Terasa a jej riešenie pred alebo po kolaudácii

Profilova fotka
Ahojte, mozem sa vas opytat na jednu radu? Staviame si bungalov a v juny uz musime kolaudovat, mame peniazky zo SFRB. V projekte mame zakresleny iba dom, ale planujeme spravit este aj terasu, ale ta v projekte nieje. Terasu by ste preto riesili este pred kolaudaciou, s tym ze musime robit zmenu v projekte a spravit nove konanie, kde musia prist vsetci nasi susedia a suhlasit s terasou, alebo by ste to riesili az po kolaudacii, ale neviem ci aj potom by sme to konanie museli robit? Trochu zlozito napisane :-) Dakujem za rady
Odpovedať
Profilova fotka
@bambul1 budem trosku oponovat. Susedia nie su povinni prist na konianie. Ani som nepocul zeby chodili. Ak nepridu, tym vyjadruju svoju ucast ako bez pripomienok. Tak isto pri stavebnom povoleni. Takze to sa nemusis bat zeby tam chodili. Podla mna je lepsie skolaudovat cim skor a potom si mozte pozidat o dodatconu zmenu co by ste mali rieist najskor na stav.urade. Projektanti nemaju s tym nikdy problem :)
Odpovedať
A prečo to neriešiť ohlásením na stavebný úrad ako drobnú stavbu ? Je to predpokladám do 25 m2 plochy a ja by som to riešil takto či už pred a lebo aj po kolaudácii. Nekomplikoval by som to zmenou projektu. Na drobnú stavbu treba len jednoduchý nákres s vyznačením vzdialeností od hraníc.
Odpovedať
Profilova fotka
otazkou je aku terasu mate v plane? Musite vybetonovat zaklady na nu a dvihat ju do vysky alebo pojde len o nejaku terasu zo zamkovej dlazby alebo nieco podobne? My mame tiez terasu, ktora bola sucastou projektu ale o nieco sme ju zvacsili (potiahli sme ju az po druhu izbu). A pred samotnou kolaudaciou som len zabehla za nasim projektantom a ten dokreslil zmenu do projektu. S tym by nemal byt urcite problem. Inak ja by som vystavbu terasy ani nenahlasovala na obecny urad, ak to nie je stavba do 25m2 tak nie je co riesit!!!!
Odpovedať
Profilova fotka
budeme robit zaklad pod terasu a zdvihneme ju do vysky asi pol metra, rozmyslali sme, ze to asi nechame az po kolaudacii, a susedom to bude jedno, aj tak z jednej aj z druhej strany su iba zahrady, takze im to vadit nebude, a tak ako si hovorila, asi to hlasit ani nebudeme, len neviem ci to musi byt neako zaznacene na projekte do buducna alebo nie? lebo predsa je tam aj zaklad, a co ja som pocula, tak vsetko co ma zaklad by sa malo hlasit na stavebne povolenie, ci?:-)
Odpovedať
@bambul1 spojte kolaudáciu so zmenou stavby pred dokončením
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
ja som dnes riesil podobny problem. Volal som na urad ze planujem drobnu stavbu (kolna za domom) a pytal som sa na odstupy. Vyjadrenie susedov netreba ak nepotrebujem pristup na ich pozemok. No ale potom mi povedala ze kedze este nemam skolaudovane (mam iba zaklady) tak iba ohlasit to nemozem. Musel by som mat skolaudovane. Ak by som to chcel aj tak, muselo by byt separe stavebne konanie a tomu sa chcem vyhnut, lebo papierovacky a aj bl.ba suseda takze to chcem iba na ohlasenie. Abych to zhrnul: ohlasenie d. stavby kym nieje dom skolaudovany nestaci. Vraj som si to mal dat spolu s domom naraz. Ale to by predrazilo projekt a navyse som si myslel ze by to ovplyvnilo umiestnenie domu tak som to chcel dorobit potom s tym ze kolnu si dam 1m od suseda za mnou (co mi drobna stavba umoznuje). Je to inac dobre na hlavu, ked uz stavia a je vsade okolo brajgel tak aj tak musim najprv dokoncit dom a potom znova robit brajgel pri drobnej stavbe, na hlavu je to aj ked pripustam ze toto je specificky pripad.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?