Stierkovanie alebo tapety? Čo je lacnejšie?

ahojte som tu nová 🙈 mam steny v dome radsej vystierkovat alebo su lacnejsie tapety? moj muz chce siloumocou stierkovat a podla mna by nam tapety mohli na zaciatok vylepsit rozpocet a urobili by sme stierky prípadne neskor.. v dome sa tri roky nekurilo nikto nevie ako sa tie steny budu spravat
Odpovedať
na tapety potrebujete mat pripraveny hladky povrch. takze ak nechcete stierkovat, len to vymalujte a neskor spravite omietky alebo stierky.
Odpovedať
aj pod tapety potrebuješ stierku ak tam máš obyč vápennocementové omietky. bude na tapete vidieť zrná omietky. Muž má v tomto prípade pravdu. Prečítajte ti technologické postupy výrobcov stierok, nie vždy je potrebné pod ne ťahať sieťku a lepidlo ako je to dnes trendy hlavne u samozvaných odborníkov, veď zákazník to zaplatí. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
radsej by som spravila hned od zaciatku vsetko poriadne aby ste potom neskor na to nedoplatili a nelutovali to
Odpovedať
Provizorne riesenia maju najdlhsiu trvanlivost. Ked penazenka nepusti, tak spravte aspon to najnutnejsie. A tapeta? Ked nema vyzerat ako grc, tak musi byt pod nou uplne hladka stierka. To uz tam rovno flaknite farbu, ta vyjde lacnejsie ako tapeta. A stierky ak viete spravit sami, tak tiez to nie su nekonecne ucty.
Odpovedať
Manilla a Slavoslav dobre poznamenali, že podklad na lepenie tapiet by mal byť rovný. Iba doplním. Ak mate suché a zdravé steny, tak si stierku spravte. Nie je to veľká položka. Je to však viac práce. Ja osobne tomu dávam prednosť, lebo zastávam názor, že tapety sú menej priedušné a nie je vidieť pod ne (skôr sa pod nimi začne niečo robiť a pokial to neopravite hned ......). A ak kúpite veľmi kvalitné tapety, tak vás to bude stáť dokonca viac.
Odpovedať
Vsetko hore plati a suhlasim. Dalsia vec co mozete spravit je ponalepovat sadrokartom na steny a vymalovat. Toto riesenie nemam rad no je to dalsia z moznosti.
Odpovedať
Profilova fotka
v dome sa tri roky nekurilo nikto nevie ako sa tie steny budu spravat ... ak su steny vlhke co myslis ze to spravi s tapetami? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ale pravdepodobne jej ich tych tapiet nebude tak luto ak ich budu musiet za nejaky cas kvoli tomu strhat. Ale tiez neviem ci je to uplne najlepsie riesenie, aj pod tie tapety treba hladky povrch
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?