Zavesenie sedacky

Zdravim strechaci, chcel by som Vas poziadat o radu ako zavesit sedacku - hupacie kreslo na terasu. Myslite, ze mozem zavrtat oko rovno na krokvu a na to to zavesit? Rozmyslal som aj nad kliestinou ale to sa mi moc nechce tam davat. Vid Obrazok. Dakujem za kazdu cennu radu.
Odpovedať
lepsie to riesit objimkou, oko v dreve sa ti casom vykyve https://www.hobynaradi.cz/houpackove-...
Odpovedať
@zita19 No hej, len zhora je tam spraveny zaklop ako mozete vidiet na fotke, takze takuto obijmku tam uz nedostanem. jedine zeby to bolo take U-cko. Len nebude to prilis velka zataz na tu krokvu, ked sa tam posadi mojich 110 kilov 🙂 ?
Odpovedať
@jozik123 nebudes sa hojdat, ked si taky tazky narastol. 🙂 Ale tu nejde o staticke namahanie ale o dynamicke. Potrebujes to vyriesit tak, aby sa dynamicke namahanie neprenasalo na vruty, lebo ich vykyve. A to aj ked sa na tom budu hojdat lahke vahy. Ked je krokva dost silna, tak U-cko by mohlo byt riesenim, lenze to musis prevrtat durch a chytit to na skrutky a matice (+podlozky), aspon dve M10 (negarantujem dlhodobu trvacnost, lebo nechce sa mi pocitat pevnost na strih ani neviem ako je to s pevnostou dreva na tlak, to M10 je len tak co moja spikova kost odhadla, ze by mohlo byt)
Odpovedať
@jozik123 ja som kedysi riešil detail toho uchytenia hojdačky do trámu a po dlhom hľadaní som našiel tento úchyt LA siesta httpss://m.alza.sk/sport/la-siesta-casamount-na-hojdacie-kresla-a-vaky-d5607062.htm?kampan=adwsp_sport_pla_all_sport_kemping-a-outdoor_m_9062570__SPTlas16&gclid=Cj0KCQjw5auGBhDEARIsAFyNm9HsI1uW4mAc6r3wBilyohvL2VEXsrkrxnhzXQDCHoP9UJPYJ0172EcaAttVEALw_wcB Má nosnosť 160 kg a po 2 rokoch stále spokojnosť. V balení boli aj skrutky do dreva takže už nič netreba riešiť.
Odpovedať
@tomasr1 nemas foto uchytenia? neviem no podla toho obrazku, tomu velmi neverim
Odpovedať
@keslak Každý, čo príde na návštevu tomu neverí. Sedávam na tom s dvomi deťmi a to mám 95kg. Teraz pozerám, že tento typ, čo som tu dal je novší model, ale v princípe to bude to isté.
Odpovedať
@zita19 to je dobrá a logická poznámka ohľadom toho dynamického namahania. Asi povie žene že to v tom rohu nemôže byť a hotovo. Keď to bude na vonkajšom rohu terasy, hodím tam jeden hranol cez tie preklady a do neho by som to uchytil.
Odpovedať
@tomasr1 ďakujem za radu, vyzerá to celkom ako elegantné riešenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?