Dostavba terasy k domu

Zdravím všetkých, potreboval by som poradiť. Chcem k domu dostavať jednoduchú drevenú terasu (ako na obrázku). Šírka 4 metre, hĺbka 2,5, bude na stĺpikoch vo výške 1,4 metra. Jednoduché drevené/lanové zábradlie, žiadna pergola. Na koľkých stĺpoch by ste to stavali. Stolár mi povedal, že mi treba 3 rady po 4 pätky (len pre terasu, nie pre schody). 12 pätiek sa mi zdá brutal prehnané. Stĺpiky budú z hranolov tak 15x15, konštrukcia z kvh 40x180. Koľko pätiek podľa Vás stačí? Treba ich betónovať do nezamŕzajúcej hĺbky, alebo nie? Videl som terasy len na betónových dlaždiciach na zemi a fungovalo to. Dík
Odpovedať
Profilova fotka
hovorí sa, švec, drž sa kopyta. celé domy sa robia z konštrukcie 10x10, ale na Slovensku prístrešok na auto je 15x15. Asi preto. že miestami je seizmická oblasť. Pätky len na rohoch, hranoly áno, stľpiky 10x10, kotvenie do betónu na pätky. rozhoduje vždy tá kratšia strana.
Odpovedať
a len doplním, 2,5m nebude málo? ja mám 3 x 4,5 a je mi tesná a to nie je ani vo vzduchu.
Odpovedať
@lacoj Drevo zhnije na daždi nech ho natrieš hocičím. Terasu nemusíš betónovať, stačí štrkom zasypať betónové tvárnice, napríklad https://www.youtube.com/watch?v=UUz8D... .
Odpovedať
@jan45 ďakujem @slavoslav málo to nebude, máme to otestované a bude stačiť, bude to len na kávičku,
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?