Ahojte, chcela by som sa spytat, ci by mi niekto nevedel poradit, kde sa kontaktovat v pripade ak hladame byt niekde v okoli Bratislavy, len v Rakusku, napr. Kittsee, Hamburg.... Chceli by sme si kupit byt, tzv. druztevny, ktory sa da po 10 rokoch odkupit. Nemate niekto skusenosti? Pozname viacero stavebnych firiem, ktore sa zaoberaju stavanim takychto projektov, len vacsinou uz je vsetko obsadene,,,,,neviete, kde hladat a kde poporosit o pomoc? Dakujeme krasne:)
@bublifukk máš pravdu, keď sa niekdo stará o trávu + daždíky, tak rastie a aj napriek možným útokom na moju osobu si myslím, že aj v kittsee by ste mali mať "kompostplatz"...kam tá tráva patrí, lebo ty keď máš záhradu tak vieš, že jej býva dosť a v plastovom, či inom koši bude "pracovať"...plus ďalší bio odpad plus teplo a prekvapenie ako našla tatranka14 je na svete...a tiež si myslím, že v nedeľu by sa vôbec kosiť nemalo, lebo počuť je aj elektrickú kosačku... :-)
@all V suvislosti s tou travou by som pekne poprosila tu osobu, resp. osoby, co davali travu do igelitovych sackov mimo Bio kosov pred Stiege 3. Vcera odniesli Bio odpad, ale tie sacky tam ostali. Je tam kopec much, treba tu travu nasypat do Bio kosov, teraz su prazdne. Dakujem.
Tak v nasej Stiege aj ja fungujem ako teta smetiarka, naposledy som musela (aj ked v gumenych rukaviciach) plna hnusu vytahovat z nasich biokosov plastove sacky !!! podotykam, nie tie rozlozitelne, ale hrube, farebne sakle s prestiznymi modnymi znackami, plne nechutneho bordelu..... na kazdy biokos som potom napisala prosbu, aby tam ludia davali bio bez sackov. Chvilu to funguje, cakam, cim ma zase moji mili slovenski susedia v nasom mullraume prekvapia :( Toto bola ale zasadna chyba od ebsg pri odovzdavani bytov, ze ludi detialnejsie neinformovali o triedeni odpadu.
@serverka napisal som -tusim v sobotu :) .to znamena ze neviem presne :))
@slummdog vdaka za info.kedze nemam travnik tak ma to az tak nezaujima lebo kosenim nerusim :)
@bluebora myslim, ze to nie je len o informovani od ebsg, ale o zapajani rozumu jednotlivych ludi
poniektori tu prisli koli lacnejsiemu byvaniu, avsak tu sedlackost si doniesli so sebou = spravam sa ako prasa a zaujima ma len to za mojimi dvermi
tu sa na poslednych strankach riesi len to ako poniektori zneprijemnuju zivot ostatnym:
- netriedim odpad, hadzem vsetko vsade a je mi to jedno
- druhym susedom desiatky metrov odvleciem odpad, hlavne ze ja mam po starosti
- pustam psov kade tade, bez nahubku a bez vodzky
- pustam vencit psa bez dozoru, co ošťava a osiera vsetko dookola
- nechavam hracky v pieskovisku = rozlamane a pokazene
- dam vencit psa do zahradky - ze steka ako sprosty po celu dobu ma netrapy, ze to moze rusit druhych ho nejako nenapada
- ze chodim na aute ako prasa po sidlisku, rychlejsie ako je vhodne - jasne, kazdy dobrzdi, jasne
- ked treba podpisat nejaku peticiu tak sa tvarim posrato, ja tu len byvam, mna to netrapi
- ked by mal napisat na osg/ebsg, ze nech sa nieco zlepsi v okoli (prijazdova cesta, dorobenie chodnikov, kose, nejaka znacka ci zrkadlo, staranie sa o okolie, dorobenie spielplatzov pre deti,...) cusim a tvarim sa, ze to nie je moja starost
- a dalsie...
ale kto to tu cita tak si tam doplni dalsie
viac sa mi tu
@all: napisal som Brandovi o tom bio-odpade pre 2hu etapu (malo kosov), nejaka teta Brunner z Hausverwaltungu to dostala na starost, tak to hadam dako poriesi...
dnes je taky pekny den - v rakusku sa pracuje a na slovensku nie
to zvykne finanzamt navstivit slovakov
a pri windishovi aj cestu opat zahadzali nejakou hlinou, asi aby sa im lepsie prichadzalo od eisenstadtu
Ahojte, chcela by som poprosit tych, co si davali ziadost o dorovnavanie rodinnych pridavkov na deti, ci vam ich uz vyplatili. Ja som podavala ziadost 31. januara osobne na Finanzamte a stale nic. Dakujem.
@kitsanka FA posiela E411 priamo na UPSVAR. Zavolaj na FA, kedy to posielali a komu, respektive ci vam este nejake doklady nechybaju. A ak iba to E411, tak zavolaj na UPSVAR ze ci to dostali, respektive uz poslali naspat. Z vlastnej skusenosti viem ze UPSVARu to trva ako ...
@cucuriedka Dakujem za informaciu. Ja som na FA spolu so ziadostou hned dolozila aj E411 potvrdenu od UPSVAR. Tak asi budem musiet zavolat na FA. Este raz dakujem.
@kitsanka este maju cas. minuly rok sme davali v polke januara a FA to spracoval az zaciatkom maja.
Tak mozno koncom mesiaca sa dockas, kazdopadne oni maju cas tusim nepisane pravidlo 6mes.
Lebo cakala by som, ze raz ked uz schvalia, tak dorovnanie kazdorocne uz nebude tolko trvat. No asi som im zasa fandila.
@kitsanka nechcem ta sklamat, ale tento rok FA a aj BGKK posiela ziadosti o E411 priamo, aj my sme v minulosti posielali tieto papiere sami, ale niekto tam par krat poslal formulare s falosnymi peciatkami, tak zmenili proces. To mam priamo od tety.
@cucuriedka wow, to vazne? Budu mi to vediet potvrdit na FA, alebo na UPSVaR, ze ozaj novy proces funguje?
Tak to ked uz 2urady sa idu medzi sebou a jazykovo navzajom vybaveni ludia, to hadam sa dockame tak v horizonte, ako nasej cesty :-D
@slummdog na FA urcite a UPSVAR ustredie BA riesi nas tak minimalne ta teta pod ktoru spadame podla priezviska o tom vie. Nam nasu E411 odignorovali a aj tak si to vyziadali po vlastnej linii. Zasielali sme im to tam - ziadost - v Novembri a v januari E411 najaktualnejsie za spatny rok.