Paletový nábytok - aký poťah ?

Profilova fotka
Zdravím :) plánujeme výrobu paletového nábytku a tak riešime aj molitán. Molitán by nebol až taký problém ako poťah. Aký a kde ho zohnať ? našla som nejaké exteriérové látky, no bez urážky ale dať 300€ za molitán a látku by som nerada. Tak sa chcem opýtať či má niekto nejakú skúsenosť a tipy :) Za každú odpoveď veľmi pekne ďakujem! :)
Odpovedať
1
2
síce neporadím k téme ale pekná grafika. niekto vám to spracoval, alebo máte daný software doma? Čo je to zač?
Odpovedať
Profilova fotka
@tuleniiik ak ti je to vela kup si lacnejsiu latku... kvalitne potahove latky proste tak stoja...
Odpovedať
Profilova fotka
@yakkuza sw predpokladam google sketchup
Odpovedať
@tuleniiik ak si z Ke, ja som si dal robit prave matrace na paletovy nabytok na mieru na Juznej triede, vyrobia ti presny rozmer, rovno aj ocalunia, velmi som bol spokojny, maju na vyber roznu tvrdost molitanu aj rozne typy calunenia. Je to na Juznej ako je Riders pub vo dvore.
Odpovedať
Profilova fotka
@yakkuza ďakujem pekne je to spravené v programe SketchUp @richard71 zvažujem možnosti, nevyznám sa a preto sa pýtam na názor. a áno logicky ak mi je veľa kúpim si lacnejšiu, len sa pýtam kto ma s čím aké skúsenosti.. @milan_ super to rada počujem, a môžem sa opýtať akú látku ste dávali a koľko Vás to stálo ?:) a ešte, aký je názov firmy ?
Odpovedať
@tuleniiik je to Rempo, Juzna trieda 48, vo dvore na poschodi. Treba tam zajst a oni uz ponuknu ako molitan, tak aj latku na calunenie, ja som vzal to najlacnejsie (co znamena, ze lacni nabytkari v takej latke robia gauc do obyvacky). Spocitaju, nacenia a uz sa sami rozhodnete. Cenu si nepamatam, ale sam by som to vyrobit nedokazal, takze nebolo o com.
Odpovedať
Profilova fotka
@milan_ ďakujem krásne :)
Odpovedať
@tuleniiik ..exterierove latky veru vedia byt pekne palky..tiez som pozerala som chcela na lavicku pred dom, ale nakoniec som z takych speci latok popustila..kupila som si v galanterii latku aka sa mi pacila a dala som to znamej usit, kedze ta sa takymto veciam rada venuje..neriesila som nejaku speci latku..aj tak aj o exterierovu je potrebne sa raz zacat postarat oprat a podobne..takze myslim, ze nakoniec je to jedno :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@melanie9 a aky material si brala ? Ja som natrafila na nieco take ze kocarkovina. Na kociky ssedaciee vaky ma to aj hydrofobnu vlastnost tak zatial je to favorit 😊
Odpovedať
@tuleniiik ..uz ani neviem co to bolo..ale je to take hrube zrno..videla som to uz aj na sedackach..nieco taketo ako ti posielam na fotke, co som na nete nasla..mne sa to pacilo a aj dobre to ukaze na lavici, takze nemala som nejako nad cim vahat..aj ked niekomu sa tento material nemusi zdat idealny..ale tak mne sa to paci :-)
Odpovedať
@melanie9 @tuleniiik damy, ked to tak citam, vychadzami z toho naozaj kupit latku podla vkusu a potom ju adekvatne osetrit. Ja by som ju naimpregnovala alebo zavoskovala a tym padom ak by na nu aj trochu sprchlo nevadilo by to. Samozrejme by som to ale asi nenechavala non stop vonku.
Odpovedať
Ten paletovy nabytok si robite sami? Niekde som videla navod na vyrobu a teda nebolo to velmi lacne, tak neviem ci sa s tym trapit. Dakujem.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@maminecka2 logicky, najlacnejsia a najnekvalitnejsia a najskaredsia ratanovka vo velkosti jej paletoveho nabztku by vysla na cca 1000€ bez stolikov, palety ju vzjdu mozno na 100 a uz jej chzba len molitan a potahy, :) cize ked aj da 2 - 3 stovky na kvalitny molitan ktorz isto v tej cinskej ratanovke nieje
Odpovedať
Profilova fotka
@melanie9 @arven86 @maminecka2 @tompotok Robime si to sami ano. Paletty mame za velmi priaznivu cenu a hladala som kompromis mexzi kvalitou a cenou latky. Najrozumnejsie mi vychadza kocarkovina ktora je aj hrubsia aj ma hydrofobnu vlastnost a vychadza okolo 8€ na meter... a potom je tu este moznost taka zd firma vyrobi aj molitan aj potah jednofarebny a pri rozmere 120x80x10 cm a nepremokave platno vychadza na 37,8 €....
