Postup pri stavaní drevenej pergoly

Profilova fotka
Dobrý deň, chceli by sme postaviť drevenú pergolu nad terasou cca 3x 3m s pevnou strechou, nie lexanovou . Nie som si istý ako mám postupovať pri realizácii. Potreboval by som poradiť ako mám spájať tie spoje na hranoloch, čo by bolo najlepšie.
Odpovedať
Profilova fotka
Pre "domácich majstrov" začiatočníkov jestvuje čarovná formulka vložená do vyhľadávača Google: "how to made a pergola". Video návody nájdete aj na youtube.com . Ale podľa popisu nechcete pergolu ale terasový prístrešok. Základom úspechu je suché drevo, ideálne lepené konštrukčné nosníky tzv KWH.
Odpovedať
Jednoducho. Vykopu sa jamy a urobia sa betonove pätky, do ktorých sa osadia U-čka, resp. ine kotvy na zvisle hranoly. A hranoly sa z hora s ostatnými spájaju klincami. A ešte ich treba "zavetriť". Žiadna veda v tom nie je. 2 chlapy to zmastia hneď.
Odpovedať
Profilova fotka
@milan209 dva chlapi , ktorí o tom čo to vedia to určite zmastia hneď, ale niekto, kto sa pýta aké spoje, sa s tým asi bude boriť dlhšie. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@milan209 pisal ze to bude nad terasou.tak predpokladam ze uz nejaka ta platna tam je.takze tie patky tak jedine prisrubovat do betonu, asi sa uz nebude kopat.
Odpovedať
@lenkica No to nie je take jasne, ze je tam beton, moze tam byt len zamkova dlazba , alebo drevený rošt a na ňom nejaké drevo. Samozrejme ak je beton, tak nemusi kopať. A mikenda_present , áno, kto sa pýta na spoje, tak to asi nebude také rýchle. Ešte doporučujem z estetického hladiska na stojky použiť také 100x100 hranoly, lebo tenšie vyzeraju ako zápalky.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem za odpovede, to, ze sa opyta niekto na to ako je najjednoduchsie a najlepsie spajat, neznamena, ze je neschopny ;) ale ved aspon nabuduce budem vediet, ze sa nemam pytat mudrych hlav aby mi poradili, ale si to dam do mudreho googlu...dakujem...prajem pekny den
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
kto poradí šikovneho staviteľa pergoly? košice okres
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?