Zastresenie terasy

Ahojte, vedel by mi prosim niekto poradit, ako zastresit terasu na fotkach, aby to pekne vyzeralo? Pripadne firmu, ktora by to vedela uskutocnit kvalitne za dobru cenu? Povodne tam malo byt sklo, ale to je pridrahe a podla mna aj nebezpecne. Stavba sa nachadza v Bratislave a plocha je cca 4x3.5m. Dakujem za kazdu radu :)
Odpovedať
@fehi Čau. Mala by to byť pevná strecha ??? Ja som riešil podobný problém a nakoniec som sa rozhodol pre plátenú odsuvaciu strechu. Konštrukciu mám drevenú s kolajničkami zo vstavanej skrine. Niekde mám aj foto, dám neskôr, ak bude záujem.
Odpovedať
@romanpo asi by som uprednostnoval pevnu, hlavne aby tam neprsalo a nesnezilo.
Odpovedať
Pridala som ti, ako sme to nakoniec riesili my. http://www.modrastrecha.sk/blog/iveta... . U vas by sa zrejme dalo namontovat hlinikove kolajnice ciastocne na existujuce mury.
Odpovedať
Profilova fotka
Nájsť riešenie, ktoré by spĺňalo dané kritéria ( ochrana pred dažďom a snehom, prípadne aj zatienenie terasy, nízka cena) a nenarúšalo architektúru domu (malo by ísť o riešenie bez sklonu, alebo len s minimálnym sklonom, ktorý by nebol vnímateľný) bude asi zložité. Vlastne ma napadá iba jediné vhodné riešenie: bioklimatická pergola Algarve, alebo Camargue. Vo Vašom prípade by, ak by nebolo požadované zatienenie, alebo uzatvorenie čelnej časti, bolo možné použiť alternatívu iba s jedným stĺpom, ktorý by vlastne slúžil predovšetkým pre odvádzanie vody. Toto riešenie je naprosto multifunkčné. Slúži ako ochrana pred dažďom (pri použití dažďového čidla sa lamely samočinne uzatvoria) a do značnej miery aj pred snehom (lamely strešného roštu majú garantovanú únosnosť až 110 kg/m2). Vďaka možnosti naklápať lamely, je možné chránený priestor aj odvetrávať, čo je vzhľadom k tomu, že ide o roh, pomerne dôležité. Celo-hliníková konštrukcia je prakticky bez obmedzenia životnosti a bez potreby náročnej údržby aká je nevyhnutná u drevených konštrukcií. Rozhodne to ale nie je riešenie lacné. Viac informácií nájdete na našej webovej stránke. Ďalšie fotografie z realizovaných inštalácií aj v našich fotoblogoch tu na MS.
Odpovedať
@mikenda_present Dakujem za info....aka by bola cca cena pri takomto rieseni prosim? ide o plochu cca 4x3.5m. Z akeho materialu su lamely prosim? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ako som už uviedol, konštrukcia je celohliníková, čiže aj lamely sú hliníkové. Ak je vidno aj na fotografii z realizácie na Čiernej Vode, je možné aj dvojfarebné prevedenie, teda nosná konštrukcia (stĺpy a rám) v jednej farbe a lamely v inej farbe. Cena závisí predovšetkým od modelu - Algarve, alebo Camargue. Camargue je vyšši level, kde je aj motor ukrytý v obvodovom ráme (u modelu Algarve trčí nad konštrukciu) ale predovšetkým je možné do konštrukcie integrovať zvislé rolovacie clony, čo znamená, že hriadeľ s navinutou tieniaceu textíliou je ukrytý v ráme a aj vodiace lišty sú integrované do stĺpov. Letos sme realizovali Camargue na dome architektonicky veľmi podobnom tomu Vášmu (možno rovnaký architekt :-) ). http://www.modrastrecha.sk/catalog/ve... realizácia je v Novej Dedinke. Na tejto fotografii ( tiež Čierna Voda) je vidno do akej miery nad konštrukciu Algarve vytŕča motor (13 cm). Samozrejme aj na Algarve je možné namontovať zvislú clonu.
Odpovedať
Profilova fotka
@fehi pekný dom, aj tú farbu navrhol architekt?
