Solárna tieniaca technika - skúsenosti?

Ma niekto prosím skúsenosť so solárnou tieniacou technikou? Niečo ako to, čo ponúkajú na: <odkaz> Máme nový bungalov s viacerými veľkými oknami a v lete je to ako skleník. Predpríprava na vonkajšie elektrické žalúzie nebola robená. Zaujímajú ma prípadné skúsenosti s touto variantou, kde nie je potrebná elektroinštalácia a aká je ich efektivita pri tom, ak sa nám jedná najmä o zabránenie prehrietiu interiéru v lete skrz okná.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od luci219:

Ma niekto prosím skúsenosť so solárnou tieniacou …
@luci219 riešil som niečo podobné v roku 2022, ja som chcel dorobiť žaluzie na dve okná, tiež že dám naceniť solárne žalúzie, cena na dve okná 3200 €, dal som naceniť elektrické na diaľkové ovládanie 760 €, bez príslušenstva (neboli tam kastlíky), nakoniec som išiel do lacnejšej alterantívy a elektriku som potiahol z povale cez obvodovú stenu až von (jeden kábel stačí), kastlík dorobil do už existujúceho zateplenia sám. Pán len prišiel a namontoval žalúzie a zapojil motor a odskúšali sme, mám jeden ovládač na obe žalúzie. Neviem síce aké ceny sú teraz na tie solárne žalúzie, či sa to oplatí , ja by som sa zamyslel aj nad tou druhou spomínanou alternatívou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?