Pevnosť v strihu perodrážka dlažkovica

Prosím Vás, vie mi niekto poradiť ako je pevnosť v strihu perodrážky pri dlážkovici o hrúbke 30 mm keď pero ma 7mm? Jedna sa o priznaný strop podhľad kde z hora by išla železobetónová doska o hrúbke 150 mm . Rozostup krokiev cca 700 mm.
Odpovedať
Rozostup stropných trámov - krokvy tvoria strechu... :-) A strih pera dlážkovice je podľa mňa zbytočné riešiť, keď dve susedné dosky budú zaťažené rovnako.
Odpovedať
@mirkovadagi perodrážka dlážkovice nie je primárne navrhnutá na prenos priečnych síl. Podľa veľkosti priečneho zaťaženia sa navrhuje hustota hranolčekov pod ňou ktoré primárne prenášajú zaťaženie v mieste podopretia perodrážka nie je tými silami namáhaná (len tlak). Mimo podpery gro zaťaženia prenáša plocha dlážkovice. Preto sa mimo podpier perodrážky zvyčajne netrhajú. Chceš použiť dlažkovicu ako stratené debnenie pod žb dosku? perodrážka je to najmenej podstatné čo by ťa malo zaujímať. Nepíšeš prečo ťa to zaujíma.
Odpovedať
Profilova fotka
@mirkovadagi je uplne jedno aka je pevnost v strihu, co by si na zaklade nej riesila? predpokladam ze dosky sa budu ukladat kolmo na krokvy? kazda predsa drzi samu seba, drazka je koli tomu ze ked ti bude casom zosychat nebudu sa robit spary a budu pekne drzat v rovine
Odpovedať
Profilova fotka
@mirkovadagi mäkké drevo 0,62kN/cm2 II s vláknami, 2,7 kN/cm2 I_ kolmo k vláknam, jedľa, smrek a borovica majú nižšie. (0,65-2,14) (0,59-2,05)
Odpovedať
Dakujem pekne za odpovede. Ide o to ze ako to takto zalejeme betonom ci to tie perka nepootrha. A jan45 si macher lebo ani ty co vyrabaju tu dlazkovicu to nevedia.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@mirkovadagi ...o tom nepochybuj :-) ...už robí nejaký ten čas v oblasti stavebníctva...zatiaľ tu napísal len super veci o ktorích sme ozaj málo vedeli alebo nevedeli nič... ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?