Neustaly zapach po malovani

Na jesen minuleho roka nam bol majster vymalovat jednu izbu. Izba nebola malovana klasicky, pan pouzil podomacky vyrobeny stroj na “striekanie farby”. Farbu sme kupovali my, kvalitnu, so snizenym mnozstvom prchavych latok, pre alergikov. Odkedy nam vymaloval, v izbe je neustaly zapach, nieco ako zatuchlina. Izba je neobyvatelna. Po malovani sa samozrejme vetralo. Skusali sme uz vselico, odvhlcovac, cisticku vzduchu, rastlinky, vetrame. Celu zimu bola izba zatvorena, ale na jar sme zacali pravidelne vetrat. Posledne tri tyzdne bolo okno otvorene nonstop. Teraz som ho zatvorila a po dvoch hodinach je zas v izbe smrad. A stale je to takto, ked sa vetra nic, ked zatvorin okno, smrad. Predtym nebol v izbe ziaden problem, v podstate malo ist len o hygienicku malbu. Byvame v dome a nemame vysoku vlhkost, plesne ani nijake znamky vlhkeho domu… Prosim poradte, uz som zufala.
Odpovedať
@vall33 spomenutý stroj, že podomácky vyrobený, ale čo sa týka farby, tak len suchá zmienka o tom, že ste si ju obstarali sami. Naozaj si nedokážem predstaviť, ako by mohol mať vplyv ten stroj na opisované problémy, pokiaľ je možné tu farbu nanášať aj striekaním. Chybu, či vlastnosť hľadajte v použitej farbe.
Odpovedať
@frantisekca farba tejto znacky, dokonca presne ta ista, bola pouzita v inej casti domu, kde sa malovalo valcekom a problem s nou nebol, tak si nemyslim, ze by bol problem vo farbe. skor ci v stroji neboli zvysky nejakej inej farby z predoslych nastrekov. aj ked to je uz teraz jedno, zapach nam to odstranit nepomoze, preto som si pytala radu…
Odpovedať
@vall33 Je to tajné??? Keď si sa už (zámerne?) vyhla napísať o akú konkrétnu farbu sa jedná?
Odpovedať
@vall33 ako často sa vetralo po vymaľovaní? Skôr tam bola ešte vlhkosť a keď sa izba na zimu zavrela a možno bolo aj slabšie kúrenie nastavené, tak vtedy býva taký zápach. A je to zo stien? Nemôže to byť nábytok alebo podlaha? Či je to prázdna izba?
Odpovedať
@marsdm izba je uplne prazdna, okrem pisacieho stola. Po vymalovani pokial sa dalo, kym neprisla vykurovacia sezona, vtedy zas mame v okoli domu smrad od susedov z kominov a vetrat sa da len okolo obeda…
Odpovedať
@vall33 poodtahuj skrine od stien a pozri, či tam nemáš pleseň...
Odpovedať
@megdesign nemam, dnes som zmyvala podlahu a listy… nic nie je prisunute k stene
Odpovedať
po pol roku by to nesmrdelo ani keby som to natrel lajnom... najskor chyba vobec nieje vo farbe
Odpovedať
Skúsiť vydezinfikovat ozonom
Odpovedať
@vall33 Počula som o jednom prípade, keď tiež natreli stenu a týždne po natere nevetrali poriadne. Zápach z formaldehydu sa nemal ako vyvetrať a tka ho ta malovka vraj "nasiakla do seba". Vyriešil to jedine až iný náter. Neviem, čo to môže byť váš prípad ... Ale ak ste nevetrali dostatočne po natere, tak nieoc na tom môže byť.
Odpovedať
Priznám sa že o smrade po maľovaní počujem prvý krát. Nám maľovanie naopak vždy izby prevonia. Ale možno máme len iný vnem rôznych pachov.
Odpovedať
@vall33 kúrenie bolo normálne či koľko stupňov tam bolo cca? a boli otvorené aspoň interiérové dvere po celý čas? Keď to je taký stuchnutý vlhký zápach, tak tým by to mohlo byť. Farba tam dodala vlhkosť, ktorá sa nevysušila dostatočne. A tam nezávisí na type farby alebo spôsobe na nanášania.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Neni niekde v blízkosti izby (na niektorej stene) komín?
Odpovedať
Profilova fotka
@vall33 ja som potreboval nalakovat len taky kusok, s lakom na stenu , v kuchyni, a mal som cely ten lak este neotvoreny, ale skysol mi, a hovorim si ze ok skusim ved to sa vyvetra, ale ked ten kusok seny stale smrdel a smrdel a smrdel, pomohlo ho premalovat, podla mna kedze ste mali eko bio farbu kde niesu niektore latky ktore tam maju byt, hlavne nejake stabilizatori, tak vam skysla.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?