Odpoveď na príspevok od steffan33:
Vyska 30 cm je sice malicka, ale stale to treba u… @steffan33 cize bez zakladov?Odpoveď na príspevok od steffan33:
Vyska 30 cm je sice malicka, ale stale to treba u… @steffan33 Už si to takto robil? Dá sa to reálne?Odpoveď na príspevok od daniella121:
ak to bude terasa s pergolou, bez velkeho zatazen… @daniella121 tak plánujeme tam dat niečo na sedenie samozrejme.Ale nebude zase extrém velka.Odpoveď na príspevok od steffan33:
Vyska 30 cm je sice malicka, ale stale to treba u… @steffan33 rozdiel medzi prvou a druhou variantou? Sú nejaké rizika pri tej tvarnicovej?Odpoveď na príspevok od nela82:
@steffan33 rozdiel medzi prvou a druhou variantou… @nela82 je tomerne lahka stavba takze z dtciek to nebude problem. Robil som podobne 7x4metre. Vykopal som cca 50cm hlboko zhutnil zeminu vo vykope nasypal 5cm strku tiez ho zhutnil a naukladal dtcka 5cm nizsie ako je planovana vyska terasy ( tym podsadenim oproti finalu urcis hlbku vykopu). Ked bolo naukladane tak som k dt privrtal salungovu dosku do final roviny zvonku po celom ovode. Zvnutra dt som odrezal bocnu stenu o 7cm a tym padom som dosiahol priestor pre hornu platnu 7+5cm. Vnutro vyplnit sutou tehlami cimkolvek a jemne uzabovat. Na to som dal plachtu z bilboardu ... nieco ako folia a na nu kari siet Zavolal betonpumpu a naraz vylial dtcka aj hornu platnu. Dlhou doskou suchanim o okraj salungu zarovnal. 28 dni pil pivo kym beton vyzreje. Da sa snim dalej pracovat aj skor ale menej piva zasa tak preto 28dni 🤪 PS ak to chces robit bez pumpy rucne tak odporucam najprv dtcka s tym ze posledne horne zalej do polovice aby pri robeni platne sa vytvoril akoby zub do dtcka.