Odpoveď na príspevok od itgospa:
este dodam, ze pergola je jednoducha drevenna kon… @itgospa Bleskovod nie je mozne presunut o nieco dalej? Ono by to nemalo sposobit asi nic, ale tak pre istotu teda.Odpoveď na príspevok od huliana:
@itgospa Bleskovod nie je mozne presunut o nieco … @huliana zial s bleskozvodom uz nechcem nic robit.Odpoveď na príspevok od itgospa:
Ahojte, zial vyslo mi umiestnenie pergoly (resp. … @itgospa a moze sa stat, ze v blizkosti (alebo v dotyku) tej hlinikovej listy (alebo inej s ktorou je spojena) bude clovek, ktory stoji na zemi?Odpoveď na príspevok od minoo:
@itgospa a moze sa stat, ze v blizkosti (alebo v … @minoo tie hlinikove listy su min. 2metre nad zemou, takze za normalnych okolnosti sa ich nema nik co dotykatOdpoveď na príspevok od itgospa:
@minoo tie hlinikove listy su min. 2metre nad zem… @itgospa tak potom by to malo byt v poriadku, nie? ved pocas burky sa asi nepromenadujete vonku na terase.Odpoveď na príspevok od plana33:
@itgospa tak potom by to malo byt v poriadku, nie… @plana33 urcite pocas burky by nemal byt nikto pritomny pod / pri pergole obavam sa vsak, ci vyboj blesku nemoze sposobit vznietenie polykarbonatu resp. cez silikonovu omietku vznietenie EPS.Odpoveď na príspevok od itgospa:
Ahojte, zial vyslo mi umiestnenie pergoly (resp. … @itgospa Pri zásahu blesku nejde ani tak o teplotu, ako o silové pôsobenie. Väčšinou to celý bleskozvod vytrhne z úchytov (vopred ľutujem tých, čo si ho dali pod omietku), takže pravdepodobne tú lištu mechanicky poškodí, horieť by to začať nemalo. Každopádne by bolo najlepšie rozšíriť chránený priestor a zviesť bleskozvod po streche pergoly a po vzdialenejšej nohe dolu.Odpoveď na príspevok od roman_:
@itgospa Pri zásahu blesku nejde ani tak o teplot… @roman_ "Väčšinou to celý bleskozvod vytrhne z úchytov" - vacsinou?Odpoveď na príspevok od gashtaan:
@roman_ "Väčšinou to celý bleskozvod vytrhne z úc… @gashtaan Dobre, tak asi vždy. Ale nemôžem napísať vždy, pretože to nemám podložené, možno existujú prípady, kedy to ustojí. Každopádne som pár domov po zásahu blesku videl a žiadny bleskozvod nezostal na svojom mieste.Odpoveď na príspevok od itgospa:
@plana33 urcite pocas burky by nemal byt nikto pr… @itgospa ved jasne, to som aj napisala v podstate. aspon ja teda sa vseobecne nezvyknem zdrziavat vonku, ked su hromy blesky. a ked viem, ze ten bleskovod je takto umiestneny, tak to uz vobec.