Odpovedať
@jan45 dakujeme....ide o katalogovy projekt, kde vizualizacia bola v rovnakej farebnej kombinacii.
Odpovedať
@mikenda_present aka by bola orientacna cena povedzme modelu Algarve, 4x3m?
Odpovedať
@mikenda_present Ak sa mu zdá cena za sklo pridrahá, tak potom cena za Vami ponúkané riešenie ho dostane do kolien :/ @fehi Cenovo najefektívnejšie bude riešenie s lexanom :) Treba len zvoliť konštrukciu (k tomuto domu pravdepodobne kov alebo hlinník) prípadne tmavo nafarbené drevo (lacnejšia varianta) a vybrať lexan (hrúbka stači v pohode 10 mm - farba číra, mliečna, bronzová) ...
Odpovedať
@lubk0 dakujem za radu....pri tom skle nebola len cena odradujuca, ale aj to, ze pre montaz uz treba tazku techniku, ktora by sa tam tahsie dostala..atd.... Rozmyslal som aj nad lexanom. Mate s nim skusenosti prosim? neznici sa po kratkej dobe, nepolame sa pri silnom vetre?
Odpovedať
Z lexanom mám viacero skúseností ... Určite sa nezničí a ani nepoláme :) Skús si zobrať takú tabuľu 1x1 m 10 iatky lexanu a skús ju rozlámať, nohou, rukou, hocijako ... Nemáš šancu ... Pri lexane len treba dávať pozor na montáž, videl som už všelijakých montážnikov ktorý s ním absolútne nevedeli pracovať, a to je problém. Ak by si bol predsalen "paranojik" tak existujú aj hrubšie a viackomorové lexany, takzvané Strong, alebo X systém komôrok ... Ale na strechu absolútne zbytočné ... Bronzový a mliečny variant prepúšťajú menej svetla, na druhú stranu sú nepriehladné ...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tak toto je to o com vecne vravim dookola a dookola. Ze ludia postavia hypermodernu architektonicku perlu a potom zistia ze tie prvky pouzite vobec nie su funkcne...terasa sice je, ale potrebne zakrytie, to uz prespekulovany architekt na to nemyslel ze to bude investor potrebovat. Ale k veci: Ja by som zvolil tiez lexan a architekta co zrobil takyto projekt by som uz nikomu neodporucal...tie farby ste vybrali Vy alebo tiez architekt? Lebo to buduce sedenie na terase vprostred tych tmavych antracitovych stien je ako cakanie pred krematoriom, kedy clovek dojde na radu, Jedovata zlta i reflexna zelena tiez bude tazko ladit s prirodnymi farbami skutocnej zelene. Tak ale Vas vkus, a iba moj nazor, neurazte sa prosim, nedalo mi mlcat.
Odpovedať
@snowy66 v pohode nic sa nedeje...nam sa tie farby pacia....terasa je situovana tak, ze tam priame slnko svieti iba rano, max do obeda....takze moc teplo tam dufam nebude.....Ide o katalogovy projekt. Realizovali sme ho svojpomocne a na zakrytie terasy som pravdupovediac pocas celej stavby nemyslel....az teraz to zacinam riesit a vidim, ze som nato mal uz mysliet vopred....ale tak snad to nejako vyriesim ;)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@fehi Ahoj, viem ze to uz je strasne stary prispevok, ale skusim. Ako si prosim ta robit ten zlty vodorovny hranol co ti ide od steny ku stlpu? Ako technicky a z coho je urobeny? Dakujem
Odpovedať
@matosl pisal o tom vo svojej galerii: http://www.modrastrecha.sk/blog/fehi/...
Odpovedať
@matosl ahoj, ide o klasicky zelezobeton. Najprv sme vybetonovali stp z beton.tvarnic a potom zasalovali, zaarmovali a vybetonovali polostriesky. Potom uz len klasika zateplene polystyrenom (5cm styrodur) + fasada.
Odpovedať
@matosl este mozno jedna dolezita info......pri betonovani hornej deky sme nechali trcat von arm.zelezo, ktore to potom cele drzi (vid. foto 162 a 163)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?