Tienenie priehľadného zastrešenia

Riešim pomerne komplikovaný problém a neviem sa dopátrať k nejakému riešeniu, tak mi snáď poradíte. Plánujeme na dome terasu,ktorá bude zastrešená pergolou s niečím priehľadným (sklo, polykarbonát), dôvodom je, že chceme mať pod pergolou stále sucho a zároveň potrebujeme, aby svetlo prechádzalo do vnútra domu, nakoľko ide o jediný zdroj prirodzeného svetla. Nedostatkom tohto riešenia je teplo pod pergolou počas letných mesiacov. Rozmýšlal som nad umiestnením vysúvatelnej markízy pod pergolu, len nepoznám nikoho, kto má takéto riešenie, teda či nie je pod pergolou síce tieň, ale aj tak teplo. Nemáte niekto s podobným riešením skúsenosť?
Odpovedať
Profilova fotka
V čom spočíva komplikovanosť problému? Skúste osloviť nejakých profesionálov! Efektívnejšie je samozrejme tieniť nad sklom, ale ak nemáte v pláne uzatvárať konštrukciu po obvode a bude z troch strán otvorená, čo zabezpečí dostatočné vetranie, je možné tieniť aj podvesnou clonou, či už rolovacou, alebo vo forme baldachýnu.
Odpovedať
@mikenda_present Ďakujem za radu, môžem sa opýtať, koľko stojí takéto riešenie (rolovacia podvesná clona) pri rozmere 7 x 2 metre (šírka x hĺbka)?
Odpovedať
Profilova fotka
@ban Riešenie na fotografii patrí medzi kvalitnejšie riešenia. Ide o kazetovú clonu s motorovým diaľkovým ovládaním od nemeckej spoločnosti Weinor. Max. šírka je 6 n, čiže vo Vašom prípade by muselo ísť o 2 KS. Je možné zvoliť buď samostatné ovládanie pre každú časť, alebo ich ovládať spoločným motorom. Alternatívne je možné aj manuálne ovládanie, prípadne prevedenie bez kazety. Cena za základné prevedenie s kazetou a manuálnym ovládaním (prevodovka s kľukou) je 3333,- s DPH a montážou. Samozrejme sú k dispozícii aj ekonomickejšie riešenia.
Odpovedať
Je tu toho napísaného o tom veľa. Vyššie máš profi riešenie, samo domo ta vyjde na pár Eur a je viacej variánt :)
Odpovedať
@mikenda_present 7x2 za 3333 Euro???? Aj s konstrukciou alebo je to len kazeta, teda markiza? Mala som firmu u seba, ktora mi na terasu ponukla trochu dlhsiu markizu s konstrukciou za 11000 euro. SKoro som odpadla... Je to fakt take drahe?
Odpovedať
Profilova fotka
@lubinkag. Ako som uviedol, cena je za markízu.
Odpovedať
ja som videla strechu mali potiahnutú až nad terasu a mali tam svetlíky a zospodu to mali natreté na bielo,,veľmi málo to tienilo.
Odpovedať
@mikenda_present takato cena je zial mimo nasich moznosti, budem teda hladat inu alternativu. dakujem aj tak za rady
Odpovedať
Profilova fotka
@ban Pre uvedený spôsob tienenia máme k dispozícii aj ekonomické riešenia.
Odpovedať
hornbach 3 metre na 7 metrov, stoji clona tak 50 - 60 eur. ja mam stamadial 5 pasov 1,4mx3m za nejakych 30 eur/1 pas.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?