Zdvihnutie terasy o 18cm

Profilova fotka
Zdravím, potrebujem zdvihnúť terasu o cca 18 až 20cm, aby som zamedzil schodu medzi interiérom a exteriérom. Čím najlepšie vyplniť tento rozdiel? Spraviť šalung a dať 18cm betónu, kombinácia EPS(XPS) + poter, alebo niečo iné? Na vrchu bude dlažba no ešte sa rozhodujem či na terče alebo lepidlo. Ďakujem
Odpovedať
@simon_leskovsky otazka znie, ci to chces robit sam, alebo ako malu zakazku, na ktoru bude problem zohnat majstrov.
Odpovedať
@simon_leskovsky pouzi vyssie terce pod dlazbu a nemusis nic riesit.
Odpovedať
@simon_leskovsky tak najprv sa rozhodni, lebo ked das terce tak neviem co chces este betonovat, kedze mas bezne terce aj 14-22cm.
Odpovedať
Tak tak ako pisu @gashtaan @dent
Odpovedať
@simon_leskovsky Čo tak na tento betón nataviť izoláciu a rozdiel dobetonovať😉 Pod dlažbu na lepidlo už nemusíte dávať predraženú hydroizolaciu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak budes davat zamkovu dlazbu tak mas skoro idealnu vysku. Ak chces na terce tak by som neriesil nic.
Odpovedať
Profilova fotka
@profistavbari Ďakujem. Áno to je práve jedna z variant o ktorej premýšľam, že by som dobetónoval 18cm.
Odpovedať
Profilova fotka
@wyrky @gashtaan @dent Ďakujem za rady, ale určite chcem niečím vyplniť tých 18cm a potom sa rozhodnúť či nízke terče alebo lepidlo. Na vysoké terče to nechcem dávať. Navrchu bude 2cm gresová dlažba.
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba Či betónovať alebo robiť poter tak určite cez majstrov/firmu.
Odpovedať
@simon_leskovsky zakladova doska pod domom a pod terasou je v jednom kuse?
Odpovedať
Profilova fotka
@robo91 Nie, je to oddelené 10cm styrodurom
Odpovedať
Ja by som to tiez dal na vyssie terce (18cm nie je nejak vysoko), mozes ich prilepit na beton ak mas obavu ze sa to bude hybat. Pri vacsej medzere sa to bude aj lepsie prevetravat. A tiez mas do buducna moznost to vymenit za iny typ terasy napr. klasicku drevenu kde na podkladove hranoly potrebujes miesto (terce by si dal nizsie a na to by sli hranoly). Mas nejaky konkretny dovod preco chces vyplnit tych 18cm?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ak tam nášľapná vrstva bude z treba, napr. terasové dosky a podobné tak by som spravil klasický drevený rošt, asi najlacnejšia a najrýchlejšia verzia.
Odpovedať
Profilova fotka
@coroner26 @precision Vyplním to o niečo nižšou vrstvou, aby som mal teda možnosť sa do budúcna rozhodnúť pre rôzne nášľapné vrstvy a skladby. Dvíhať to chcem preto teraz aby som nemusel potom keď budem zabývaný. Dám najprv príklad 18 cm terče s dlažbou, potom sa v budúcnosti rozhodnem že tam chcem lepenú alebo zámkovú dlažbu a ten výškový rozdiel sa bude náročnejšie robiť keď bude trávička zasadená a ploty hotové 🙂. Ďakujem za tipy, určite sem potom doplním ako som to poriešil.
Odpovedať
Dobrý deň, využijem túto tému. Riešim čosi podobné, terče by mali výšku cca 11 cm. Ukončiť by som to chcel štandardným ukončovacím profilom, čo sa dodáva k terčom (niečo ako na obrázku). Nebudú tie dlaždice po obvode, keď nie sú o nič zapreté, na tých terčoch „cestovať“? Díky za názory.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?