@mmisoo my mame euroline 1174..prave dnes ideme pre projekt..len teda, este nas caka rozhodnutie, ci plyn alebo elektrika na vykurovanie pre zacatim realizacie pripojok a vsetkeho ostatneho.
@mom3@mata1976 nie som si ista, ze v tomto pripade to plati. Ved ti co tam maju pozemok este nemusia vediet aky dom budu mat a kde na pozemku bude presne umiestneny. Skor asi pojde o to, ze ci to stoji za to, si vyrobit nejaky susedsky spor dopredu..... Ved zakon hovori o dodrzani vzdialenosti 7 m medzi dvomi domami a ked tam ziaden nestoji..... Toto je asi dost diskutabilne. Mozno to zavisi od toho, kto sa bude na urade tomu venovat pri udelovani SP.....
@tina1111 predpokladam, ze keby som isiel k susednemu pozemku tak blizko, ze by on v buducnosti nemal sancu dodrzat 7-metrovy odstup, tak by to asi nepreslo. tiez nemozes dom zasadit na pozemok takym sposobom (napr. sikmo na pozemku), ze by to "znemoznilo" okolite stavby. ale toto celkom neovladam, lebo som sa nezaoberal stavbou na slovensku...
@alenakosice@losonka@mata1976@motylik22 Ahojte stavitelky. Chcem sa opytat, kto vam robil osadenie domu na pozemok. Mozte mi poslat kontakt na projektanta a geodeta do IP. Dakujem krasne!!!
Nepozná niekto šikovného človeka na stavebný dozor pri stavbe svojpomocne v okrese Vranov nad Topľou ?
A taktiež kontakty na poľských murárov a predajne Solbetu v Poľsku ?
Ahojte pridávam sa do partie :-) , pozemok máme, čakáme na projekt a začíname potom vybavovať stavebné povolenie :-), byt je už predaný, v decembri sa sťahujeme do prenájmu, lokalita Banská Bystrica :-)
Pripajam sa tiez do klubu buducich stavitelov Košicanov. Momentalne riesim pozemok. Snad sa to tento mesiac dotiahne do uspesneho konca. Problem s uzemným planom obce. Pozemok medzi KE a PO. 14km od hypertesca.
@mom3 ale ani nie chceli sme 1m odstup od suseda s tym ze by sme natej strane nemali ziadne obytne miestnosti len wc a kuchynu tak nesuhlasil tak sme aj iny projekt vybrali aby sm edodrzali 2 m a aj tak sa stale vyhovara ze nema na nas cas nech sa zastavime neskor ..a druhy sa stale na nieco vyhovara ze najprv sa nema ako dostat na svoj pozemok ked uz sme aj to vyriesili ako sa tam dostane potom zacal vymyslat ze aj on chce stavat a ako to potom bude ..uz ciste zufalstvo lebo sme chceli rychlo vybavit papiere aby sme uver dostali este tento rok
@lucinkao jaaaj, tak to je blbe - take brzdy! A stavebny urad alebo obec alebo niekto do toho nemozu zasiahnut? Priznam sa, ze neviem presne, ake su moznosti - my ideme stavat v zahranici. Mozno by vedel niekto poradit. Na jednej strane si clovek nechce hned od zaciatku pohnevat susedov, na druhej strane niekedy niet asi inej cesty. Ved ten druhy sused by prave preto mal byt ustretovy, ked aj on chce stavat a bude potrebovat od vas suhlas. Neexistuje nejaka lehota, do ktorej je sused povinny dat vyjadrenie? Myslim toho prveho, co vas odklada na inoneky...