Prestrešenie pergoly trapézovým plechom a lexanom

Ahojte, za domom na terase sme si spravili drevenú pergolu, ktorú chceme prestrešiť. Na jednu časť chceme dať trapézový plech a na druhú lexan, kvôli tomu, že tam je okno, tak nech tam je svetlo. Poraďte prosím ako vyriešiť spoj medzi plechom a lexanom? Sú na to nejaké špeciálne prechody/lišty? Máte s tým skúsenosti? Nezateká vám cez ten prechod? Ďakujem 😉
Odpovedať
@janacas Lexan je obchodna znacka, a material je zvycajne polykarbonat, okrem toho ze je tu na fore o tom popisane viac nez dost, tak uz ked chces dat trapezovy plech potom daj polykarbonat tiez trapezovy a mas po starostiach o to ci ti bude zatekat alebo nie, okrem toho je vela ukoncovacich list ktore sa daju pouzit na ukoncenie polykarbonatov tak aby nic nikde nezatekalo, samozrejme ak to nerobi nejake ''tupelo'' s prezyvkou majster :-), ja mam aj dutinovy polykarbonat aj trapezovy na pristreskoch a planujem vymenit strechu na dalsom pristresku a urcite dam trapezovy plech v kombinacii s trapezovym polykarbonatom na presvetlenie priestoru.
Odpovedať
@jano2007 Som ani nevedela, že existuje trapézový polykarbonát. Super ďakujem za info. Čiže žiadny spoj vlastne nebude, lebo ten trapézový polykarbonát má rovnaký spoj ako trapézový plech? Správne tomu rozumiem?
Odpovedať
@janacas to nie je spoj len sa to prekryva min o jeden ''zahyb'', ja ked som ''spajal'' dva trapezove polykarbonaty tak som tam este supol silikon UV stabil na polykarbonat co predajca odporucil. Potom este treba dat pozor a vybrat rovnake rozmery trapezov, ja som nasiel min. dva rozmery, pravdepodobne je ich viac, tak na to pozor pri vybere. Inac podla mna je dutinkovy polykarbonat hnus, pergolu co som kupil pred 4 rokmi s takym niecim idem menit za plny polykarbonat uz sa na to nemozem pozerat, nejaka autobusova zastavka no dobre ale na dome to vyzera strasne, a ano je to lacne.
Odpovedať
@jano2007 čo je hnus na dutinkovom polykarbonáte?
Odpovedať
@sousedekovci89 vsetko po par rokoch to vyzera strasne
Odpovedať
@jano2007 pokiaľ je to kvalitne prevedené nemá dôvod to vyzerať strašne... u rodičov máme dutinkový bronzový na prestrešenie terasy a aj po rokoch vyzerá super žiadne znehodnotené znečistené dutinky 🙂
Odpovedať
@jano2007 ved to, že musia byť rovnaké rozmery. My by sme chceli takýto nejaký ten plech: https://www.hornbach.sk/shop/Trapezov... Len neviem, či k nemu zoženieme polykarbonát rovnakých rozmerov. Myslíš,že aj k takémuto plechu by sme našli trapézový polykarbonát?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?