Závesy na terasu

Dobrý večer, terasu máme otočenú na západ. Čo je fajn ale v lete je tam ešte o 21 horko. Rozmýšľali sme nad takými drevenými roletami čo je teraz všade ale časom chceme uzavrieť celú terasu ako zimnú záhradu tak nechceme moc investovať. Kde prosím kúpim nejaké závesy na terasu,ktoré pomôžu zatieniť terasu aby sa tam dalo sedieť aj cez deň. A v keď ich netreba,tak by som ich zopla k stĺpom. Ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mia091:

Dobrý večer, terasu máme otočenú na západ. Čo je …
@mia091 pred par rokmi som kupila najlacnejsi biely polyester aky v obchode mali v dostatocnej dlzke, zalemovala, natiahli sa ocelove lanka medzi stlpy a zavesene su na zaclonovych zabkach. Visia tam od jari do jesene. Polyester rychlo vyschne, takze ani po dazdoch neplesni, biely dostatocne tieni slnko ale nie je za tym tma. Ked nie sme na zahrade, tak su zapnute pri stlpoch. A este rada na zaver: Nasi aj dole nejake snurky a vymysli ako ich uchytit aj dole, aby vo vetre nelietali. Ja som to riesila dodatocne, privazju sa o stlpiky
Odpovedať

@mia091 Teraz som akurát zošil 2 obyčajné sprchové závesy dohromady z Jysku a zajtra ich zavesím. Na spodok ja ešte dávam to lankové olovené závažie, aby vo vetre neplápolalo. Trochu zatieni, keď zmnokne, rýchlo to uschne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@mia091 Teraz som akurát zošil 2 obyčajné sprchov…
@chrobak7 olovkove lanko je malo, my sme aj kamienky nastrkali do spodneho lemu a nestacilo, ani tycka do paradajok, najlepsie ak hned prisijes na spodok snurky a budes to privazovat o stlpiky
Odpovedať
To uchytenie aj do zeme alebo o stĺpiky je veľmi dôležité, lebo inak ti tie závesy budú aj v miernom vetre viať. A zas ak budú uchytené a zo slabého materiálu, môžu sa vo vetre roztrhnúť. Inak podľa mňa koncept zimnej záhrady nedáva veľký zmysel. V chladnejšom období môžem byť predsa v obývačke a v lete vznikne zo zimnej záhrady solídny skleník. Síce sa asi dá otvoriť, ale stále tam nejaké presklené steny zostanú.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ralf364:

To uchytenie aj do zeme alebo o stĺpiky je veľmi …
@ralf364 presne toto hovorím aj ja mužovi. Že aký to má význam,keď máme už teraz veľké okná v obývačke, keď nezapneme klímu máme 29⁰C v obývačke ale zas cez zimu slnko dobre vykuri. Je to podľa mňa tiež zbytočne 🤷🏻‍♀️
Odpovedať

@ralf364 ja si viem predstaviť zimnú záhradu, ale takú skutočnú s kvetmi, ale len v prípade, keď by som mala väčší pozemok a nebola by nalepená hneď na dom. mne tiež všetci hovoria, že máme terasu zatvoriť, ale načo? keď nechcem, aby na mňa pršalo, tak idem do domu.
Odpovedať

@ralf364 uchytit ich mozes aj gumou, ktora pruzi. A zas u nas nie su vychrice v lete beznou zalezitostou, takze aj keby ich zabudli zvinut pred burkou, zvycajne to tie zavesy vydrzia aj ked su z tenkeho materialu.
Odpovedať
Profilova fotka

@ralf364 presne toto hovorím aj ja mužovi. Že aký…
@mia091 tak to ja by som trvala na tom, ze ziadna zimna zahrada sa konat nebude, keby to mame takto riesene. vsak budete byvat ako v skleniku. radsej miesto zavesov zainvestovat do niecoho poriadneho a je vybavene.
Odpovedať

@mia091 ahoj, odporucam obratit sa na https://ambiente.sk/, maju obrovsky showroom s latkami a robia aj exterierove riesenie tienenia. naozaj skvely pristup
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?