Dobrý deň,
chcel by som sa opýtať na vaše skúsenosti s bronzovým lexanom. Plánujem ním zakryť terasu (plocha zakrytia 4,60 x 3m), ktorá je situovaná juhozápadnými smerom, čiže je slnečná. Predpokladám, že tento lexan mi ju zatieni a zároveň prepustí dostatok svetla, aby sme nemali veľké šero v obývačke, pred ktorou terasa bude. Tam je francúzske okno 260 x 230 cm. Alebo je praktickejšie, aj keď cenovo menej výhodnejšie, dať na strechu klasický biely alebo mliečny lexan a pod nej natiahnuť ešte sťahovaciu markízu? Potrebujem zvoliť taký spôsob zastrešenia terasy, aby bola zatienená a zároveň v obývačke bol čo najmenší úbytok svetla a cenovo prijateľné.
Ďakujem vám za vaše názory a skúsenosti.
@zdenokov druhe je spravne, lebo svetlo v obyvacke potrebujes 9 mesiacov z roka, zatienit terasu tak 3. Aj ked markiza mi pride zbytocna, su lacnejsie riesenia. Napríklad tieniace plachty na lankach
My davame biely lexan a za par eur solarnu plachtu z ikea. Mame ti cele leto natiahnute na terase pod lexanom a na zimu to davame dole. Instalacia je jednoducha a je to funkcne
@kamilka22381 to fakt neviem , ale teraz v nedeľu sme ho kupovali a chlapík hovoril, že je to čerstvo naskladnene. My to máme aj na starom dome riešené touto plachtou a i na nový dom sme to kúpili. Je to 2*3m a stojí 17,99€ ... Takže fakt dobre a lacné riešenie ako zatieniť terasu