Ako kúpiť byt v Rakúsku? Prosím vaše rady a skúsenosti.

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Ahojte, chcela by som sa spytat, ci by mi niekto nevedel poradit, kde sa kontaktovat v pripade ak hladame byt niekde v okoli Bratislavy, len v Rakusku, napr. Kittsee, Hamburg.... Chceli by sme si kupit byt, tzv. druztevny, ktory sa da po 10 rokoch odkupit. Nemate niekto skusenosti? Pozname viacero stavebnych firiem, ktore sa zaoberaju stavanim takychto projektov, len vacsinou uz je vsetko obsadene,,,,,neviete, kde hladat a kde poporosit o pomoc? Dakujeme krasne:)
@martinx123 @fun4you To je pravda, dvojité zdanenie sa netýka cestnej dane. Myslela som túto smernicu, keď som hovorila o výbere cestnej dane v štáte, kde je auto registrované: Smernica Európskeho parlamentu a Rady 1999/62/ES, konkrétne článok 5.
V nemčine http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/L...
@hanica11 chapem ... ale tam sa vraciame k tomu preco nemas auto registrovane v mieste bydliska? Ak je cisto pouzivane na firemne ucely, tak to mozes s finanzamtom vyargumentovat a tu dan neplatit. Ak ho pouzivas aj na sukromne ucely (alebo iba na sukromne ucely) je to ina situacia, neviem aka je pravna uprava na Slovensku ale v rakusku by nebolo brane ako firemne, resp. iba tu cast ktoru mas ako firemne ucely by si si mohla nechat uznat. Jednoducho kopu ludi na SK ma auta na firmy, ktore vobec nesuvisia s ich podnikanim a pouzivaju ich predovsetkym na sukromne ucely.
Profilova fotka
@hanica11 Zajtra sa na toto skusime spytat, mame termin v Eisenstadt-e u Fr. Berger.
@hanica11 Ak je auto firemne zahranicne, Kfz Steuer sa da platit len presne za tie dni, ked auto clovek naozaj pouziva. Treba na to predlozit knihu jazd a vyjadrenie zodpovedneho pracovnika, co sa deje s autom, ak s nim nejazdi tento clovek. Neviem ale, ci sa to auto v dobe nepouzivania musi nachadzat mimo Rakuska, aby to uznali. Ak sa auto pouziva len na firemne ucely a na dochadzanie do prace a domov, tak sa nemusi Kfz platit, ale clovek sa nesmie po ceste ani zastavit v obchode alebo v skole. Nesmie byt skratka pouzite na sukromny ucel.
Profilova fotka
preco si finanzamt neriesi tieto anomalie s danovym uradom kde je zapisana firma na SR, ktora toto legalizuje?
@michala.s dajte potom prosím vedieť, ako ste dopadli, ďakujem.
Profilova fotka
@hanica11 NOVA vyplatena, bolo nam povedane, ze NOVA neplatia iba zamestnanci firiem, ktori pouzivaju auto na cestu do a z prace domov. My ako majitelia firmy musime NOVA uhradit. No a co sa Kfz steuer tyka, tak trosku sme ho tymto dokumentom prekvapili, tak nas posunul na dalsieho kolegu, ktoreho sa to tyka a s nim to budeme doriesovat. Vysledok najskor o nejaky tyzden.
Profilova fotka
To co urobili tu obchadzku na hranicnom prechode Berg? Neviete, co tam robia?
@mom3 no ved likviduju tu konstrukciu co bola priecne nad cestou
Profilova fotka
@serverka Aha... Tak to som v desiatej vecer celkom dobre nevidel. Vidno, ze ten Schengen beru vazne. :-D
Profilova fotka
dnes tusim isiel nakupovat do K1 uplny vykvet zo slovenskeho okolia... sa hanbim priznat ze som slovenka v taketo dni...
Profilova fotka
@cucuriedka nemal som to privilegium zucastnit sa... Co take sa tam dialo?
Profilova fotka
@mom3 ale jeden slovak na novej skode superb (biela) sa tak ponahlal nakupovat, ze mi nenechal syna vystupit z auta a skoro ho spolu so mnou zramoval (syn este nema ani 3 roky). A ked som mu ukazovala nech pocka ze syn vystupuuje z auta tak to odignoroval tak som mu pobuchala po kapote nech ozaj zastavi a pocka a on vystupil s tym ci ma jednu tresnut mne a zacal mi krasne nadavat (stavnato pred malym dietatom). Ozaj vykvet.
@mom3 len aby sa nechystali postaviť novú hranicu ;)
Profilova fotka
