Akú veľkú terasu?

kolko sa dava taka terasa? velka je asi zbytocne. je dobre si ju aj zastresit? Dakujeeeem
Odpovedať
Profilova fotka
my máme 20 m štvorc.a na zatienenie používame markízu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, máme cca.60m ,odporúčam zastrešiť, mi sme ju dodatočne zastrešili.v lete sa tam nadalo sedieť,keď pálilo slnko. teraz to je super.
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam 6x7metrov a nelutujem ten rozmer.. este vacsiu by som bral... tam ti musi vojst selico, zahradny nabytok, hojdacka, gril... atd... nie len 2 stolicky a noviny ;-)
Odpovedať
Dobrý den. Teras mám několik. Na základně pouhých 6 x 4 m a říkám na rovinu, že je malá. Ve svém skoro rodném domě je taktéž asi tak 6 x 4 m, ale je to součást takového okolí, že tam už stačí. A největší terasa je v patře mého bývalého domu, který jsem dal synovi, a tam je 6 x 7 m. Tak, ta je tak akorát. Vejde tam velký stůl a 6 křesel, velké lehátko, malý bazén a 6 Smaragdů ve velkých květináčích a ještě velký elektrický gril. Tam jsme v poslední době nejčastěji. Pod terasou mám kancelář, a část skladu. :-D Tu v tomto PC nemám. Tak foto někdy příště. :-p S pozdravem Laďa
Odpovedať
Terasy máme dvě - jednu menší u bazénu (sem svítí slunce do cca 14 hod., pak je zde příjemný stín) a větší zastřešenou, ta je na západ. V létě od cca 15 hod. je zde moc velké horko, tak se přesuneme na tu menší. Ale na jaře se zde dá posedět už od března a teď na podzim klidně do konce října. Podle mě jsou terasy a zahrada největší předností rod. domu a určitě ji udělejte co největší a řekla bych, že i částečně zastřešenou. Alespoň to vidím v okolí, kdo má terasu bez střechy, tak po pár letech ji většinou nějakou lehkou konstrukcí (makrolon apod.) stejně zastřešuje.
Odpovedať
Profilova fotka
ako tu pisu.. mame aj my cca 42m2 nejako 10x4 m.. ak mas moznosti... tak vacsiu. Musi tam byt odlozeny zahr. nabytok, hojdacka, gril, popripade pomocky do zahrady, exterieru...ktore nebudes vlacit do domu. Ved len zahradny nabytok ak budes riesit alebo teda terasovy nabytok a na zimu ked budes chciet skovat ti zaberie celu izbu :)
Odpovedať
Profilova fotka
Terasa je vlastne rozšírená obývačka v exteriéri. Na to, aby ste sa tam cítili pohodlne musíte mať aj dostatok miesta na pohyb, odsunutie kresla, lehátka, miesto na zeleň a iné napríklad exotické rastlinstvo, skrinku na poháre a taniere, gril, servírovanie. Ideálne by mala byť aj zastrešná, aby ste tam mohli byť aj počas nepriaznivého počasia. Záleží aj na veľkosti, ktorú máte k dispozícii a od umiestnenia. Terasa by mala byť v polotieni. Alebo ju zabezpečiť tienidlom, či už markízou alebo pergolou s rastlinami. Na slnku si určite neoddýchnete tak ako v blahodarnom tieni. Tiež záleží, koľkí budete reálne terasu využívať, či máte veľa priateľov, či ste viac členná rodina, s deťmi, ktoré by tam uvítali aj bazénik alebo prenosné pieskovisko. Či plánujete grilovať. Aký veľký chcete záhradný nábytok. Ideálna terasa by mala mať určite 40m2 aj viac.
Odpovedať
Profilova fotka
My budeme mať terasu po celej šírke domu takže 12,5 metra a šírka iba 2,5m no viac manžel nepovolil :-/
Odpovedať
my budeme mat dve terasy, jedna vychodna 6x3, druha juhozapadna 3,5x3. budu mensie, ale ked si predstavim nas terajsi byt s balkonom cca 1x2,5, tak neni o com,,, ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
My máme cca 4,5 x 5,5 metrov... a nemáme ju ešte zastrešené vôbec - nakoľko prestavujeme a ešte ani neni jasné ako bude vypadať dom... tak máme len slnečník a hádam len dočasne :-) :-) :-) - ale ani do budúcna ju určite nazastrešíme celú, možno len polovicu...
Odpovedať
Profilova fotka
8*4m zastresenu a je to uplne super..brala bych aj viacej
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?