na príspevok od buch_buch1:
@duzu aký je tvoj názor na vonkajšie tienenie na … @buch_buch1 ráno je chladno takže budú ohrievať len kolmé slnečné lúče len v lete a len krátky čas lebo je slnko pomerne vysoko,teraz vychádza slnko na juhovýchode a zapadá na juhozápade a je pomerne nízko, ohrieva vnútrajšok, hlavne cez južné okná, takže je výhodné ak tam máš denné miestnostiOdpoveď na príspevok od buch_buch1:
@duzu aký je tvoj názor na vonkajšie tienenie na … @buch_buch1 Pre čo si sa nakoniec rozhodol?Odpoveď na príspevok od slavka7_7:
@stano_33 A tak to je hadam uz detail, nie? Dva r… @slavka7_7 Mohla by som mať, ale pri tých roletách sa to tam podľa mňa skorej žiada, aby to okno nebolo také úplne holé a aby sme neboli dom ako vo výklade. V tomto štýle som to myslela. Nie, že by tam boli nejaké obmedzenia alebo čo.Odpoveď na príspevok od slavka7_7:
@stano_33 A tak to je hadam uz detail, nie? Dva r… @slavka7_7 Presne tak, keby to boli len tie dva roky, tak to je o inom, ale pri tych tridsiatich sa to uz nejak strati 😀Odpoveď na príspevok od domi1818:
@buch_buch1 Pre čo si sa nakoniec rozhodol? @domi1818 nakoniec padla voľba na vonkajšie žalúzie. príde mi to také variabilnejšie. akože je to o niečo drahšie ako rolety. ale tak povedal som si, že takéto niečo kupujem raz za život. teda pevne verím, že to tak bude 😃Odpoveď na príspevok od buch_buch1:
@domi1818 nakoniec padla voľba na vonkajšie žalúz… @buch_buch1 Ja si tiež tak myslím. Však to je taká voľba, že tým proste nemáš čo pokaziť. A si vybral aj nejaké špeciálne, alebo aké si vybral? Lebo tam sa to rozlišuje podľa tých lamiel a podľa neviem čoho všetkého ešte...Odpoveď na príspevok od domi1818:
@buch_buch1 Ja si tiež tak myslím. Však to je tak… @domi1818 tiež som toho názoru. vieš čo, bolo mi poradené, aby som dal tie zetkové. že tie sú aj nejpredávanejšie a tak ďalej a tak ďalej. tak som sa rozhodol pre ne. hádam to nebol len nejaký ťah alebo čo. spolieham, že to bude okej 😀Odpoveď na príspevok od buch_buch1:
@domi1818 tiež som toho názoru. vieš čo, bolo mi … @buch_buch1 Včera alebo predvčerom som videla také video s vonkajšími žalúziami Titan, tie vyzerajú asi najlepšie, aj tam bolo ukázané, že keď sa zastrú, tak je to fakt úplne tma.