Ahojte, chcela by som sa spytat, ci by mi niekto nevedel poradit, kde sa kontaktovat v pripade ak hladame byt niekde v okoli Bratislavy, len v Rakusku, napr. Kittsee, Hamburg.... Chceli by sme si kupit byt, tzv. druztevny, ktory sa da po 10 rokoch odkupit. Nemate niekto skusenosti? Pozname viacero stavebnych firiem, ktore sa zaoberaju stavanim takychto projektov, len vacsinou uz je vsetko obsadene,,,,,neviete, kde hladat a kde poporosit o pomoc? Dakujeme krasne:)
@ella555 Co sa tyka auta, je to byrokraticky problem, ked sa chce niekto vyhybat prepisaniu auta. V nasom pripade som vsetko vybavil za 2 dni v priebehu tyzdna. Az take zle to nebolo. Na druhej strane musim povedat, ze pri stavbe domu je to v AT neporovnatelne jednoduchsie ako na Slovensku, co sa byrokracie tyka (stavebne povolenie, kolaudacia a pod.).
Tak pre tych, ktori utocili ohladne SVK znaciek na firemnych autach: Ako som spominala, dostala som pokutu, ze mam v AT trvale bydlisko a auto na SVK znackach. Dnes som bola na BH, predlozila som velky technicky od auta, na ktorom je zretelne, ze auto je firemne ( z maleho technickeho to zretelne nie je), pani si vytiahla zo slovenskeho zivnostenskeho registra ZL, napisala za mna odvolanie a ospravedlnila sa, ze keby si financni policajti robili svoju pracu poriadne, vyhli by sa takymto oznameniam a este podakovala za moje pochopenie a trpezlivost ( bola som tam dvakrat) Takze neporusujem ziadny zakon ako tvrdi halkdj.... Firemne auta, jedno ci zivnostnici alebo sro-cky zostavaju na SVK znackach.
hladam radu zbehlejsich... kde vsade sa da na nete inzerovat predaj auta, mate niekto dobre linky? nakolko neviem moc po nemecky, tazko sa mi vyhladava na gugl AT a netusim ktore stranky v AT najviac letia.
dakovam
@cucuriedka Ja som auta hladal na www.gebrauchtwagen.at, www.willhaben.at, a car4you.at. Auto som si nakoniec nasiel na tom prvom linku, ale bolo to od predajcu, ktory je na stranke yourcar.at. Musim povedat, ze tento predajca je doveryhodny a moj kamarat, ktory bol so mnou to auto pozriet (dlhorocny predajca aut) bol spokojny.
@kitsanka Praveze porusujes. Ten zakon som uz tu dal uz niekolkokrat. Ci ti prejde odvolanie to stale nie je iste. Subjekivny nazor jednej pani na BH namusi byt pravne zavazny. Ak mas auto na podnikanie tak ho pekne nechaj na slovensku a tam s nim podnikaj. Co ti brani kupit si male auto na rakuskych znackach a s tym chodit do Kittsee tak ako my "nepodnikatelia"?
@halkdjgha netusim kde ty kupujes auta ale co som zatial ja videla ziadne auto nestalo tolko ako chlieb aby to bolo mozne kupovat len tak kedy sa cloveku zachce, o to viac zivnostnikovi na Slovensku. Alebo si sa mozno "dobre" narodil...
@halkdjgha...., v obi maju lacne tehly preplatia na zupe, ako ti pomohlo lacne slovenske vzdelanie, rezesovie deti vyrastu za takymi postojmi/plotom, ze daj sem bicik- tu uz bolo dost dlho, ved chod na urad, alebo si tam uz pisal?, vlku smrdi pes povedal darwin, ukazovat prstom? tak teda lalaho- pandur za hranicami davno po druhej svetovej stavia plot ako oporu pre kratkozrake vyhranene postoje, bohuzial vzor nielen pre svoje deti.
@serverka Ved nemusis kupovat auto, mozes ist do BA vlakom alebo na bicykli. Bol to len tip n a to ako sa neukazovat v AT s SK znackami :) Islo mi len o to ze my obycajni "zamestnanci" nielenze kazdy mesiac na vyplatnej paske vidime, ze 50% nasho prijmu ide mimo na daniach a odvodoch. A nieco take ako kupit auto bez DPH alebo znizovat si danovy zaklad odpismi auta alebo nebodaj prejazdenym benzinom o tom mozeme oproti zivnostnikom len snivat. :)
@halkdjgha citim zavist...ale nemas co zavidiet. vidis len to pekne ale podnikatelia si musia preskakat aj to zle :-) keby to bola prechadzka ruzovym sadom tak si podnikatel asi aj ty. len nemas na to gule alebo rozum. tak mukluj na niekoho druheho ked si spokojny a nezavid druhym. sance mame kazdy rovnake
@halkdjgha a kto Ti káže byť zamestnaný ? je to pohodlnejšie...skús aj ty byť živnostník...nie všetci sú "úspešní podnikatelia"...nesplietol/la si si blog - miesto - stranu na sebarealizáciu ? čo príspevok...to perla... 8-)
otazka na SFS obyvatelov. Ako vam ide tepla voda? Mate permantny tok horucej vody z tepleho kohutika na maximum, ci sa vam teplota tecucej vody pocas 5min dokaze zmenit na vlaznu az chladnu?
