Ahojte. prosím poraďte. Rozhodujeme sa medzi klasickými a posuvnými terasovými dverami. Stavebný otvor je 2m. Ktoré sú lepšie z hľadiska manipulácii a tak? Na posuvných sa mi páči, že šetria miesto a vietor ich neotvorí (keďže by sa otvárali dnu). Ale zase pri klasických môžem využiť celý otvor, ktorý je 2m? Pri posuvných by to bol len 1 meter. Je to postačujúce? a dajú sa posuvné uzamknúť aj zvonku? keby sme napr. chceli ísť z garáže cez kuchyňu dovnútra, aby sme nemuseli obchádzať dom a tak :) Ďakujeeem
mne sa sice pacia posuvne, ale dali sme klasicke. Ale len preto, ze posuvne boli po prve drahsie a po druhe, znama ma posuvne a uz jej ich 2x prerabali, co jej v zime zle tesnia. A kedze ja som ziadnu overenu firmu nepoznala, tak ma to dostatocne odradilo. Bo dnes je uz kazdy odbornik na vsetko a potom to tak dopadne.. Ale cisto z praktickeho a dizajnoveho hladiska sa mi pacia posuvne.. To som ti asi velmi nepomohla :-N
ahoj, prave objednavame okna a na terasu urcite dam posuvne dvere stavebny otvor je 3metre a budu dve 1,5 metrove tabule. Jedna fix a jedna posuvna. ale nie otvaravo sklopne ale bezprahove zdvizno posuvne. :-)
v pondelok to uzavriem ale rozhodovala som sa medzi BluEvolution od Salamandru a este Trocal 88+. Cenovo som vybojovala lepsiu cenu na Trocal takze na 99% bude tento profil.
@pedrita v pondelok to uzavriem ale rozhodovala som sa medzi BluEvolution od Salamandru a este Trocal 88+. Cenovo som vybojovala lepsiu cenu na Trocal takze na 99% bude tento profil.
otvor 3m a posuvne budu mat 1,5 m .Objednane Incon a potvrdene :)). Podobne som mal obavu, ako a co a tak som siel priamo az na stranku vyrobcu kovania a obvolal co a ako. Kovanie je dimenzovane s rezervou tak vsetko by malo fungovat spoľahlivo. Vsetko je to podla chuti.
@tinaja
Dobrý deň ja práve končím výber na novostavbu RD,vyberám medzi Trocal 88+ a Rehau Geneo +.
Mám tam aj jeden HS portál 1,5 fix a 1,5 metra posun ako Vy.Aký máte HS portál,od koho
a ako ste doteraz spokojný?ďakujem za Vaše info, s pozdravom Ján Mihálik
@jmihalikst dobry den, my sme okna aj posuvne dvere riesili cez firmu Alugarden Bernolakovo aj okna aj vchodove dvere aj posuvky. Vchodove dvere a posuvky su hlinikove ostatne okna su plast a som maximalne spokojna. Nakolko su hlinikove boli za cenu dokonca lepsiu ako ostatne v plaste lebo tato firma ich vyrabala priamo u nich. Urcite odporucam idu ako hodinky uplne bez problemov:)
Ďakujem za Vašu odpoveď.Dúfam,že ide o Trocal 88+.Aj ja chcem vchodové dvere a HS portál v hliníku.
Mám ešte niekoľko otázok,keďže zajtra mám mať zameranie okien:
Ako ste fixovali okná-turboskrutkami alebo na tvz.kotvy?
Aké máte kovanie?
Aký profil máte na HS portál? HEROAL 020 S , HEROAL O70 alebo HEROAL 170 ?
Máte zrejme aj nízky Alu prah pri HS portále- ide o Premidor?
Veľmi pekne Vám ďakujem za VAše odpovede, s pozdravom Ján Mihálik
@jmihalikst ano boli fajn. Nebol ziaden problem aj ked bolo treba dostelovat okna ci dvere behom par dni tu boli a raz dva vsetko popozerali a nastavili. Jedno okno nam prislo trochu inak zlozene z vyroby nedala sa dobre zatvorit klucka vsetko rozobrali a sami nastavili takze my sme mali s nimi dobru skusenost:) Aj komunikacia prebehla uplne bezproblemovo a vsetko bolo dodane v stanovene terminy. U nas bola spokojnost:) dufam, ze som trochu pomohla drzim palce pri dobrom vybere
Veľmi pekne ďakujem za Vašu odpoveď.Dúfam,že ide o Trocal 88+ a o firmu Alugarden Bernolákovo.
Aj ja chcem vchodové dvere a HS portál v hliníku.
Mám ešte niekoľko otázok,keďže zajtra mám mať zameranie okien:
Ako ste fixovali okná-turboskrutkami alebo na tvz.kotvy?
Aké máte kovanie?
Aký profil máte na HS portál? HEROAL 020 S , HEROAL O70 alebo HEROAL 170 ?
Máte zrejme aj nízky Alu prah pri HS portále- ide o Premidor?
Ešte raz ďakujem za Vaše dodatočné odpovede, s pozdravom Ján Mihálik
zdravim Vas, no my sme si dali posuvne na terasu, ale uz by som to nespravila.. pretoze sa zvonku nedaju zatvorit:( co je nanic ak si vo vnutri chcete udrzat istu teplotu..
aj my riešime či klasika alebo posuv. zatial vyhráva klasika. nie len kvoli cene, ale máme velké rozmery okien a záruka na okná bude možno 5 rokov, čo potom ked sa kovanie pokazí. do jesene budeme rozmýšlať
My sme diverzifikovali riziko ;-)
V obyvke HS portal - zdvizno-posuvny a v spalni otvarave, s nizkym prahom..
Manipulacia je jednoznacne lepsia s klasicky otvaravymi..
@tinaja Ahoj, tiež plánujeme 2x posuvné dvere HS, chcem sa spýtať, či to nie je vidieť, keď je kombinovaný plast s hliníkom na dome /ja si to neviem predstaviť, určite by som to videla/...ďakujem