Odpovedať
@tompotok @tuleniiik Dakujem
Odpovedať
@arven86 ..jedine tak ako pises..ja tu moju mam sice na lavicke pomerne stale, avsak je kustik pod strechou, takze ju davam prec, upratujem az ked nejako moc slaha dazd, ale inak nie..male dazdiky si uz prezila..bola vlhka uz tolkokrat..avsak treba mysliet na to, ze kazdu jednu latku treba oprat z casu na cas.. ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Dobrý vecer, dostala som sa k tejto debate.... nakoniec ste urobili ten nabytok?? viete postnuť foto,? ja tiež rozmyslam o docasnom riešení ..... nelutujete?? :-) kolko vás prosim vyšlo cca tie molitany a latka, robota....? aspon zhruba, dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
toto je polovica nábytku :) my sme to chceli ako konecne nie ako docasne riesenie :) ... nelutujeme :) je to velk ynabytok a na letne vecery ked k nam chodili priatellia idealny :) molitany som si nakoniec dala vyhotovit na stranke. www.molitan.sk .... vybrali sme si najdrahsiu vyriantu vzhladom na vlastnosti tkaniny (nepremokava....) (http://molitan.sk/molitanove-matrace-... potrebovali sme 5kusov tak nas madrace vysli drahsie.. :) nieco cez 200€ ale tak vzhladom na to ze to je vonku a ma to vydrzat myslim ze je to dobra investicia ... ked som si prepocitavala osobitne latku a molitany vychadzalo to cca na rovnako..
Odpovedať
neviem ci to tu uz niekto pisal ale v Hornbachu som videla uz hotove neviem ako to nazvat nieco ako vankus vyhotoveny na tento typ nabytku.
Odpovedať
Nechapem, ako toto mohlo prerazit, paletovy nabytok je SHIT. Ako docasne!! riesenie na terase este viem pochopit, ale ked uz si niekto palety natrepe este aj do spalne alebo obyvacky, tak to je DES! inak u nas v praci pouzivame uz plastove odporne sive palety, som zvedavy, kedy prerazia tie...
Odpovedať
Profilova fotka
@marek_norway každý ma právo na svoj názor :)
Odpovedať
@tuleniiik skor ci neskor pochopite aj vy totalnu nepraktickost tejto neestetickej haraburdy, ale dovtedy Vam prajem len same pozitivne zazitky:) inak jedna rada z osobnej skusenosti, na ten kvazistol si zozente preglejku po celej ploche palety alebo vyplnte medzery doskami, usetrite si kopec prevratenych poharov a popadanych zvyskov jedla medzi palety...
Odpovedať
Keď sa tak na to pozeram, tak sa mi zvdiha žaludok. Keby moja žena mala taky hlupy napad, tak už by letela. .
Odpovedať
Profilova fotka
@marek_norway dakujem ;)))) @ruren keby moj muz bol ak vy, tak by letel on :))))))
Odpovedať
@tuleniiik Vyzerá to dobre. Zaujalo ma veľmi tá podložka alebo čo to je na stole, vieš mi povedať z kade máš? Veľmi sa mi to páči :-)
Odpovedať
@tuleniiik niektoré tie reakcie si vôbec netreba brať osobne. Každému sa páči niečo iné. Každý má právo na názor. To, že sa niekto nestotožňuje s tvojím názorom neznamená, že to je zle. ;-) Paletový nábytok má niečo do seba. Vonku celkom fajn riešenie. Ale osobne dnu by som si ho nedal :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@xiomo ved ja som napisala vyssie ze kazdy ma pravo na vlastny nazor... :)
Odpovedať
Profilova fotka
@anetik_01 malovala som si to sama :)
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren myslis, ze toto bol hlupi napad??? spravene pred 4 rokmi, doteraz drzi ako ma, su ktomu este dve lavice bez operadla.....spravene za mesiac po praci mnou a manzelom, cena materialu, nateru, 150e, celkova cena casu a vysledny efekt-na nezaplatenie.. ale predpokladam, ze aj s tohto sa ti bude zaludok dvihat.. tak ak som ti nahodou sposobila nevolnost, ospravedlnujem sa.. :-D ;-)
Odpovedať
@j_ank_a Je rozdiel ked das na seba 2 palety a povies ze je to stol a je rozdiel rozobrat peley, nabit tam viac dosiek, obrusit to lakovat to atd... to je uz taka robota ze to mozes rovno spravit z dosiel a nepotrebujes na to palety...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?