Tieniaca plachta - skusenosti & odporucania pred kupou

Ahojte, chcem sa spytat na vase skusenosti ohladom tieniacej plachty na terasu. Ak ju mate, je to nieco co by ste odporucali? Aky rozmer kupit? Ak je napr sirka terasy 5m, snazit sa plachtu kupit co najblizsie tomuto rozmeru alebo staci napr 3,6x3,6? (to je rozmer kt je v obchodoch) Aku farbu odporucate - bezovu (ktora ale ako som videla je skor taka zlta (aspon co v Obi maju)) alebo antracit? Na tej bezovej mi pride, ze bude viac vidiet skvrny, na druhej strane, nie je pod tou antracitovou zbytocne tma? Je nieco na co si dat pri kupe pozor? Dakujem za vase rady a skusenosti. (este dodam, ze tu plachtu chceme dat na terasu bytu na 11np)
Odpovedať
urcite co najsvetlejsiu, cierna "kuri" ked na nu prazi slnko, co najhustejsie tkanu lebo cez riedku plachtu prazi slnko tak ci tak, co najvacsiu a riesit aj tienenie zo strany, hlavne od zapadu, lebo v lete plachta "nad" tieni akurat tak od jedenastej do druhej
Odpovedať
@alex2345 Hlavne ju treba dobre prichytit a co najlepsie napnut. Chcete ju mat "nastalo", alebo len sezonne? Treba ratat pri vetre s pohybom plachty a zvukmi, aj pri dazdi. Lepsie je v tomto pevne zastresenie, ale to zavisi od vas, na co to chcete.
Odpovedať
@durino chceli sme daco pevne, bud markizu alebo pergolu, ale zial nie je to u nas mozne, muselo by to ist cez spolocenstvo vlastnikov, no bolo by to na dlho a s neistym vysledkom..susedia mali minule leto taku plachtu tak nas napadlo, ze to budeme takto riesit, hoci jasne, ze to nie je idealne (minuly rok sme kupili slnecnik ale ten napriek tomu, ze je velky tak pokryje len obmedzenu plochu a ta podlaha bola extremne horuca miestami, plus stale bolo treba dieta sledovat aby sedelo pod nim a este sa to tak celkom neprijemne kyve ked fuka, hoci sme kupili taky z tych kvalitnejsich..)..plachtu chceme len sezonne a aj tam ju budeme skladat ked napr nebudeme doma, resp aj na noc asi..mame tam take predely medzi terasami, take cosi ako vyssi plot (?), na tom to mali aj susedia zavesene..
Odpovedať
@alex2345 OK, ak ste ochotni to davat dolu, tak plachta by mohla na zaciatok postacovat (proti slnku). Zvlast, ak ju mate kam prichytit. Vytahovacia markiza by bola o nieco lepsia, ale chapem, ak ste dom, kde sa to riesi so susedmi (co sa oficialne ma riesit vsade), tak je to neiste, ci sa to podari... Napriek tomu by som to skusil, ak tam chcete byvat dlhsie. Ja som si tym tienenim presiel a skoncil pri pevnom zastreseni. Ale chapem, ze nie vsade sa to da.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?