Drevena zastena - moze byt KVH v exterieri?

Ahojte strechaci, chystam sa stavat nezastresenu terasu s drevenou zastenou, ako na obrazku. Kedze s tymto nemam skusenosti, napadlo mi, ci je dobry napad pouzit na "stojky" a "zavetranie" zasteny KVH hranoly (100*100). Trochu sa obavam ci nebude lepenym spojom robit problem, ze budu priamo na slnku / dazdi.. Druha moznost by bola pouzit klasicke stavebne hranoly z pily. Tam ale riskujem, ze sa casom pokrutia, pripadne prasknu. Ci? Najlepsie by bolo asi pouzit susene a hoblovane hranoly. Ale take som zatial v okoli Trnavy nenasiel. Poradite pls, ci su moje obavy zbytocne, co sa tyka pouzitia KVH? Pripadne poradite kde v okoli TT zohnat susene, hoblovane hranoly (100*100)? Vopred dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Skus JafHolz
Odpovedať
@bybu82 tiez som to tu uz riesil, lebo som mal obavy z toho lepeneho spoja ked robil vyvysene zahony z KVH, ale zatial po dvoch rokoch vonku nevyzera, ze by s tym mali problem.
Odpovedať
Profilova fotka
@bybu82 pokial viem , pouziva sa tam D4 lepidlo a to je aj do vlhkeho prostredia.
Odpovedať
@wolodymyr JafHolz som pozeral na webe. Na ich stranke som vsak susene, hoblovane hranoly, ktore by neboli lepene, nenasiel.. Asi im skusim zavolat. Diky. @gashtaan tu diskusiu si pamatam. Najma vdaka fotke s narezanymi hranolmi.. 🙂 Vobec som si neuvedomil, ze sa vtedy tiez jednalo o KVH. Dik za skusenost. Asi to risknem aj ja, ak nezozeniem nelepene. Ale ak z Drevomy, tak len v kuse. Napilim radsej sam. 😄 Ozaj, vyreklamoval si nieco vtedy? @majkoj toto je pre mna nova info. Nemas k tomu nejaky zdroj, pls? Dnes som to skusal googlit, ale bez uspechu. Vdaka.
Odpovedať
@bybu82 vypytal som si aspon zlavu za to, ale bola skor symbolicka... pokosova pila, ktoru som potom kvoli tomu kupil bola o dost drahsia 🙂
Odpovedať
@bybu82 v okoli TT napr LAD. Urcite maju aj hoblovane susene drevo. Ale to ze KVH nepraskne je kravina 😉 Ked hobosetris moze byt bez problemu vonku ako kazde drevo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?