Terasa-vhodna dlazba

Prosím Vás,akú dlažby je naj vybrať na krytu terasu? Co vydrží roky a minimum udrzby🤣
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od nela82:

Prosím Vás,akú dlažby je naj vybrať na krytu tera…
@nela82 materiál- gres, alebo potom zámkovú dlažbu, či prírodný štiepaný kameň-andezit. Čo sa farby týka, tak by som šiel do zemitých farieb v prírodných odtieňoch, ale to sa nehodí k moderným šediam.. Musíš zohľadniť viac faktorov. Zámková dlažba pije mastnotu, pri grile môže byť fľakatá. Prírodný štiepaný andezit je parádny, ale nie je dokonale rovný a ťažšie sa udržuje čistý.. Takže asi vyhráva gresová dlažba. Ty musíš vedieť, čo sa vám tam hodí najlepšie. Ja som nakúpil za vagón gresovej dlažby.. Mám z nej komplet interiérovú dlažbu, vonkajšie aj vnútorné schodisko, terasu a rovnako som ju použil na betonové striešky nad pivničné vstupy namiesto plechu, alebo škridle. Vonku mi slúži už 16 rokov, nikde neodskočila.. Jedna obkladačka mi praskla, ale to bolo pádom hasáku, kedže mám ešte nejaké posledné zásoby, nebol problém ju vymeniť.. Gres je všeobecne veľmi odolný, mrazuvzdorný, nepije, nezostane fľakatý, dobre sa udržuje. Ale o to horšie režie a brúsi pri pokládke...
Odpovedať
Na krytú terasu je to asi jedno. Tam nemusíte riešiť či vybledne, či sa tam niečo vsiakne, nejakú extra starostlivosť to nevyžaduje ako na priamom slnku, keď na to prší, sneží atď.
Odpovedať
Profilova fotka
urcite nieco, co je odolne voci mrazu, nesmyka sa a dobre sa udrziava. najcastejsie sa asi dava keramicka gresova dlazba. vyzera dobre, vydrzi roky a staci ju len obcas pozametat a umyt 🙂
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od valzem:

urcite nieco, co je odolne voci mrazu, nesmyka sa…
@valzem a idealne je vybrat matny povrch, nie leskly, aby to v dazdi neklzalo. a ked je to kvalitne polozene, uz sa o to fakt netreba velmi starat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?