Poradíte vhodný materiál na terasu?

Na jar ideme robit terasu a momentalne riesime material. Povodne sme boli rozhodnuti pre drevoplast - lahka udrzba, ale zazila som ho v lete - od horucavy sa po tom neda chodit na boso. Takze sme znovu na zaciatku. Kedze ide o velku plochu cca 120 m2, tak aj cena je podstatna. Z coho mate terasy? Mozno ma inspirujete niecim novym.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Zámková dlažba.
Odpovedať
No zamkovu dlazbu uz mame na dalsich 200 m2 stvorcovych, tak sme chceli nieco ine.
Odpovedať
Profilova fotka
@moratibru mozete skusit drevoplast - WPC. nemam s tym ale osobnu skusenost. vyzera to asi takto: http://lepsiebyvanie.centrum.sk/stavi...
Odpovedať
Mom, no drevoplast sme mali povodne v umysle, ale zazila som ho v lete, slnko ho velmi rozpali a neda sa po tom naboso chodit. Takisto sa mi zdal povrch dost drsny, keby na tom padlo male dieta, tak by mohli byt skarede odreniny.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@moratibru skus drevoplast v lete je dost teplý ale o ine drevo to treba osetrovat a pri tvojej velkosti dakujem pekne tak ked uz spravis nejaky kompromis tak potom www.woodecor.sk top kvalita a super cena oproti inym napises im a poslu ti aj vzorky a porovnas si to pekne opracovanie nie smirgel.a teraz tam maju aj zlavu.
Odpovedať
zámková dlažba alebo ak sú peniaze tak špárovaný kameň
Odpovedať
ja som za terasu z exotického dreva napr. Bangkirai vydrží to bez údržby tuším aj cez 50 rokov len tá cena je vyššia :-(
Odpovedať
http://www.ikea.com/sk/sk/search/?que... dnes som videla v IKEI túto terasovinu. Na pohlad je pekná, perfektná, ale ako odoláva ročným obdobiam? Nemáte s nou niekto skúsenost? Mne sa velmi páči, len nevim kolko to vydrží. Ja by som to chcela dat na terasu. Napíste ak mate s nou skusenost. Dakujem.
Odpovedať
@moratibru my mame pristupovu cestu a chodniky z kamena a terasu ua domom z exotickeho dreva masaranduba.
Odpovedať
Profilova fotka
@moratibru možem vám doporučiť a zrealizovať kamený koberec, vyšlo by vás to na neakých 3500€ aj s prácov.
Odpovedať
Profilova fotka
@moratibru dalšia varianta dlažba velmy krásna protišmiková od výrobca it. Mirage Porfido perla Lc 04 formáty 15x15 30x30 30x60 hrubka 1cm protišmik R11 mrazuvzdorná .
Odpovedať
Profilova fotka
@moratibru dalšiu ponuku tu mám pre Vás plastovú dlažbu,ktorá je v zime velmy vyhodná tým že sa snej odprace ľahko sneh a namraza sa rychlo topí a odpratavanie snehu je tíché :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@laila22 toto sa paci aj mne, ale neviem si predstavit to zametat, alebo umyvat. Ci to ma spary medzi sebou? Ako sa to udrziava? Poradte
Odpovedať
@kvetka84 ja ju mam uz kupenu, v piatok ju chceme polozit na terasu.. Ma to spary, take medzierky.. Udrzbu si predstavujem tak, ze to pozametam a prípadne vystriekam vodou.. Neskor dam referencie.
Odpovedať
Profilova fotka
@laila22 dakujem , budem cakat na vase reakcie ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Okrem BANGKIRAI je aj MASSARANDUBA, IPE, CUMARU, TATAJUBA, MERBAU a TEAK samozrejme. Potom umelé dosky, tie čínske však veľa nevydržia. Skúste vyhľadať u týchto firiem Rehau, Werzalit, Timbertech, Trex.
Odpovedať
@laila22 , máme ju na balkóne, ale máme mini balkónik, na veľkú terasu by som neodporúčala, lebo je ju treba ošetrovať, vyzerá to pekne, a do bytu stačí, raz za čas ju zložím a pozametám aj pod ňou, je to trochu nepraktické, ale keďže je balkón malý, tak to tak nevadí, do domu na terasu by som si ju však nedala ;-)
Odpovedať
@ozi a preco? lebo to treba rozoberat ,alebo tomu robit udrzbu?
Odpovedať
@laila22 udrzbu preto lebo je to drevo a rozobrat a pozametat pod tym pracch, spinu co sa tam dostane, rozne chrobaciky co tam pokapu, llistocky, semienka z rastlin....
Odpovedať
@laila22 , presne ako napísala atlaska, je pod tým neuveriteľný neporiadok, pri malom balkóne to máš raz dva zložené, upratané a naspäť rozložené, pri veľkom to však zaberie dosť času a treba to ošetrovať, je to drevo, takže ani vystriekať asi nie je najrozumnejšie riešenie, musela by si častejšie ošetrovať a asi by sa to skorej zničilo
Odpovedať
No nevadí, maám to kúpene takze to na tu terasu nakoniec dam. Paci sa mi to a nejako si s tým poradím... Kúpim záhradnyý vysavc alebo co... Kazdopadne dakujem za rady..
Odpovedať
@laila22 , keď už máš kúpené tak jasné, ono to super vyzerá, bezpodmienečne treba na začiatok ošetriť, neviem akú máš veľkú terasu, dá sa to aj nadvihnúť po nejakých častiach, záleží ako to položíš, nemusíš to potom rozkladať na jednotlivé časti ;-)
Odpovedať
@ozi dakujem za radu :-).
Odpovedať
@laila22 , niet za čo ;-)
Odpovedať
www.condecor.cz
Odpovedať
@katarinasc tak toto je super teda...vediet o tom skor, tak urcite tak dame spravit sokel a aj vstup do domu...teraz zvazujeme pristupovu cestu aspon...super tip. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
@skalko1601 Aká je cena Mirage Porfido perla Lc 04 formáty 15x15 30x30 30x60 hrubka 1cm protišmik R11 mrazuvzdorná za m2 ?
Odpovedať
Profilova fotka
Twinson - najpredávanejší systém na terasy v Európe
Odpovedať
betonove platne, vyzorovo ako kamenny pieskovec http://www.semmelrock.sk/produkty/pla...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?