Bioklimatická pergola - skúsenosti, prípadne firma

Zobraz úvodný príspevok
Priatelia, dozrel čas na realizáciu bioklimatickej pergoly na prekrytie terasy (alebo jej časti) min. 5000 x 3000 mm a výšky 2700 mm... Viete sa so mnou podeliť o skúsenosti s vašou pergolou, prípadne odporučiť firmu... Mám záujem len o skúsenosti s bioklimatickou pergolou, inú nezvažujem... Vopred ďakujem za každý zmysluplný príspevok... 😎
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od fragmo:

@tamarka_32 Tak neviem potom podľa čoho ste vy vy…
@fragmo Ale jasne, ze sme aj podla toho vyberali. By mi to prislo pekne nezodpovedne, keby sme kupovali tym stylom, ze toto sa nam paci, toto berieme a nic viacej o tom nepozistujeme. Bol to celkom dlhy proces.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tamarka_32:

@fragmo Ale jasne, ze sme aj podla toho vyberali.…
@tamarka_32 Niekomu stačí pozrieť a kúpi a niekto radšej porovnáva a rozhoduje sa dlhšie. Na tom predsa nie je nič zlé 🙂
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od lenikkk4:

@tamarka_32 Niekomu stačí pozrieť a kúpi a niekto…
@lenikkk4 Nehovorim, ze by na tom bolo nieco zle. Verim, ze kazdy robi tak, ako najlepsie vie. Ja tiez nakupujem niekedy hlava nehlava, ale nie taketo drahsie veci, co uz sa daju povazovat za vacsie investicie. A teda kde je lepsie asi aj nieco investovat, ako kupovat lacnejsie a nekvalitnejsie prevedenie. Ked uz, tak uz 😊
Odpovedať

@fragmo Ale jasne, ze sme aj podla toho vyberali.…
@tamarka_32 Možno, že by to vypálilo celkom fajn 😀 Veľa vecí sa tak všeobecne rieši metódou pokus - omyl 😀
Odpovedať
Profilova fotka

@lenikkk4 Nehovorim, ze by na tom bolo nieco zle.…
@tamarka_32 Súhlasím, pri takýchto väčších veciach už nejde len o vzhľad, ale aj o funkčnosť a životnosť. Tie lacnejšie alternatívy možno na fotke vyzerajú podobne, ale v reále sa to často ukáže až časom. Keď už človek investuje do pergoly, nech to má úroveň a nie starosť navyše 😊
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od matusko48:

@tamarka_32 Súhlasím, pri takýchto väčších veciac…
@matusko48 Tak bioklimatická pergola nie je len doplnok na dvor, ale niečo, čo má slúžiť dlhé roky, v lete tieni, v daždi ochráni a keď je kvalitná, vydrží bez zbytočných opráv, kým nás smrť nerozdelí 😃 Tie lacné verzie možno lákajú cenou, ale keď začne vŕzgať mechanizmus alebo zatekať strecha, tak to človek oľutuje. Radšej raz a poriadne.
Odpovedať
Profilova fotka

@tamarka_32 Súhlasím, pri takýchto väčších veciac…
@matusko48 Povedala by som, ze to plati na vela veci. Jasne, ze chces aby to vsetko pekne vyzeralo, ladilo, bolo moderne, ale co z toho, ak by to malo byt po pol roku nefunkcne, ze 🙂
Odpovedať

@lenikkk4 Nehovorim, ze by na tom bolo nieco zle.…
@tamarka_32 To hej. Ja mám dosť, keď ide niekto porovnávať kvalitu pergoly niekde z Obi alebo odkiaľ a takej, čo je spravená na zákazku.
Odpovedať

@tamarka_32 To hej. Ja mám dosť, keď ide niekto p…
@lenikkk4 Tie zo supermarketov sú často len sezónne riešenia, ktoré ledva prežijú jednu búrku. Keď je pergola dobre navrhnutá a osadená montážnikmi, profíkmi, tak drží roky bez toho, aby si na ňu musel čo i len siahať. A hlavne na mieru sa dá prispôsobiť presne podľa potrieb, nie že sa potom musíš ty prispôsobovať pergole 😅
Odpovedať
Profilova fotka

@lenikkk4 Tie zo supermarketov sú často len sezón…
@fragmo Tie lacné z reťazcov môžu vyzerať dobre len na fotke v letáku, ale keď príde prvý silnejší vietor, tak ich hľadáš u susedov 😅 My sme šli do pergoly na mieru a ten rozdiel je fakt neporovnateľný, stabilita, materiály, možnosť doladiť si detaily… proste nie je to len o tom “niekam si sadnúť”, ale aj o tom, aby to vydržalo a sedelo k domu.
Odpovedať

@lenikkk4 pssst, ja som si tiez kedysi myslela, ze to nemoze byt taky rozdiel 😃
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od majcco:

@fragmo Tie lacné z reťazcov môžu vyzerať dobre l…
@majcco Tie skladacie zázraky z obchodu ti po čase len hyzdia dvor. My sme tiez nechceli nic napevno najprv, ale teraz si neviem predstaviť, že by sme dali niečo iné ako pevnú, hlinikovú pergolu na mieru. Vydrží, vyzerá a nemusím riešiť každú zmenu počasia.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hucina:

@lenikkk4 pssst, ja som si tiez kedysi myslela, z…
@hucina Aj som ti na to chcel niečo písať, ale v podstate platí to isté, čo som majccovi a čo sme sa s ním predtým bavili. Takže len - je to rozdiel 😁
Odpovedať
Profilova fotka

