@zita19 A to co som pisala 11.aprila sak sa to jedna o zle vykonanu pracu tak ho udam donesiem fotky a inspektorat prac mu moze siahnut na zivnost.Ci sa mylim.
@petka456 ty ale máš tých inšpektorátov. obchodný inšpektorát, inšpektorát prác. Ono je to asi SOI (Slovenská obchodná inšpekcia). ale tí so "siahnutím na živnosť" nič nebudú mať. ako sme ti už aj písali v predošlých príspevkoch.
@worker_falcon a koho treba podla teba na takych fuserov treba tomu niako zabranit ked to nevie tak nech to nerobi a tam hore som miesto b napisalan ale mylit sa je ludskesak su dve tie inspekcie ale asi sa nerozumieme.
@petka456 kým niečo napíšeš, skus si to utriediť v hlave. A potom to pomaličky napíš.
Fuserskej práci treba predovšetkým predísť. Hlavne neplatiť za prácu vopred. Tým stráca remeselník akúkoľvek motiváciu spraviť to k spokojnosti zákazníka.
A po druhe, treba všetko robiť s dokladom. Bez dokladu nie je žiadna šanca na reklamáciu. A rovnako nesmie chýbať doklad o úhrade.
O zmluve o dielo ani nebudem hovoriť. Ani o kvalitnom stavebnom do pre pre väčšie stavby. Resp. o odbornom dohľade pri menších veciach. Mať niekoho, kto sa v tom vyzná.
@worker_falcon Ty si tu asi zozral vsetku mudrost.A ja si nic vhlave nemusim utriedit skor by si si to mal ty lebo co tu vsade citam tvoje prispevky a nazory tak sa my zda ze si tu len ty aj par vinimkamy naj a iny su hlupi.Ked sa ti nieco nepaci tak napis ze si hlupa a nie tu vypisovat litanie co inspektorat alebo inspekcia prac aslo obchodna inspekcia.Ked nieco chcem reklamovat tak kde uznam tam idem a ked to tam neni ved oni ti poradia ako poradili aj mne.pekny den.
Toto sa da riesit do miery, do akej mate silny zaludok.
Mne tiez dokazili beton.. skoda reci, bol som hlupy ze som si nedal na zmluvu s mastnymi pokutami. Keby nepodpisal, vedel by som, odkial fuka. To, ze je tam mastna pokuta, este neznamena, ze by som si ju aj narokoval - keby to pride opravit v normalnom case a podobne.
Coskoro tiez zverejnim par majstrov, s ich citatom "keby robim vsetko tak ako chces dokonale, nikdy nic nepostavim" (5cm kolmo do priestoru preteceny beton na venci je podla neho v norme)
vsetko ma svoj cas, ale nemam teraz cas blbnut s nimi, neskor si ho vychutnam.
aj samotny dozor povedal, ze tak drzeho majstra nevidel. Peter Riska je pán, no co vam poviem.
A totiz, taktiez sa bojim mu nechat opravit, lebo stavim sa, ze pri jeho sikovnosti dokalibruje nieco ine..
len skoda, ze neviem ako zdielat moje referencie s jeho dalsimi zakaznikmi, kedze na internete sa nepohybuje. asi obecny rozhlas ?