Pristresok - aky rozmer reziva ?

Dobry den, planujem stavat pristesok pre auto v rozmere 6x4 metre, prikladam pre ilustraciu moju predstavu. Stojky mozu byt umiestnene len v rohoch, budu to betonove piliere 25x25. Ide mi hlavne o rozmer nosneho tramu (pomurnice) a krokiev. Pomurnicu planujem dat 120x240x6000, krokvy budu mat osovu vzdialenost 800, rozmer 80x160x4500 (rozpon 4000). Strecha bude jednoducha, na krokvy pojdu len laty a pvc krytina, sklon 6,5 stupna. Su pomurnice a krokvy nadimenzovane dostatocne?
Odpovedať
@milan_ určite to výrazne prehne v oboch smeroch. Taktiež stĺpy sú slabé.
Odpovedať
Profilova fotka
@milan_ ta pomurníca sa ti podla mna ohne uz len vlastnou vahou., ak bude 6m postavena na 2 bet. stlpoch.(predpokladam ze z tych nepojdu sikme vzpery) Krokvy su ok.Strecha ma sice lahku krytinu ale treba ratat so snehom. Brani ti nieco pridat stlp medzi tie dva?
Odpovedať
@richard71 ano, vzpery nebudu, kedze su to betonove piliere. zial nie je mozne dat stlp medzi, ide o parkovanie pre auto, ale auto tam vojde jedine napriec (diagonalne), preto to nejde. v skutocnosti je to priestor 9x4, piliere su v rohoch a viem pridat jedine po 3 metroch, teda pilier bude na 0m, 6m a 9m. Ide mi hlavne o ten sirsi 6metrovy rozpon, ci to ta pomurnica zvladne. Ak by bola vkuse 9 metrov a podopreta v jednej tretine, bolo by to lepsie? @viktor811 co myslis tym slabe? je to betonovy pilier...
Odpovedať
ziadne dalsie nazory? @jan45 ?
Odpovedať
Profilova fotka
Základ je poctivo zabetonovat sltpy - poriadnu patku a dobre vyviazat armaturu. Pri takejto konstrukcii pristreska, kde nemás ako pomurnici pomoct sa prehnutiu nevyhnes. Drevo sa prehne aj vlastnou váhou. Idealne pred polozenim pomurnice skontrolovat, na ktoru stranu je ohnuta od prirody a polozit ju potom naopak. Nadimenzovane je to dobre, ziadny strach.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?