Vstupné schodisko + terasa/veranda

Zdravím k novostavbe potrebujem vyriešiť vstupné schodisko a príslušnú verandu/terasu k nemu, ktorá sa bude ťahať pozdĺž celého domu (12 metrov). Dom je situovaný v prudšom svahu, preto vstupné dvere sú asi 1,2 metra nad zemou. Viď. hrubý náčrt. (pozn. susedný pozemok, ktorý je rovnobežný s touto stranou, je vzdialený necelé 4 metre) Idea je začať vodorovnou terasou/verandou od spodného rohu domu, v cca polovici pridať nejakých 7 schodov, aby som sa dostal na úroveň vstupných dverí a odtiaľ pokračovať až na koniec domu (keďže základová doska nebola v úrovni terénu, začiatok i koniec bude mať asi 2 schodky na dorovnanie s terénom). Tam asi nemám veľmi čo vymýšľať, ale otázka je, aký materiál použiť. Dávať tam betónové palisády, vypĺňať to zeminou a na to potom zámkovú dlažbu - to sa mi nezdá ako ideálne riešenie, preto uvažujem nad oceľovou konštrukciou a na ňu alebo betónové tvárnice/dlažby (nejaké s peknou povrchovou úpravou) alebo čisto drevené fošne, aby to celé bolo ľahšie (samozrejme počítam s tým, že drevo nie je bezúdržbové). Nejaké nápady, odporúčania či priamo odkazy na firmy, ktoré by som mohol pri tomto projekte využiť? Vďaka...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od miroslav_snobel:

Zdravím k novostavbe potrebujem vyriešiť vst…
@miroslav_snobel Na tej pravej strane by som schody nedával, ale predĺžil rovinu až k terénu. A 7 schodov už je dosť, budete potrebovať dať tam zábradlie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman_:

@miroslav_snobel Na tej pravej strane by som scho…
@roman_ Zábradlie tam samozrejme plánujem, je aj na tom náčrtu naznačené tou tenkou červenou čiarou. Len stále riešim hlavne ten materiál/konštrukciu... v posteli ma napadlo, či nakoniec tie palisády by neboli najjednoduchšie a asi i najlacnejšie. Lenže tie sa predávajú väčšinou v max. dĺžke 1m a ja by som potreboval dlhšie, aby som ich mohol zapustit do zeme (takže aspoň dvojmetrové). Inak musím betónovať nejaký základový pás a postaviť to na to...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?