Dočasné riešenie podlahy, aby sa netopila v lete

Prosím Vás čo položiť resp. natrieť na terasu aby sa tam dalo chodiť aj v lete? Dlažbu tam budeme robiť až budúci rok keď sa dokončí fasáda. Cez leto keď tam pečie slnko sa to topí. Dá sa použiť nejaký náter alebo čo by bolo riešením? Mňa jedine napadá dať na to koberec umelej trávy ale aj to neviem či by sa to roztopené nepretláčalo cez otvory čo sú na spodnej strane koberca. Ďakujem
Odpovedať
@mamee Na to jedine vyliať vrstvu betónového poteru, tak 4-5 cm. A potom na to môžete dávať dlažbu. Na takúto plochu aj tak nemôžete priamo lepiť dlažbu, bude tam musieť byť nejaká medzivsrtva. Alebo ak tam plánujete zámkovú dlažbu, tak tam nasypte jemný makadam (4/8 mm), ktorý sa zatlačí do tej smoly a bude sa dať po ňom dočasne chodiť. Potom to aj tak dosypete podkladovou vrstvou.
Odpovedať
@chrobak7 ďakujem za odpoveď. Je pod tým vchod do pivnice. Nič extra ťažké na to dávať nemôžeme a je to 40m2.
Odpovedať
@mamee Však ten drobný makadam nie je ťažký. Len sa ti prilepí do tej smoly. Ale tú aj tak budeš musieť nejako poriešiť, keď tam chceš lepiť dlažbu.
Odpovedať
Prečo tam je ten asfalt?
Odpovedať
@janopopovec netuším 🤔 to by som aj ja rada vedela. Keď sme kúpili dom už to tak bolo.
Odpovedať
Toto je pod tým. Pristavil to k domu.
Odpovedať
@mamee Hotový Aurark :)) už chápem ked je pod tým priestor, chcel izolovať proti daždu, ale nejako divne prevedené. tak na 1/3 :)
Odpovedať
@janopopovec štýlom co dúm dal ... Ja tam len potrebujem niečo urgent poriešiť nech sa tam dá fungovať. 3 deti polepené noo nič moc 😄 😉
Odpovedať
@mamee Najjednoduchšie dočasné, prípadne aj trvalé riešenie je nalepiť tam asfaltový pás s nejakou povrchovou úpravou (posypom), ktorý je v podstate pochôdzny. Prípadne dať 2 vrstvy - jednu bez posypu a vrchnú s posypom, napr. tento: https://www.lacnestavebniny.sk/p/asfa... Nie je to síce typicky pochôdzny povrch, je určený skôr ako zastrešenie, ale dá sa po tom chodiť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?