@hanica11 Jedine nejaky kamerovy system, co by zachytaval SPZ-tky. :-D
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@cucuriedka Tiez som uz parkrat autam pobuchal po kapote, ked som prechadzal cez priechod. Ale v Kittsee este nie. No to musel byt velky king!
@mom3 Kamera je na hranici uz roky. Svojho casu bezala na portali slovaci.at diskusia, ci tam maju aj pripojeny software na rozoznavanie SPZ, niekto tam ale argumentoval, ze by to bolo nelegalne....
Uvazuje niekto o tom, ze by navstivil aktualne predstavenie tunajsieho divadelneho spolku? Ak ano, moze sa pripravit na burgenladstinu v najextremnejsej podobe. Dej sa odohrava v Kittsee a hoci na zaciatku je deklarovane, ze pripadna podoba s realnymi osobami je ciste nahodna, su tam narazky na realne osoby a tunajsie slangove vyrazy, na com sa domaci najviac bavia. Kandidatka na Burgermeisterin sa podoba na Nabinger a je aj tak oblecena. Herci inak hraju dobre, dramaturgia je slabsia - je to trochu staticke. Druh humoru nie je taky radosinskeho typu, je to skor Uragan. Opiti, dvojzmyslene reci, muzsko-zenske prekaracky a tak. Cez prestavku nam rozdavali cokoladky balene ako kondomy. Prestavky su dve, jedna trva skoro tak dlho ako jedno dejstvo, ale bufet bol dobry - plno domacich zakuskov a neformalna atmosfera - herci sa v kostymoch (pyzamach) bavili s divakmi :-D
Ahojte, máte niekto skúsenosť s Bauverhandlung v Burgenlande? Čo mám očakávať, na čo sa treba pripraviť? Na fóre som k tomu nič nenašiel, privítam akékoľvek informácie. Ďakujem.
Profilova fotka
@menovec Mas na mysli stavebne konanie? To je take mile stretnutie so zastupcami obce a buducimi susedmi o tom, co sa ide stavat a co musis splnit. Ak su nejake namietky voci stavbe, tak to sa riesi este pred stretnutim, kedy dotknuti susedia maju moznost ist na Gemeindeamt, zoznamit sa s projektom a podat nejaky nesuhlas.
Profilova fotka
My sme mali Bauverhandlung koli susedovi (Slovakovi) sice nie v Burgenlande, ale v Hainburgu, vsetko bolo v pohode v nas prospech, lebo sused len vymyslal, ale museli sme zato zacvakat cca. 500 Eur!!!!! Len koli susedovym vymyslom!
@mom3 áno, o to ide. Suseda nám nepodpísala Einreichplan, bude teda Bauverhandlung. Skôr mi išlo o to, či sa môže stať, že na základe milého stretnutia budem musieť zmeniť plány alebo tak. To by som totiž nerád. Plány prešli Baumeistrom aj druhým, vyššie postaveným expertom, bolo mi povedané, že všetko je absolútne s kostolným poriadkom. Môže suseda vymýšľať do tej miery, že mi prekazí úmysel (o nervoch nehovoriac)?
@ani Ceny sú asi rovnaké aj v Burgenlande... Dík za info, ja verím, že obecní experti nebudú mať problém so stavebným úmyslom, ktorý prešiel všetkými potrebnými inštanciami (až na spomínanú susedu). Ako to prebiehalo?
Profilova fotka
@menovec Ja viem tak, ze ak je vsetko podla kostolneho poriadku, tak sused nezmoze nic.
Profilova fotka
@cucuriedka musis davat pozor, blbcov je vsade dost a neviaze sa to na narodnost ci farbu tvare
Profilova fotka
@michala.s

NOVA vyplatena, bolo nam povedane, ze NOVA neplatia iba zamestnanci firiem, ktori pouzivaju auto na cestu do a z prace domov. My ako majitelia firmy musime NOVA uhradit"

predpokladam, ze keby ti policajti videli autosedacku vnutry auta, tak by mali iny nazor na "z/do prace a domov"

Profilova fotka
@pinpo Na takyto pripad sme sa nepytali, nakolko sa nas to netykalo. Taktiez, policajti samotny napr. nas pripad nevedeli riesit operativne na mieste, nevedeli ako sa k takemuto firemnemu autu chovat (auto na zivnostnika), takze nas fakticky zavolali na FA do Eisenstadtu.
@michala.s a ako ste tam dopadli ? ;-)
Profilova fotka
@mongolisko vysledok v predoslych komentaroch, alebo tiez citovany pinpo-m

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.

Nenašli ste čo ste hľadali?