"Falošná" Oranžéria - stavali ste niečo podobné?

Dobre rano vsetkym ! Po upornych debatach co s terasou sa nam najviac zapacila konstrukcia tzv oranzerie ( davam obrazky pre predstavu). Ratali sme ale s klasickou skridlovou "terasovou" strechou, a nejednalo by sa o vykurovanu miestnost. Teda v podstate chceme hlavne tu konstrukciu , tj murovane stply a co najvacsie okna. Terasa ma 15 * 3,5 metra. A teraz otazka, predpokladam ze to uz potrebuje nejaky dobry projekt, resp statika ? Asi si nemozeme zacat murovat murnix dirnix ( muz murovat samozrejme vie a technicky to zvladne) ale ja sa domnievat ze by bolo vhodne vypocitat minimalne hrubku stein a pod koli statike. Nestavali ste nahodou niekto nieco podobne ? Je tam nejaky tajny problem ktory nas este nenapadol a preto to ludia nestavaju ? :-| Ci to len bude pekelne drahe ? :-N Vdaka za kazdy podnet na co treba mysliet pri tomto.
Odpovedať
Teraz pozeram preklep , nema terasa 15 metrov :-) len 5* 3,5
Odpovedať
Profilova fotka
@november30 rozmyslam nad tym ze chcete na streche skridlu... Podla mna to strati smrnc. Aj ked to ma byt falosna a teda asi pestovat tam nic nebudete... bude to ako zaskleneny altanok... nevadi?
Odpovedať
@richard71 Tak, Pestovat tam nebudeme, nebude to vykurovane, len nech sa tam da vyjst v zime aj "suchou" nohou bez vetra a dazda. Len som to u nas velmi nikde nenasla, vsetko UK alebo ine krajiny, tak netusim ci to je tak financne alebo konstrukcne narocne..alebo sa s tym len nechce nikomu piplat :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja na tom nevidim nic zlozite velmi podobne zimej zahrade ale plna strecha akurat kvoli vahe a vzdusnej konstrukcii by som dal plech alebo ak trvas na skridle tak horny veniec kvoli roztlacaniu do stran
Odpovedať
robi sa to v krajinach, kde vela prsi a je chladnejsie,a toto ludom umoznuje byt na terase aj v takom pocasi samozrejme to chce projekt a schvalenie, lebo ide o prisatvbu - cize menis podorys :/
Odpovedať
@wolodymyr Dakujem, chceme skridlu rovnaku ako mame na streche, ale vdaka za ukludnenie :-) @zuzka60 No o to nam ide, byt na terase v zime. Ale teda myslis ze to chce project resp stavebko ? Ako spomenul @wolodymyr hore, v podstate je to zasklenena terasa. Nebude sa vykurovat ani nic. Len sa pytam ze ci s tym mas nejaku skusenost..ci nestaci drobna stavba kedze je to do 20 m2....
Odpovedať
@november30 drobnu stavbu musis mat samostatnu - ide to samozrejme obist, medzerou medzi drobna stavba - ohlaska -schvalenie pristavba - stavebko :/
Odpovedať
Je to klasicka zimna zahtrada. Kedze bude pripojena k domu potrebujes projekt, stavebne povolenie (ak si dobre pamatam). Cena zavisi od konstrukcie a sposobu zasklenia. Kedze tam bude v lete peklo (ak nie je orientovana na sever) a u nas su o trosku tuhsie zimy ako v Britanii, tak by si mala davat dvojite zasklenie, co cenu dost navysi.
Odpovedať
@janetbla urcite napise vac z pohladu zakona a SU
Odpovedať
@november30 pokiaľ k pôvodnej stavbe chceš uskutočniť prístavbu, potrebuješ stavebné povolenie (zmena dokončenej stavby) so všetkým, čo je potrebné k povoleniu stavby - prístavby. Podľa SZ je takáto prístavba - zimná záhrada konštrukčne a prevádzkovo prepojená s pôv. stavbou. Po ukončení je potrebné dať vypracovať aj nový GP ku kolaudácii stavby, nakoľko sa zväčší zastavaná plocha. Technické riešenie najlepšie navrhne proj. a rozsah PD a dokladov určí prísl. SÚ.
Odpovedať
@zita19 @janetbla Dakujem Vam za info, uz chapem preco to bude komplikovane :-D
Odpovedať
taketo pristavby maju zmysel v krajinach ako je UK, kde su mierne zimy a chladne leta. Umoznuje to prepojenie a uzitie si exterieru v lete a na zimu sa tam davaju citlivejsie rastliny. Ale u nas su trochu ine zimy aj leta a ine naroky na komfortny standard byvania (co sa tyka vlhkosti, plesni a nakladov), takze to treba zvazit.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@xaxaxaxa Podľa toho, čo si písal mám pocit, že u nás by to bolo náročné akože na stavanie? Na izoláciu a tak celkovo? Mne sa toto tiež veľmi páči. Len neviem si predstaviť, kde by som našla niekoho kto by sa niečoho takého chytil. Ak sa dáme do stavby domu v budúcnosti, tak budem nad tým asi uvažovať, aj keď tvoj koment ma zneistil :-)
Odpovedať
Mame nieco podobne rozrobene. SU sme neriesili sami ale clovek profik, bolo to za par dni a nie stavebne povolenie. Takze medzera tam byt musi. Rozloha podobna, nie skridla ale stresna zahrada. Kvoli teplotam v zime aj v lete. Mame k tomu projekt a hlavne vyjadrenie statika je urcite potrebne.
Odpovedať
@vstavki Tak u nas to bude stavat muz s kolegami ked bude treba, takze aspon tak. Ale ako pisala @yogi123 , bude treba project a statiku ( dakujem za potvrdenie), cize tu sa to asi predrazi :-S Yogi, prosim Vies mi poslat aspon predbezne naklady co Vas to vyslo ? kludne do IP. Dakujem velmi pekne !
Odpovedať
@vstavki Nekomentoval som stavanie ale komfort byvania, ktory je trochu inak vnimany u nas a napr. v UK. Myslim tym, ze pokial to bude orientovane tak aby sa to neprehrievalo v lete, tak v zime to bude treba vykurovat, inak to bude plesniviet. A naopak pokial to bude orientovane na juh tak v lete to bude peklo na zemi. V UK je po prve trochu ina klima, po druhe ine ceny energii (v porovnani k prijmom) a po tretie nejake tie plesne neriesia, tie patria k byvaniu, povedal by som az ze prispievaju k charakteru.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?