Ako dlho vydrží farba na betón na schodoch, terase?

Ahoj mate niekto skusenosti s farbou na beton do exterieru ako dlho to vydrzi a hlavne na schodoch ci terase nieco podobne ako maju greci dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Pokiaľ je to zo spodu dobre izolované voči vlhkosti cca 456 rokov. Moc to neodporúčam cez zimu sa na tom riadne šmýka.
Odpovedať
@mesarosanton A pokiaľ to nie je izolované, čo to urobí?
Odpovedať
Ak sa to osucha staci to len pretriet ci to bude potrebne obrusit
Odpovedať
farba na beton nie je dobre riesenie. Dovody: 1. ak to robis amatersky nepripravis si spravne podklad. kazdy podlaharm kotry pracuje s epoxidmi alebo polyuretanmi ti povie, ze podklad je potrebne prebrusit diamantom, povysavat od prachu, spravit pripadne vyspravky, spenetrovat a az potom aplikovat farebnu vrstvu. Nehovoriac o tom, ze zarukou uspechu je vlhkost podkladu a tak isto pevnost podkladu a jeho sudrznost. Zvacsa sa to amatersky neda poriadne zvladnut. Nemas potrebne pristroje aby si to zmeral a nemas skusenosti s pripravou podkladu. 2. ako tu uz bolo povedane, podklad musi byt hydroizolovany voci vzlinajucej vlhkosti 3. aj na nehydroizolovany beton sa daju aplikovat epoxidove alebo polyuretanove systemy, ktore su difuzne otvorene a dokazu odvetravat vzlinajucu vlhkost, ale ich cena zodpoveda kvalite a samozrejme prevysuje cenu farby na beton. Inak hrozi ze sa ti to cele odseparuje od podkladu. K otazke smykania sa: treba fasrbu aplikovat s potismykom. Tj. Penetrak, druha vrstva penetraku presypana susenym kremicitym pieskom primeranej frakcie do plna. Potom pozametat prebytky piesku a povysavat od prachu. Na takyto podklad naniest farbu. Piesok ti vytvori protismyk a jeho velkost umerne zavisi od frakcie piesku aku pouzijes. Potom sa ti nebude smykat.
Odpovedať
Profilova fotka
takže najskôr obrúsiť do hladka a potom zdrsniť. Nešlo by to priamo? Tie zrná tam už držia, netreba ich lepiť. Od náteru netreba čakať dlhú životnosť, je to estetická záležitosť, dá sa obnoviť.
Odpovedať
@jan45 nehovorim zbrusit do hladka. Hovorim, ze treba odstranit z povrchu vsetky zvetrale casti a zvysky cementoveho mlieka. Tak, aby sa penetrak kotvil do hutneho betonu a nie do podkladu, ktory na povrchu nema ziadnu relevantnu pevnost. Zo sa da dosiahnut jedine diamantovym brusenim. Aby bolo nazorne vidiet o com hovorim, vid fotografiu v prilohe. Tam jasne vidiet zbruseny povrch, kde je otvorena štruktura betonu a vedľa je povrch pokryty cementovym mliekom. Ak sa aplikuju tieto systemy na neodbruseny podklad, je skoro istota, ze po kratkom case sa povrchova uprava odseparuje od podkladu.
Odpovedať
osobne neviem aké majú gréci ale mne sa veľmi osvečila farba na beton od San Marco - Marcotech. Drží nam skvele ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@fireflyniki ja nechcem byt zly, ale seriozne vazne s nou mas skusenost??
Odpovedať
ja mam trochu opacny problem.. ako odstranit farbu na beton z betonu? chceme urobit dlazbu na schodoch v exterieri, ktore boli pred tym natrete farbou na beton a majster to spravi, az ked bude farba odstranena.. tam, kde na to prsalo sa farba olupuje, inde drzi, ze ju ani s naterom - odstranovacom naterov nemozme dat dolu...
Odpovedať
Profilova fotka
@freia1 naj mas sprej na auta :) nic ine sa mi neosvedcilo tak dobre... uz mam 4 rozne farby odskusane
Odpovedať
@sarah_se odbrusit diamantom ;-)
Odpovedať
@eduardcho seriozne vazne mam... a velmi dobra....neviem možno ty maš iný nazor ale ja som spokojna :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@andyfoto farbis sprejom na auta beton? mam betonovu podlahu, dlazbu davat nechcem, tak rozmyslam ze to iba natriem.... vydrzi taky sprej?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?