Výstup ma terasu: z kuchyne alebo radšej z obývačky ?

Keby ste sa mohli rozhodnúť na zaklade vlastnej skúsenosti - výstup na terasu by ste orientovali radšej z obývačkoovej časti alebo skôr z kuchynskej ? Plánujeme kuchyno-obývačku obdĺžnikového pôdorysu na konci ktorého je východ na terasu... osobne som za praktické riešenie - nechodiť so šalkami atd cez pól domu cez celú obývačku....ale, ako to máte vy?
Odpovedať
Z kuchyne je praktické, že môžeš sliepkam hádzať zvyšky.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ivaab:

Keby ste sa mohli rozhodnúť na zaklade vlastnej s…
@ivaab Z obývačky. Veci na terasu z kuchyne budeš nosiť len prvý rok. Potom ťa to prestane baviť. A tých pár pohárov či kávu si prenesieš aj cez obývačku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@ivaab Z obývačky. Veci na terasu z kuchyne budeš…
@chrobak7 to v našom prípade neplatí, roky som vynášala na záhradu pakšamenty, len sme nemali priamy výstup z obývačky ani kuchyne, ale zadnym vchodom.. každopádne prečo teda z obývačky je podľa teba vhodnejšie ?
Odpovedať

@chrobak7 to v našom prípade neplatí, roky som vy…
@ivaab Pre mňa je to z obývačky. Ty si zváž svoje pre a proti a podľa toho sa rozhodni. Nepýtaj sa ľudí, polovica ti povie, že z obývačky, polovica že z kuchyne. A hlavne záleží od dispozície domu. Keď máš terasu vedľa kuchyne, tak si sprav východ z kuchyne. Keby si aspoň pôdorys priložila....
Odpovedať
Profilova fotka
My mame z kuchyne a presne je to o kavickach tanieroch atd. A to som chcel nejake skrinky spravit ale bolo zamietnute 🫠
Odpovedať

@ivaab my mame Lko dom a vo vnutornom rohu domu je terasa. V jednej casti L je obyvacka, v druhej casti L je kuchyna. A vsetci chodia cez kuchynu, navstevy, deti, my. Nie len ked si chceme sadnut ale hlavne ked chceme ist do zahrady. V kuchyni mame balkonove dvere a v obyvacke velky HS portal. Ten je stale zatvoreny a stiahnute zaluzie. Takze ked mas mensie deti, oni si najdu najlahsiu cestu lietat hore dole a takisto aj vy. Takze si to urobte najpohodlnejsie.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Z jedalne. A ak konfiguracia dovoli moze byt aj z kuchyne aj z jedalne. Z kuchyne, lebo vsetko nosit je lahsie. Ale zalezi ako z kuchyne. Ak by mi mal kazdy prejst kuchynou to by som nezniesla, ak propri kuchyni, to sa da. Podorys by upresnil.
Odpovedať
Profilova fotka
Tento problem som riesil tiez. Nakoniec som dal vychod na terasu aj z kuchyne aj z obyvacky a viac neriesim. Ale ja mam oddelenu obyvacku od kuchyne prieckou.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

Z kuchyne je praktické, že môžeš sliepkam hádzať …
@frantisekca To robím cez okno na kúpeľni.
Odpovedať
Podľa mňa je to otázka konkrétnej situácie. Keďže mám vo vonkajšom sklade umývadlo, pisoár aj klasické wcko, tak návšteva cez dom vôbec nejde, ak sa sedí vonku. A to je fajn, lebo cez terasové dvere večne nalietajú muchy, tomu sa nedá zabrániť. Veľmi ľutujem, že ma pri stavbe nenapadlo to, čo spravil kamarát - z kuchyne na terasu spravil "výdajné okienko", pod ktorým je odkladací pult. To je super riešenie. Ja už v mojich rokoch ďalší dom stavať neplánujem, ale v budúcom živote...
Odpovedať
Pre kávičkarou z kuchyňe a pre nekávičkárov z obyvky. Chodím väčšinou na terasu si iba tak sadnúť alebo na záhradu a tak mi viac vyhovuje východ z obývačky.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

Podľa mňa je to otázka konkrétnej situácie. Keďže…
@kejsix tak o tom snívam dlhšie.. aký typ okna ma kamarát z toho okienka ? Posuvné, vyklápacie dohora, nejaku skladačku ? Alebo klasika otváracie? Nenašiel by si foto ? Vďaka
Odpovedať
My máme doma z obývačky a na chate z kuchyne.Za mňa určite z kuchyne radšej.
Odpovedať
z obývačky hlavne ak máte napríklad návštevu je to podľa mňa praktickejšie
Odpovedať

@kejsix tak o tom snívam dlhšie.. aký typ okna ma…
@ivaab Posuvné. Foto po ruke nemám, ale jevto bomba.
Odpovedať
Moj vystu na terasu z obyvacky
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka

