Odpoveď na príspevok od mia091:
Dobrý deň, kde v Poľsku sa dá kúpiť záhradný náby… @mia091 Predsa v každom väčšom meste.Odpoveď na príspevok od fillo_kiko:
Prečo v Poľsku? U nás sa nedá kúpiť? @fillo_kiko pretože je to tam výrazne lacnejšie - aj ja som kupoval matroš na saunu, 12 dverí a vybavenie do kuchyne v Polsku. Nebudem predsa podporovať nenažraných predajcov na Slovensku. Bohužiaľ to roztáča negatívnu špirálu (odliv DPH a dane do zahraničia, predajcovia krachujú ap)..Odpoveď na príspevok od fillo_kiko:
Prečo v Poľsku? U nás sa nedá kúpiť? @fillo_kiko dá sa kúpiť aj u nás ale keď je to vyrobené na Slovensku tak je to oveľa drahšie a keď sme našli lacnejšie čo nám zatiaľ na stavbu úplne stačí keďže terasa ešte nie je celá dorobená tak je na štítkoch Poľsko. Boli sme pozerať sedačku v jednom obchode na námestí, 3.500€. Išli sme do Noweho Targu, týpek nám nacenil sedačku na 1.300€ 4m dlhú , rozťahovaciu v tvare U. Keď sme mu povedali,z akého sme mesta tak povedal presne tu predajňu z námestia,že pre nich vyrába sedačky a to sme mu o tom obchode nič nehovorili 🤷🏻♀️ a mám z Poľska kuchyňu, kúpeľňu, sedačku a nemenila by som. Možno som len mala šťastie na dobrých výrobcovOdpoveď na príspevok od mia091:
@fillo_kiko dá sa kúpiť aj u nás ale keď je to vy… @mia091 posli mi prosim do spravy kontakty, dik :)Odpoveď na príspevok od mia091:
@fillo_kiko dá sa kúpiť aj u nás ale keď je to vy… @mia091 Presne toto som zažil niekoľkokrát už i ja. Pri debate s poľským výrobcom/obchodníkom mi tento medzi rečou povedal, že tovar vozí aj na Slovensko tam-a tam. (no a na SK to náš predáva s 50% maržou i viac.) V Targu som bol aj predvčerom a bolo to to isté. Poliak mi presne povedal, do ktorého obchodu na SK vozí svoj železiarsky tovar a náradie,... dokonca aj to, že majiteľ, alebo vedúci obchodu tento tovar pravidelne inzeruje na Bazoši. 🙂Odpoveď na príspevok od fillo_kiko:
Prečo v Poľsku? U nás sa nedá kúpiť? @fillo_kiko da sa, da, ale naco budes platit raz tolko za rovnaku vec. akoze keby si niekde od madarov a mas sa trepat nakupovat do polska, no dobre, ale ti, co su na severe pri hraniciach, tak preco nie? skoda by bola to nevyuzit. to je to iste, ako ked chodia na nakupi do rakuska.Odpoveď na príspevok od mikita2:
@fillo_kiko da sa, da, ale naco budes platit raz … @mikita2 Už keď si spomenul, neviem ako je to aktuálne, ale Maďari tiež mali lacné plasty. Vyrábali sa priamo u nich.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@petersd Nedávno som potreboval nejaké mosadzné …Nuž, opakovane tu mnohí písali, že za dvacku by ani nevstali z postele. Poliak vstane, preto sú ekonomicky svetelný rok pred nami. To nešťastné heslo nie je ojedinelé. Mám rodinu na Liptove, niektorí boli dlhodobo nezamestnaní a tvrdili presne to isté: "za 20 ojro nebudem celý deň robiť". "Tak nerob a žer švábku", pomyslel som si. @frantisekcaNič nedokáže ospravedlniť tie Slovenské vysoké rabaty.
Odpoveď na príspevok od gadefox:
>Nič nedokáže ospravedlniť tie Slovenské vysoké r… @gadefox 1000 bodov !!!! Trafil si kliniec po hlavičke. Teraz v Targu som si napr. kúpil celokožené sandále. Predával po 40 €, ale dohodli sme sa na 35 €. Poliak zarobil na nich okolo 2 €. Cestou späť som si položil otázku, či by sa na slovensku mohlo stáť niečo podobné, aby mi niekto pri 40 eurovom obchode, niečo predal so ziskom 2 € ?