Oprava dier v sadrokartone

Ahojte chcem sa spytat ako pekne zahladit diery v sadrokartone po hmozdinach (boli tam police a obrazy), priatel tam daval sadru a vyzera to hrozne, akoby take tmave kruzky tam presvitali, plus vystupuje to cele. Predpokladam, ze nejak to kvazi osmirglovat dacim a potom pretierat.. len staci uz len primalex polar par krat natriet? obavam sa ci sa to vobec da pekne spravit tak aby to ozaj nebolo vidiet. dakujem za rady.
Odpovedať
@alex2345 Menšie diery v SDK (ale aj všeobecne v stene), zvyčajne po háčikoch a hmoždinkách sa vyspravujú obyčajnou sadrou. ktorá keď zaschne, prebrúsi sa brúsnym papierom, najprv drsnejším (napr. 150) a potom jemnejším (250 a viac) a nakoniec sa stena pretrie farbou. Ak máš originál farbu, ktorá je na stene, stačí to len lokálne pretrieť 2x.
Odpovedať
@alex2345 ja aby som si to uľahčil som kúpil sádrový tmel v tube, vytlačil, špachtľou zahladil dohladka a pred pretretím iba ľahúčko prebrúsil. Po premaľovaní je problém opravené miesto nájsť. Niečo takéto: http://www.soudal.sk/produkt/brusitel...
Odpovedať
@chrobak7 tak kupim ten papier a potom pretriem. mame tam primalex polar
Odpovedať
@sousedekovci89 priatel tam uz dal tu sadru, prikladam foto, vyzera to tak kadejak, proste daco s tym musim spravit, nemoze to takto ostat, ved preto sem aj pisem, lebo tie tmave casti ma celkom prekvapili, akoby tam daco presvitalo.. ja uz som takto stenu opravovala len nebol to nejaky extra problem co si pamatam, tusim len sadru a farbu som davala ani som to n ebrusila, len teda nebol to sadrokarton tak mozno preto je to taketo..
Odpovedať
@alex2345 a hmozdiny nerozmyslal priatel vybrat?
Odpovedať
@alex2345 tiez mi to pride tak ze nevytiahol hmozdinky. Kym ich nevyberie mozes to maskovat len tak ze natiahnes dobru vrstvu sadrou a roztiahnes vo vsetkych stran poriadne dostratena aby tam nebolo vidno "kopec".
Odpovedať
@alex2345 No to vyzerá fakt tak, že priateľ tam tie hmoždinky nechal
Odpovedať
aco tak hmozdiny vbit do vnutra?
Odpovedať
@vrajmantak tu priatel: hmozdiny su vybrate a znovupouzite inde, ostali po nich diery ktore zial po jednorazovom zatmeleni vyzeraju tak ako vyzeraju, dakujem za dalsie rady ako sa s tym popasovat🙂
Odpovedať
ja by som po vybrati hmozdiniek tie kruhy na hulvata obrusil a zatmelila, zatrel- ziadne plakanie nad rozliatym mliekom
Odpovedať
@cukrik25 @sousedekovci89 @chrobak7 tak nedalo mi to a bola som to teraz kuknut a trocha do toho porypat a teda ozaj tak ako vravi tam nic neostalo, ale ten sadrokarton je pod vrstvou malby/omietky taky sivy, proste ozaj ako karton a to presvita (pozrite foto). tj vidim to tak, ze asi to treba len lepsie prekryt tou sadrou, neviem co to ma za kryciu schopnost, resp viac krat pretriet farbou.. snad to pomoze, sama som zvedava.. ako mi tu radili, kupila som dnes nejaky ten smirgel na stenu a primalex a pokusim sa o zazrak 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Tiw sive kruzky je hrana kartonu preto je to sadrokarton. Teba okraje zrezat pod uhlom orezavatkom a potom vytmelit napriklad rokofinalom a prebrusit a pretriet farbou. Bude ako nove. Ved aj kratke hrany sdk sa zrezavaju ak niesu od vyroby.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?