Pinetz u nas bol viackrat od minuleho roku, lebo v dome bol problem s nejakou pruzinou, co reguluje prietok do podlahovky a do kohutikov. Niekedy nam vodu v kohutikoch vobec nezohrievalo a bola chladna. asi 5x sme uz tento problem riesili.
Nakoniec boli nuteni pruzinu vymenit a problem bol odstraneny, no opat zacina problem, ze hoci mam vodu naplno nastavenu na horuci tok, tak ide vlazna, pripadne pocas sprchovania sa z teplej ochladi na vlaznu az studenu. Nemozne umyt si vlasy bez neziaduceho otuzovania, a napustiti si teplu vodu do vane je utopia.
Robim niekde chybu? Treba pri sprchovani stlmit kurenie, aby mi nesla tepla do podlahovky, ale do kohutikov? Pred zimou tu Pinetz boli skontrolovat kurenie a ohrev vody a nic nezistili.
Otazka cislo 2. Menili sa ceny za jednotku tepla, ci tie pausalne poplatky za merace? Napriek slusnemu preplatku na kureni nam zalohove platby mesacne boli zvysene. Nestudovala som to este do podrobna, pytam sa na vase skusenosti s vyuctovanim. Vdaka
@susi206 Nikomu nezavidim. Nech si zivnostnik kludne zije na vysokej nohe, len som chcel upozornit na to ze zamestnanec oproti zivnostnikovi zaplati viac do SK a AT statnej kasy :) A mimochodom nie kazde povolanie sa da vykovavat ako zivnostnik. Niektore odbory su skratka na poziciu zamestnanaca "odsudene":)
@halkdjgha ten tvoj predposledny prispevok bol cista zavist nic ine. Kebyze je to realne take ruzove ako pises kazdy by bol zivnostnik, bohuzial realita podnikania na slovensku je kdesi uplne inde.
@serverka niet sa comu divit, ked ludia sa krmia v telke skvostami ako burlivy prujem, a v smotanke ukazuju tych, co podnikatelmi nemozno nazvat. To ma potom vela ludi skreslene predstavy o podnikani, ale sa cudujem, ze svoje chimery vypustaju kadetade.
Ten hlod o DPHcke bol najlepsi, asi netusi, ze nie kazdy podnikatel je platca DPH a nemoze si nakupovat firemne bavoraky bez dane.
Tak prijemne prezitie sviatkov vsetkym a dufam, ze kolobezky a mensie auta uz mate pod stromcekom pre vsetkych clenov rodiny nachystane. Bez DPHcky samozrejme. :-D
@pastetaba ano, rozdiel medzi sadzbami je iba ten, ze v drahsej sadzbe clovek nazbiera viacej Bonuswelt bodov. Ja som nemenil sazbu ale rovno dodavatela elektriky :)
@slummdog tak kupit bmw bez dane, no naprv treba este tie peniaze zarobit potom kupovat a treba sa uistit, ze budem mat aj na servis ci poistku
ale kazdy nech si skusi podnikat, ked je to take lahke a take super
@all neviem ci sa to tu riesilo a sice tvrdost vody - SFS
pridavate nejake zmakcovace vody do mycky, pracky a pod.? alebo staci sa spoliehat na vodu zmakcenu a odkalkovanu hromadne (bytovky) alebo cez tie individualne zmakcovace (RHckari)?
a ako to riesia obyvatelia od billy? tiez maju nejake zmakcovace/odkalkovace?
@pastetaba my mame prave otvorenu diskusiu so susedmi, ze nejaky spolocny by sa mohol dat. ale este budeme kontaktovat druzstvo ohladne cien. V sucasnosti mame zanesene vymenniky a teda nezohrievaju ani vodu tak ako by mali. Na pracke mam jeden zmakcovac (pri vstupe vody), ale ostatne spotrebice nie, a ani individualny jeden na dom nemame. Takze prave je debata medzi susedmi. Uz som dokonca pocula nieco o tom ako jeden z nas tak nechce a bojim sa (fest) ze to skonci ako v panelaku, ze sa ludia hadaju ci zateplit alebo nezateplit... tak my tu budeme riesit investiciu do zmakcovaca |-|