@hucina Aj som ti na to chcel niečo písať, ale v …
@fragmo Presne ten istý scenár aj u nás, najprv lacný variant z hobby marketu, čo vyzeral fajn len prvé dve fotky na Instagrame, a potom realita: škrípanie, kývanie, vietor ju skoro odniesol. Nakoniec sme investovali do pergoly na mieru a ten rozdiel je úplne inde, pevnosť, vzhľad, funkčnosť. Keď raz človek zažije ten rozdiel, už by iné ani nechcel 😁
Odpovedať

@hucina Aj som ti na to chcel niečo písať, ale v …
@fragmo ja myslim, ze tuto temu ohladne rozdielov mozeme uzavriet. lebo je to proste takto 😁
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hucina:

@fragmo ja myslim, ze tuto temu ohladne rozdielov…
@hucina Úplne súhlasím 😄 Kto raz zažil poriadnu, kvalitne urobenú pergolu na mieru, ten už hobby market riešenia ani neberie vážne. A jasné, nie je to najlacnejšia vec, ale ten rozdiel v pohodlí a životnosti fakt stojí za to. Takže áno – môžeme uzavrieť kapitolu „lacná vs. kvalitná pergola“ 😅
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka

@majcco Tie skladacie zázraky z obchodu ti po čas…
@fragmo Ako myslíš, že ste nechceli napevno? Pergolu?
Odpovedať
Profilova fotka
Neoplatí šetriť na niečom, čo bude stáť vonku a vystavené počasiu roky. Kvalitná pergola na mieru nie je len o vzhľade – pevnosť, stabilita pri vetre a možnosť úplného ovládania lamiel robia veľký rozdiel. Takto to vie byť aspoň bez starostí, opráv a nejakého servisu. Všetkému sa dá predchádzať.
Odpovedať

@hucina Úplne súhlasím 😄 Kto raz zažil poriadnu, …
@lenikkk4 pekne si to v zavere povedala 😀 bohuzial su to dve rozdielne veci v tomto pripade naozaj. to uz si treba uvedomit, ci chces kupit nieco lacne a kupovat to iste zase opakovane, alebo zaplatis raz a mas to na furt v podstate.
Odpovedať
Profilova fotka

@lenikkk4 Porovnanie je este okej, len uz na zvazenie je to, k akym zaverom vie dojst 😀
Odpovedať

@lenikkk4 Porovnanie je este okej, len uz na zvaz…
@tamarka_32 Nuž, záleží, kto čo kladie do popredia... Akože ja rozumiem, že nie každý si môže dovoliť všetko. To je jasné, ale tak keď nie bioklimatická, tak aj klasická pergola vie byť kvalitne spravená. Čo som postrehla, tak pri takýchto potom riešia, že čo použiť na strechu.
Odpovedať
Profilova fotka

Neoplatí šetriť na niečom, čo bude stáť vonku a v…
@matusko48 Zase na druhej strane je fajn, keď máš firmu, ktorá ten prípadný servis vie zabezpečiť 😀
Odpovedať
Profilova fotka

@tamarka_32 Nuž, záleží, kto čo kladie do popredi…
@lenikkk4 To som tiez uz parkrat videla. Potom v suvislosti s nespravnym alebo nevhodnym vyberom riesili zase, ze ako by sa to dalo zachranit, aby nebolo take teplo pod pergolou.
Odpovedať

@fragmo Ako myslíš, že ste nechceli napevno? Perg…
@majcco Že sme najskôr úplne v tých prvých vymýšľačkách dumali nad tým, že by sme dali len nejakú markízu alebo nejaký prístrešok. Až potom neskôr sme prešli k tomu, že vlastne pergola nemusí byť vôbec zlé rozhodnutie.
Odpovedať
Profilova fotka

@majcco Že sme najskôr úplne v tých prvých vymýšľ…
@fragmo Ale to je dost velky rozdiel, nie? Co vas k tomu nakoniec viedlo? Ved aj cenovo sa to pohybuje uplne inak.
Odpovedať
Profilova fotka

@majcco Že sme najskôr úplne v tých prvých vymýšľ…
@fragmo Čo vás o tom presvedčilo?
Odpovedať

@fragmo Ale to je dost velky rozdiel, nie? Co vas…
@tamarka_32 @majcco Asi najviac životnosť a celkove, že tá pergola asi z tých všetkých možností vydrží najdlhšie a aj toho znesie asi viacej ako markíza, aspoň z môjho pohľadu. Tak sme počkali, kým sa niečo došetrí a potom sme to už rovno takto vybavili. Lebo tak či onak by sme tú markízu menili si myslím.
Odpovedať
Profilova fotka

@matusko48 Zase na druhej strane je fajn, keď máš…
@majcco To máš pravdu. Keď firma poskytne aj servis a má k tomu dostupné diely, človek má istotu, že keď sa niečo časom pokazí, nezostane na to sám. Ale zase, keď je pergola od začiatku fakt kvalitne spravená, ten servis by si mal využívať minimálne. Mám známych, čo šli do lacnejšieho riešenia a už po dvoch rokoch riešili uvoľnené spoje a lamely, ktoré sa zasekávali. Nakoniec dali viac peňazí do opravy, než keby hneď kúpili niečo poriadne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od praktikman:

@annastu u Sunsystem... rozmer 9 x 3 (dva 4,5 met…
@praktikman Dobry den, poprosim do spravy cenu Vasej pergoly. Vopred dakujem.
Odpovedať

@lenikkk4 To som tiez uz parkrat videla. Potom v …
@tamarka_32 Lepšie myslieť na to dopredu ako potom zachraňovať niečo, čo sa niekedy ani nedá už tak poriadne. Aby to bolo 100% efektívne.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?