@ivaab ja len k dveram, hlavne si nedavajte vselijake zlozite, posuvne dvere..., ono sa to hodne kazi a opravy su hnusne drahe....., hlavne ak cez to budete chodit castejsie
Odpovedať
Podla mna to zalezi od vaseho zivotneho stylu. My travime cas na terase od jary do jesene. Ranajky, obedy, vecere vsetko realizujeme vonku. Mame maly dom, vychod na terasu je z jedalno obyvacky. Ak by som stavala dom znova, dala by som vychod co najblizsie ku kuchyni. Avsak ak ste typ, co vidu von tak 3x do tyzdna, tak kam date vychod je asi jedno.
Odpovedať
Ked chces prakticke riesenie, tak si si podla mna odpovedala sama hned v tvojom prispevku.
Odpovedať
aj z kuchyne, aj z obývačky
Odpovedať
Nenapísal si to najpodstatnejšie - aké máte alebo budete mať svoje zvyky pri stolovaní a uloženie nábytku v kuchyni a v obývačke, polohu dverí atď. My máme spojenú kuchyňu s obývačkou, a východ máme z obývačky. Väčšinou jeme vo vnútri. Vonku iba ak sa griluje. Ak sedí návšteva v obývačke (sladkosti v lete bez ôs) nemusia sa von motať cez celú obývačku a majú to bližšie von.
Odpovedať
Profilova fotka
Ked to bude kuchyno-obyvacka, tak to asi taky velky rozdiel zase nebude si myslim. Ine keby boli miestnosti zvlast. Mne by vadilo, keby mi chodia cez kuchynu. Radsej by som zvolila obyvacku.
Odpovedať
Tiež máme L kový dom a terasu vo "vnútornom" rohu ... Terasa je veľká a dlhá pozdĺž celej "obývačko-kuchyne", rovnako je celá prestrešená ... Na terasu máme 2x výstup, aj z obývačky aj z kuchyne = 2 x aboslútne rovnocenný východ, oba východy majú rovnaké okná, posuvné sieťky proti hmyzu aj externé žalúzie ... Prax je taká, že východ z obývačky sa otvára zhruba 1 až 2 krát ročne kvôli umývaniu okien :) Za mňa teda, ak by som mal voliť len 1 východ, vyberám kuchyňu ... Veľa z toho tu zaznelo, ale mám na to v podstate 2 hlavné dôvody : 1. Na terasu sa hlavne z kuchyne vynáša stále volačo ... Aj keď máme vonku gril a skrinky na uskladnenie rôznych vecí, aj tak všetko nosíš z kuchyne ... Jedlo, nápoje z chladničky, veci do grilu, ľad z mrazáka, špinavé riady do kuchyne atď atď ... Proste ten "traffic" je tam násobne väčší ... 2. Neviem, ako máte orientovanú terasu, ale naša je na júh, resp. juho západ ... Poobede chceme mať tieň hlavne v obývačke, kde je skôr miesto na to si sadnúť, mať pustenú telku atď = preto aj externá žalúzia je v tejto časti oveľa častejšie stiahnutá a bráni východu ... Naopak, v kuchyni je ten tieň nežiadúci, takže tam máme prirodzene väčšinu roka túto žalúziu hore ...
Odpovedať

@ivaab Podľa mojich skúseností a potrieb, tak z kuchyne... A už keď Ťa tak zaujal nápad s výdajným okienkom, tak nezabudní z vonku vyvesiť aj info, že aké stravné lístky berieš a od kedy - do kedy vydávaš jedlo... Jasné, a na boku daj regál s táckami a aj zábradlie, aby sa čakajúci v rade pred okienkom navzájom nepredbehovali... 🤣 Ja len zírám, čo ľudia nevymyslia. Prvý rok ich to bude snáď aj baviť, no nasledujúcich 30 rokov budú nadávať, že akú xujovinu si zrealizovali do domu...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@ivaab Podľa mojich skúseností a potrieb, tak z k…
@petersd neviem čo si predstavuješ pod pojmom výdajne okienko, ale skúsim ti to priblížiť nejakou inšpiráciou.. pre mňa praktické riešenie, ktoré mi chýbalo na predošlom dome.. mame často hostí, vykladali sme riady poháre atd na okennu parapetu a bolo to otravne... ale chápem že ak nevyužívate terasu pre hostiny grilovačky susedské posedenia, tak je to zbytočnosť..
Odpovedať

@petersd neviem čo si predstavuješ pod pojmom výd…
@ivaab tak v tomto pripade by som urobila dvere z kuchyne. Toto je take polovicate riesenie. Vylozis a aj tak musis obist nejake izby aby si vysiel na terasu. Ako som uz vyssie pisala. Z kuchyne mame len dvere, ziadna okna/parapety. Vsetci nam chodia cez kuchynu. Nedavno sme mali grilovacku, 11 ludi. V kuchyni sme pripravovali, krajali, dvere otvorene a vsetci sme spolu komunikovali. Nevidim dovod uprednostnit okienko pred dverami. Ale kazdemu vyhovuje nieco ine aj ked to mozno posobi zbytocne komplikovane. Myslim ze si dostal dost mazorov, uz len spisat pre a proti a nieco si vybrat.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wivik:

@ivaab tak v tomto pripade by som urobila dvere z…
@wivik okno v tomto prípade samozrejme nema nahrádzat dvere, ale ma slúžiť ako príležitostná predĺžená pracovná doska a odkladací pult pre rýchlejšie vykladanie a spratanie atd.
Odpovedať
Profilova fotka

@wivik okno v tomto prípade samozrejme nema nahrá…
@ivaab ak bude takéto nejaké okno v kuchyni, tak dvere by som dal do obývačky. však zase tí hostia nebudú behať stále hore dole. to akurát tak vy, domáci, keď budete niečo chystať, nosiť a potom následne spratávať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?