Garaz

Ahojte mam takyto pristresok pri dome. Stlpy su z DT strecha drevene hranoly zateplena so spadom. Rozmyslam ze z toho urobim garaz. Co odprucite? Steny urobit z osb alebo vymurovat? Bude to iba garaz
Odpovedať
Profilova fotka
Je jedno cim to vyplnis hlavne premysli detail styku steny s podlahou.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chmelko55:

Ahojte mam takyto pristresok pri dome. Stlpy su z…
@chmelko55 ak chceš garáž pre auto-autá, tak je pre autá lepšie, ked sú pod otvoreným prístreškom. V nekúrenej garáži autá hrdzavejú.. Takže ak potrebuješ priestor na nejaké tie veci, čo sú bežne v garáži, ako kosačka, bicykle, miešačka..... tak je lepšie urobiť im nejaký záhradný domček. Ak som ťa nepresvedčil, tak tá garáž bude luxusne veľká.. Len asi ju budeš musieť dostať na LV.. Za takúto garáž zaplatíš na daniach z nehnuteľností viac, ako za celý dom..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@chmelko55 ak chceš garáž pre auto-autá, tak je …
@zicher dakujem za odpoved. Podla kolaudacneho rozhodnuta je to pristresok pre auta. Na LV to viem poto. Dostat nie?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

Je jedno cim to vyplnis hlavne premysli detail st…
@wolodymyr ahoj dakujem za odpoved. Ak budem riesit OSB tak na spodnu cast od zeme by som dal učkove profily po celej dlzke aby som to predelil.
Odpovedať

@zicher dakujem za odpoved. Podla kolaudacneho …
@chmelko55 Neviem, či potom.. Totiž toto už nie je ohlásenie drobnej stavby. Tá je myslím len do 25m2, nie som si istý.. Tu budeš potrebovať normálne stavebné povolenie, ak to bude garáž. Skús sa informovať na stavebnom úrade. Môj kolega platí daň za garáž nad 25m2, tá je už považovaná za luxus a aj takú luxusnú daň mu na ňu vyrúbili, že bola viac, ako za celý pozemok aj s domom. Ak ma neťahal za nos...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@chmelko55 Neviem, či potom.. Totiž toto už nie j…
@zicher ok dakujem za odpoved poinformujem sa
Odpovedať

@zicher ok dakujem za odpoved poinformujem sa
@chmelko55 kde nie je zalobca tam nie je sudca. Trosku mi to pripada, ako planovana akcia, ked je strecha na oristresku zateplena :-) Ked uz tak poriadne, cize spravit zaklad a domurovat porfixom, kludne 150 prieckovkou a na to 10cm eps. Nezabudnut na aspon 2 okna koli svetlu a vetraniu, pricom si tam rovno namontuj 3,5kW klimu kurenie\chladenie\odvlhcovanie....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@chmelko55 kde nie je zalobca tam nie je sudca. T…
@rkorba cize se vsim vsudy to nie je len taka mala investicia :D ono sa to narata, ked si clovek uvedomi, co vsetko tam ozaj treba. ale su tie okna ozaj potrebne?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od calimune:

@rkorba cize se vsim vsudy to nie je len taka mal…
@calimune odhadujem pri svojpomoci co som popisal 5000 od pasa strelene.
Odpovedať

@calimune odhadujem pri svojpomoci co som popisal…
@rkorba za 5000 to musi byt hotove aj s branou. Na Branu mam CP za 2100 €
Odpovedať

@chmelko55 kde nie je zalobca tam nie je sudca. T…
@rkorba Tiež plánujem prístrešok pre auto "zatepliť", ale to len z jediného dôvodu. Strop chcem mať rovný a spádové dosky z polystyrénu sú lacné. Inak musím súhlasiť s @zicher ak tam bude len auto a nie ďalšie veci, ktoré chceš skryť, tak autu je lepšie vonku. Vykurovaná garáž je dokonca ešte horšia ako nevykurovaná. Dôvod? Solenie ciest v zime. Ak je dlhodobo pod nulou, tak každé rozmrznutie a zamrznutie auta mu škodí a posypom to cestári zhoršujú. Ak ostane podvozok zamrznutý, tak je to pre auto lepšie. Plus na voľnom priestranstve z auta vietor vyfúka a odparí vodu, ktorá by inak v garáži držala na aute dlhšie.
Odpovedať

Ahojte mam takyto pristresok pri dome. Stlpy su z…
@chmelko55 ja by som mozno zvolil taku drevenu akoby zaluziovu stenu vies ich zatiahnut alebo nechat otvorene. Myalim, ze by to vyzeralo fajn no a do predu garazova brana. Financne by to nebolo nejako extra narocne myslim si. Viem poslat foto ak by Ta to zaujalo
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman_:

@rkorba Tiež plánujem prístrešok pre auto "zatepl…
@roman_ @chmelko55 mam velku nevykurovanu garaz a v pohode. Samotnym otvaranim brany sa prirodzene vymeni vzduch a garaz je sucha v pohode. Takze si nemyslim, ze to skodi autu. Uz ked da to uzavrie z hoc coho bude pocitovi rozdiel v teplotach. Uz samotny pristresok zabrani napriklad zamrzaniu skiel na aute a to okolo nieje nich. Takze by som extra ani to zateplenie neriesil
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od adidasko1:

@chmelko55 ja by som mozno zvolil taku drevenu ak…
@adidasko1 mozes budem ti vdacny
Odpovedať
Dakujem pekne za vase postrehy
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od adidasko1:

@roman_ @chmelko55 mam velku nevykurovanu garaz…
@adidasko1 Prístrešok pomôže veľmi, garáž skôr uškodí.
Odpovedať
Článok sa načítava...

@rkorba za 5000 to musi byt hotove aj s branou. …
@chmelko55 nechaj si nacenit material vratane brany ktoru mas a pochopis, ze budes rad, ked sa zmestis! A to som neratal cenu prace!!!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?