Odpoveď na príspevok od ivaab:
Keby ste sa mohli rozhodnúť na zaklade vlastnej s… @ivaab Z obývačky. Veci na terasu z kuchyne budeš nosiť len prvý rok. Potom ťa to prestane baviť. A tých pár pohárov či kávu si prenesieš aj cez obývačku.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@ivaab Z obývačky. Veci na terasu z kuchyne budeš… @chrobak7 to v našom prípade neplatí, roky som vynášala na záhradu pakšamenty, len sme nemali priamy výstup z obývačky ani kuchyne, ale zadnym vchodom.. každopádne prečo teda z obývačky je podľa teba vhodnejšie ?Odpoveď na príspevok od ivaab:
@chrobak7 to v našom prípade neplatí, roky som vy… @ivaab Pre mňa je to z obývačky. Ty si zváž svoje pre a proti a podľa toho sa rozhodni. Nepýtaj sa ľudí, polovica ti povie, že z obývačky, polovica že z kuchyne. A hlavne záleží od dispozície domu. Keď máš terasu vedľa kuchyne, tak si sprav východ z kuchyne. Keby si aspoň pôdorys priložila....Odpoveď na príspevok od ivaab:
Keby ste sa mohli rozhodnúť na zaklade vlastnej s… @ivaab my mame Lko dom a vo vnutornom rohu domu je terasa. V jednej casti L je obyvacka, v druhej casti L je kuchyna. A vsetci chodia cez kuchynu, navstevy, deti, my. Nie len ked si chceme sadnut ale hlavne ked chceme ist do zahrady. V kuchyni mame balkonove dvere a v obyvacke velky HS portal. Ten je stale zatvoreny a stiahnute zaluzie. Takze ked mas mensie deti, oni si najdu najlahsiu cestu lietat hore dole a takisto aj vy. Takze si to urobte najpohodlnejsie.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
Z kuchyne je praktické, že môžeš sliepkam hádzať … @frantisekca To robím cez okno na kúpeľni.Odpoveď na príspevok od kejsix:
Podľa mňa je to otázka konkrétnej situácie. Keďže… @kejsix tak o tom snívam dlhšie.. aký typ okna ma kamarát z toho okienka ? Posuvné, vyklápacie dohora, nejaku skladačku ? Alebo klasika otváracie? Nenašiel by si foto ? VďakaOdpoveď na príspevok od ivaab:
@kejsix tak o tom snívam dlhšie.. aký typ okna ma… @ivaab Posuvné. Foto po ruke nemám, ale jevto bomba.Odpoveď na príspevok od ivaab:
Keby ste sa mohli rozhodnúť na zaklade vlastnej s… @ivaab ja len k dveram, hlavne si nedavajte vselijake zlozite, posuvne dvere..., ono sa to hodne kazi a opravy su hnusne drahe....., hlavne ak cez to budete chodit castejsieOdpoveď na príspevok od ivaab:
Keby ste sa mohli rozhodnúť na zaklade vlastnej s… @ivaab Podľa mojich skúseností a potrieb, tak z kuchyne... A už keď Ťa tak zaujal nápad s výdajným okienkom, tak nezabudní z vonku vyvesiť aj info, že aké stravné lístky berieš a od kedy - do kedy vydávaš jedlo... Jasné, a na boku daj regál s táckami a aj zábradlie, aby sa čakajúci v rade pred okienkom navzájom nepredbehovali... 🤣 Ja len zírám, čo ľudia nevymyslia. Prvý rok ich to bude snáď aj baviť, no nasledujúcich 30 rokov budú nadávať, že akú xujovinu si zrealizovali do domu...Odpoveď na príspevok od petersd:
@ivaab Podľa mojich skúseností a potrieb, tak z k… @petersd neviem čo si predstavuješ pod pojmom výdajne okienko, ale skúsim ti to priblížiť nejakou inšpiráciou.. pre mňa praktické riešenie, ktoré mi chýbalo na predošlom dome.. mame často hostí, vykladali sme riady poháre atd na okennu parapetu a bolo to otravne... ale chápem že ak nevyužívate terasu pre hostiny grilovačky susedské posedenia, tak je to zbytočnosť..Odpoveď na príspevok od ivaab:
@petersd neviem čo si predstavuješ pod pojmom výd… @ivaab tak v tomto pripade by som urobila dvere z kuchyne. Toto je take polovicate riesenie. Vylozis a aj tak musis obist nejake izby aby si vysiel na terasu. Ako som uz vyssie pisala. Z kuchyne mame len dvere, ziadna okna/parapety. Vsetci nam chodia cez kuchynu. Nedavno sme mali grilovacku, 11 ludi. V kuchyni sme pripravovali, krajali, dvere otvorene a vsetci sme spolu komunikovali. Nevidim dovod uprednostnit okienko pred dverami. Ale kazdemu vyhovuje nieco ine aj ked to mozno posobi zbytocne komplikovane. Myslim ze si dostal dost mazorov, uz len spisat pre a proti a nieco si vybrat.Odpoveď na príspevok od wivik:
@ivaab tak v tomto pripade by som urobila dvere z… @wivik okno v tomto prípade samozrejme nema nahrádzat dvere, ale ma slúžiť ako príležitostná predĺžená pracovná doska a odkladací pult pre rýchlejšie vykladanie a spratanie atd.Odpoveď na príspevok od ivaab:
@wivik okno v tomto prípade samozrejme nema nahrá… @ivaab ak bude takéto nejaké okno v kuchyni, tak dvere by som dal do obývačky. však zase tí hostia nebudú behať stále hore dole. to akurát tak vy, domáci, keď budete niečo chystať, nosiť a potom následne spratávať.