Striekanie pistolou vs natieranie valcekom

Ahojte rad by som chcel rady, tipy, info ohladne skusenosti so striekanim interierovej farby na steny. Zaujala ma najme pistol http://postrekovace.heureka.sk/bosch-... nema snou niekto skusensti? myslite ze striekanie je zdlhavejsie ako natierajnie klasickym valcekom? a co spotreba?
Odpovedať
Môžem napísať svoje skúsenosti s trošku väčším prístrojom - Bosch PFS 5000 ktorý som kúpil hlavne preto lebo má o dosť väčší výkon ako Bosh PFS 55 - či je striekanie zdĺhavejšie ako natieranie valčekom ? Podla mňa je dĺžka asi rovnaká. Čas ktorý získaš pri striekaní (je trošku rýchlejšie - to stratíš na vymieňaní nádobiek takže časovo je to asi rovnaké a spotreba farby je taktiež porovnateľná. Ja som tento prístroj kúpil hlavne preto lebo rodičia majú v dome staré omietky - ktoré sa pri použití valčeka odlupovali (pri valčekovaní vzniká dosť silný podtlak) S týmto prístrojom nebol problém. Ja som s tým vymaľoval celý rodičovský dom. Má to dostatočný výkon - napríklad aj strop som striekal priamo zo zeme bez použitia rebríka. Pri maľovaní miestnosti je bezpodmienečne nutné vypratať z izby všetko čo sa dá - ostatné veci som dal do stredu miestnosti a dôkladne (opakujem veľmi dôkladne) treba pozakrývať fóliou (stojí par centov) + celú podlahu a túto treba aj prichytiť (napríklad lepiacou páskou) pretože striekacia pištoľ (kompresor) ma dosť veľký výkon a farba ktorá sa strieka je dôkladne rozptylovaná do priestoru - vznikajú miniatúrne kvapky a tie sa pri prúdení vzduchu dostanú takmer všade. Pri striekaní treba používať ochranné okuliare a masku na tvár (masku kúpite v predajni farby - laky za cca 2-3 €) V balení sú 2 nádoby na farbu. Ideálne je mat pri práci pomocníka (mne pomáhal otec) jeden strieka a druhý medzitým naberie do druhej nádoby farbu. Nádoba má objem asi 1 L - vystriekate ho za 1-2 minúty - je to malý objem - ale keby bol väčší tak by to bolo ťažké do ruky (aj tak Vás bude bolieť). Takže ja som striekal - keď sa farba minula - vypol som prístroj (nohou) a to bolo znamenie pre otca- ktorý bol na chodbe (v izbe boli zavreté dvere lebo by bola farba všade) aby mi doniesol druhú (plnú) nádobu s farbou. Nádoby sa vymieňajú rychloúchytom. Pri výmene si aspoň prístroj trošku oddýchol. Hadica je dostatočne dlhá -bol som s tým spokojný, Jediná nevýhoda - keď domaľujete - budete celý od farby a aj celý prístroj (jemnej hmle pri striekaní sa neubránite) - prístroj treba ihneď umyť - ak zaschne farba ide to ťažšie. Na začiatku si treba trošku nacvičiť pohyb rukou ako budete striekať -nesmiete byt veľmi blízko steny (nanesiete veľa farby a bude stekať)...... na prístroji sa dá nastaviť aj smer (je tam návod) (Po tom ako som nastriekal všetky izby a poumýval som prístroj - zabudol som na špajzu. Rozhodol som sa že ju "vyvalčekujem". Po asi 5 minútach "valčekovania" som valček hodil do kúta a naštartoval Bosch PFS 5000 hoc som vedel že ma neminie opätovné čistenie prístroja (a to som bol veľký zástanca valčekovania)
Odpovedať
@ultra velmi pekne dakujem za vycerpavujucu odpoved
Odpovedať
@ultra myslis si ze sa oplati kupit ten slabsi PFS 55 ideme malovat dvojpodlazny dom novovybudovany odhadujem 500 az 650 m2 na minimalne dvakrat
Odpovedať
Treba si uvedomiť že to niesu profesionálne prístroje -ale iba prístroje určené pre domácnosť (hobby) Ja som investoval do 3 x drahšieho prístroja na základe parametrov. Práca s PS55 bude určite o dosť pomalšia (ale osobne skúsenosti s tým nemám) a aj nanášanie farby pri menšej sile strhávania vzduchu menším kompresorom bude asi slabšia. Parametre na porovnanie: (z netu) PFS 55 Rozprašovací výkon 55 W Nános farby 5 m2 za 12 min Objem nádržky 600 ml PSF 5000 Nanášací výkon: 500 ml/min Nanášanie farby: 3 m2 za 1 min Objem nádobky: 1.000 ml Po prečítaní rôznych debát na nete som sa obával či pri použití podobnej striekacej techniky bude aspoň nejaký uspokojivý výsledok a k môjmu prekvapeniu to fungovalo uspokojivo - dokonca až tak dobre že povodne som plánoval naniesť 2 vrstvy a po nanesení a preschnutí sme od 2 vrstvy upustili (ale to nebola novostavba) - steny som pred malovaním penetroval.
Odpovedať
@ultra Ahoj, idem malovat novostavbu cca 600m2, sadrove omietky + sdk stropy. Zvažujem do toho investovať, no kukám aj na Wagner. Striekal si s tým aj penetráciu? Išiel by si znova do Bosch, alebo nemáš s čím porovnať? Aká bude výsledná štruktúra na hladkom povrchu, alebo to záleží na pomere vody vo farbe? Ďakujem :-)
Odpovedať
@drivwer penetrak trea natierat nie striekat tam ide o to aby sa ocistila stena od prachu ...
Odpovedať
@filipe1 ahoj, to mam v plane poometat, prip. prejst mokrou handrou... https://www.youtube.com/watch?v=il4Zx...
Odpovedať
@drivwer prach z steny neometies len rozviris , v podstate mne to je jedno , ale uz ked prejdes stenu mokrov handrov tak to mozes aj napenetrovat stetcom .......
Odpovedať
zdravím .Ja mám wagner project pro 117 a striekam aj penetráciu aj maľovku a nie je stým žiaden problém.
Odpovedať
@filipe1 penetrak som striekal - bez problemov
Odpovedať
@drivwer nakolko som pouzil iba BOSH - neviem to porovnat. Struktura zalezi na konzistencii nanasanej latky - na sposobe nanasania a na pouzitej tryske (v baleni su 3 rozne)
Odpovedať
Profilova fotka
@drivwer ja mam wagnera http://www.wagner-pistole.sk/sk/strie.... Pnetraciu som s tym striekal v pohode a struktura na SDK je super :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ultra @majkoj ďakujem vam za rady, bosch ma lepsi vykon a je cenovo prijatelnejsi, asi ten vezmem.
Odpovedať
Profilova fotka
aj si ho vzal?
Odpovedať
ja som nakoniec maloval valcekom aj kvoli tomu ze sme bola partia 4 komosov PS pouzil som farbu exlusive 95% bielost super farba a hlavne lacnejsia ako primalex polar
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?