Zimná záhrada na terase

Profilova fotka
V rodinnom dome máme nad garážou terasu. Terasa je položená na garáži, je z betónových platní o hrúbke 20cm - 25cm. Chceme na terase urobiť zimnú záhradu. Podklad bude betónový poter o hrúbke 8cm, na ktorý sa položí pôvodná dlažba, ktorú vidieť na fotkách. Odporúčate zimnou záhradou zastrešiť celú plochu terasy (6mx7m)? a tým ochrániť celú terasu pred zlým počasím, alebo dať zimnú záhradu len na cca 2/3 terasy, a nezakrytý zvyšok dať do spádu. Máme totiž obavy, že voľná zabetónovaná dlažba môže časom praskať či prepúšťať vodu do garáže, ktorá je pod ňou. Tiež nám niekto radil,aby sme si nechali urobiť posudok statika, koľko toho unesie terasa, aby to bolo bezpečné. Ak máte akékoľvek podobné skúsenosti,budem vdačný za každú radu.
Odpovedať
@pavol_senko V každom prípade ide o prístavbu. A k tomu potrebujete stavebné povolenie. A podkladom pre stavebné povolenie je projekt. Bol by si veľmi odvážny, keby si si také niečo trúfol postaviť bez projektu. Chceš riskovať, že to niekomu padne na hlavu? Alebo že to strecha garáže neudrží a preborí sa? Betón 6x7 o hrúbke 8 cm - to je cca 3,5 m3 betónu, čo je viac, než 7 ton hmotnosti. A ešte k tomu konštrukcia zimnej záhrady. Z čoho to plánuješ urobiť? Murovať? Alebo nejakú železnú konštrukciu? A z čoho bude strecha tej zimnej záhrady? Ako chceš urobiť strechu tej záhrady, aby to udržalo aj prípadnú vrstvu snehu, ak nasneží viac? Tu na MS ti nikto zodpovedne nepovie, či to strop tej garáže vydrží a unesie.
Odpovedať
@pavol_senko Poradte sa najprv so statikom, aku ma Vasa garaz nosnost.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 Súhlasím s vami a dlhšie na to myslím, že je potrebné k tejto stavbe vyjadrenie statika. To bude prvé ,čo teraz urobím,že sa sním skontaktujem.Pokiaľ ide o betonáž a stavbu zimnej záhrady, mám na to už vybraté firmy,ktoré mi to urobia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?