Odpoveď na príspevok od fero1821:
Ahojte, idem sa poradiť. Je tu niekto kto maľoval… @fero1821Ja. Stierka je tiež hladká a nikdy sme nepenetrovali. Btw. sádrové omietky by som už nechcel - je na nich vidieť každá nedokonalosť. Na poschodí máme klasické šúchané a nedokonalosti žiadne a páčia sa mi viac ..Je tu niekto kto maľoval sádrovú omietku valčekom a nepenetroval povrch?
Odpoveď na príspevok od mgx:
@fero1821 maloval som sadrove omietky bez penetra… @mgx Koľko vrstiev si dával ? Mal si robené sádrové v novostavbe? ROzmýšľal som aj nad striekaným maľovaním no keď som počul cenu 1000 eur, tak mením názor na to, že si vymaľujem sám valčekom.Odpoveď na príspevok od gadefox:
@fero1821 >Je tu niekto kto maľoval sádrovú omie… @gadefox Tak nám sa páčia viac sádrové. Čiže nepenetrovali ste?Odpoveď na príspevok od fero1821:
@mgx Koľko vrstiev si dával ? Mal si robené sádro… @fero1821 ak mas kvalitne sadrove omietky urobene spravne tak si pozicaj striekaci stroj a urob si to sam. Pozicanie vyjde cca 200EUR (v DEK napr., nerobim reklamu ale pozicaj si kvalitny stroj ktory je v poriadku a kup si novu trysku). Pozri si par videi. Ked si vsetko riadne olepis (okna atd.) tak je to super robota. Este ta to bude bavit.Odpoveď na príspevok od kuracinarez:
Sadrove sa lepsie opravuju pri nejakom lokalnom p… @kuracinarez potvrdilo sa mi asi to, že penetrácia nie je nutná ak je kvalitná farba, keďže penetrácia dokáže spraviť viac problémov ako úžitku.Odpoveď na príspevok od fero1821:
@kuracinarez potvrdilo sa mi asi to, že penetráci… @fero1821 Ked som maloval,tak mi robilo flaky.Myslel som,ze mam zly valec,ale pani v specializovanej predajni sa ma rovno opytala,ci nemalujem primalexom,lebo uz tam mali x pripadov s tymto problemom.Tak miesto valca som tam kupil farbu a fakt vsetko islo krasne.Odpoveď na príspevok od kuracinarez:
@fero1821 Ked som maloval,tak mi robilo flaky.Mys… @kuracinarez maľoval ste bez penetrácie nové omietky?Odpoveď na príspevok od fero1821:
@kuracinarez maľoval ste bez penetrácie nové omie… @fero1821 ano bezOdpoveď na príspevok od kuracinarez:
@fero1821 ano bez @kuracinarez koľko vrstiev ste dával?Odpoveď na príspevok od kuracinarez:
Prve dve s primalexom,ale nastastie iba na dvoch … @kuracinarez Dík za radu a skúsenost. Bodla by aj značka farby.Odpoveď na príspevok od fero1821:
@kuracinarez koľko vrstiev ste dával? @fero1821 sádrové omietky som v novostavbe nepenetroval, ale dával som ako prvú vrstvu farba + penetra. Ďalšie dve vrstvy len farba. Primalex Polar. Žiadny problém. Valčekom.Odpoveď na príspevok od fero1821:
@kuracinarez Dík za radu a skúsenost. Bodla by aj… @fero1821 Ved som pisal Boero.Este podotknem,ze tu prvu farbu(primalex) som mal vo vedierku odtien taupe(hnedo siva).Potom tu druhu farbu som si dal namiesat tu Boero tiez taupe,ale bol to trochu iny odtien a hned po prvom nateri prekryla a druhy nater som dal len pre istotu ale uz ani netrebalo.Maju aj dobre biele farby matne.Odpoveď na príspevok od kuracinarez:
@fero1821 Ved som pisal Boero.Este podotknem,ze t… @kuracinarez Ďakujem ešte raz :)Odpoveď na príspevok od fero1821:
@gadefox Tak nám sa páčia viac sádrové. Čiže nepe… @fero1821 nepenetroval som a dve vrstvy s Primalex Polar. ____ Dotaz: ak večer zasvietiš lampou na sádrovú odmietku, vidíš peknú hladkú stenu alebo sem-tam ryhy, dierky, nedokonalosť? Pretože toto som musel po večeroch dorábať. Cez deň stena vyzerá super, ale pri umelom osvetlení je to horšie. Preto mám averziu..Odpoveď na príspevok od gadefox:
@fero1821 nepenetroval som a dve vrstvy s Primale… @gadefox sorry až taký detailista nie som aby smi sem tam niečo vadilo. Muselo by to byť oveľa horšie.Odpoveď na príspevok od maliarskestudio:
Vzdy dodržať technologický postup penetrovat hĺb… @maliarskestudio Po skúsenostiach iných, kde dali panetraciu a dobabrali si celé steny a mali tzv. pomarančovú kôru určite penetrák nedám. Už ani nevravieť o tom, keď budú stekance od penetraku po bočných stenách. Potom brúsiť celý dom nechcem. Podľa skúseností niektorích viem, že sa to dá aj keď na viackrát len s kvalitnou farbou bez penetráku.Odpoveď na príspevok od maliarskestudio:
Áno, deje sa to, keď použijete lacný penetrak, al… @maliarskestudio nevravím, že nemáte pravdu, ale keď som videl, že maliar chce za výmaľbu novostavby 1000 eur a aj to je minimálna suma, tak ďakujem :) A ja sám si netrúfam penetrovať dom ak viem, že môže mdodrbať celý dom a omietku. Nejde o lacný penetrák stačí, že to nanesiete nerovnomerne. Dokonca sú maliari, ktorí to tiež nevedia a narobia škody.Odpoveď na príspevok od fero1821:
@maliarskestudio nevravím, že nemáte pravdu, ale … @fero1821 ja mám sadrové omietky v celom byte penetroval som steny ale ja som si dal záležať a pozeral som dosť videí aby som to nepokazil čo sa o mojej manželke povedať nedalo a ona hrrr veď čo na tom môže byt ťažké a jednu stenu čo penetrovala presne ako píšete pomaranče. Našťastie nieje to stena že by som sa na ňu pozeral často ale je tam stále taká škaredá. A potom som maľoval tri krát všetko aby to bolo biele a tuším som mal klasik farbu.